سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد: هیات مذاکره کننده ایران با عزم و اراده جدی برای رسیدن به اصول یک توافق وارد وین شده است. آمریکا نیز با رویکرد رفع بنبستهای ایجاد کرده در مذاکرات قبلی، به وین بیاید. به گزارش صلح خبر ، سعید خطیب زاده در آغاز نشست خبری خود با گرامی داشت […]
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد: هیات مذاکره کننده ایران با عزم و اراده جدی برای رسیدن به اصول یک توافق وارد وین شده است. آمریکا نیز با رویکرد رفع بنبستهای ایجاد کرده در مذاکرات قبلی، به وین بیاید.
به گزارش صلح خبر ، سعید خطیب زاده در آغاز نشست خبری خود با گرامی داشت روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین گفت: فلسطین برای ما یک آرمان بدون خدشه است.
وی افزود: رژیم اشغالگر قدس تمام قوانین بین المللی را دهه ها است که زیر پا گذاشته است و به صورت سیستماتیک در نقض حقوق مردم فلسطین عمل می کند.
وی با محکومیت اقدام برخی از کشورهای عربی در عادی سازی روابطشان با رژیم صهیونسیتی تصریح کرد : آرمان فلسطین، آرمانی نیست که فراموش شود.
وی همچنین فرا رسیدن روز مجلس را نیز گرامی داشت.
سعید خطیب زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه دور جدید مذاکرات وین از امروز آغاز خواهد شد آیا احتمال دارد گفت وگوهای دوجانبه ای بین هئیت های ایرانی و آمریکایی برگزار شود، گفت: هیچ گفت وگوی دوجانبه ای با هیئت های آمریکایی صورت نخواهد گرفت.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی در مورد یادداشت مشترک وزیران امور خارجه انگلیس و رژیم صهیونیستی در یکی از رسانه های غربی در آستانه آغاز دور جدید مذاکرات وین و تحلیل ایران از این اقدام وزیر خارجه دولت لندن گفت: اینکه وزیر خارجه انگلیس در شب گفتوگوهای وین با طرفی که پنهان نکرده که از روز اول تمامی تلاشش را به کار برده که برجام امضا نشود و از بین برود و بخشی از اقدامات سرکشانه دولت قبلی آمریکا در خروج از برجام بوده و امروز هم به عنوان مخالف اصلی گفتوگوهای وین و احیای برجام است این اقدام را انجام می دهد و وقتی این آرایش را می بینید متوجه می شوید که برخی از کشورهای اروپایی با اراده لازم برای رفع تحریم ها به وین نمی آیند و این نشان می دهد که برخی از این کشورها نه تنها جدی نیستند بلکه به دنبال زمینه هایی هستند که این مذاکرات تطویل یابد و احیای برجام به صورت موثر اتفاق نیفتد.
وی همچنین به ضرب المثلی اشاره کرد و گفت: می گویند بگو تو با کیان دوستی که بگویم که تو کیستی؟
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در خصوص پرداخت بدهی های کره جنوبی به ایران تحول جدیدی رخ داده است، گفت: در این ارتباط تحول جدیدی رخ نداده است و گفتوگوها در این زمینه در جریان است.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد برخی از اخبار منتشر شده در ارتباط با فعالیت مجدد داعش در عراق و برخی از تلاش ها برای احیای آن تصریح کرد: متأسفانه شاهد برخی از حمایت های آشکار و پنهان برای احیای داعش در منطقه هستیم و آنچه که برای ما مهم است و بارها بر آن تأکید کرده ایم حفظ صلح و ثبات در عراق است واز هیچ کمکی فروگذاری نمی کنیم که شاهد انتقال آرام و مسالمت آمیز قدرت در عراق در پی برگزاری انتخابات اخیر در این کشور باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد آخرین پیگیری ها در مورد اجرای سند همکاری ۲۵ ساله بین ایران و چین نیز گفت: سند ۲۵ ساله همکاری های بلندمدت بین ایران و چین به عنوان نقشه راه همکاری ها بین دو کشور همیشه پیگیری شده است و بخش های مختلف این نقشه راه بین وزارتخانه های مختلف و مرتبط در حال پیگیری است و پروژه ها و توافق نامه هایی در این راستا نهایی خواهد شد.
وی ادامه داد: سفر آتی وزیر امور خارجه کشورمان به چین در این مسیر و برای نهایی کردن بخش هایی از این توافقات خواهد بود.
خطیب زاده همچنین گفت : هیات مذاکره کننده ایران با عزم و اراده جدی برای رسیدن به اصول یک توافق وارد وین شده است و به گفتوگوهای نتیجه محور فکر می کند.
وی تاکید کرد : آمریکاییها با این رویکرد به وین بیایند که بن بست های ایجاد کرده در مذاکرات قبلی را رفع کنند و تحریم های اعمال کرده علیه ایران که از سال ۲۰۱۵ با برچسب های ساختگی اعمال کرده اند را رفع و لغو کنند.
خطیب زاده در ادامه صحبت های خود در پاسخ به سوال صلح خبر در ارتباط با ادعای اخیر آمریکایی ها مبنی بر اینکه دو ملوان ایرانی را به تازگی در آب های عمان نجات داده اند و آیا وزارت خارجه اطلاعاتی در مورد این موضوع دارد، گفت: جزئیاتی از آنچه که شما اشاره کردید ندارم ولی شنیده ایم و باید در مورد این موضوع از مرزبانی و نیروهای مسلح پرسش شود.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر پایگاه صلح خبر به نقل از خبرنگار صلح خبر در مورد سفر اخیر معاون سیاسی وزیر خارجه به امارات و اعلام علی باقری مبنی بر اینکه مقامات ایران و امارات توافق کرده اند که صفحه جدیدی در روابط دو کشور بازگشایی کنند و اینکه با توجه به پرونده های اختلافی بین ایران و امارات این اقدام چگونه انجام خواهد شد، اظهار کرد: وزارت خارجه بخش موثری از اقدامات خود را در چارچوب همسایگی و تعاملات منطقه ای پیگیری کرده به خصوص در ماه های اخیر این روند شتاب بیشتری گرفته است و ما در راستای نزدیک کردن دیدگاه های منطقه ای و ارتقای روابط مان با کشورهای منطقه و خلیج فارس حرکت می کنیم. آقای باقری چندی پیش سفری به عمان و قطر داشتند و اخیرا نیز به کویت و امارات سفر کردند و این سفر تسهیل کننده سفر قبلی بود.
وی ادامه داد: امیدواریم آنچه که در منطقه رخ می دهد در خود منطقه و بین کشورهای منطقه پیگیری شود. آقای باقری ملاقات های خوبی با مقامات کویت و امارات داشتند. در جریان این گفت وگوها تصمیمات خوبی اتخاذ شد و روابط ما در ابعاد مختلف از جمله در حوزه های تجاری، اقتصادی و سیاسی در حال گسترش است و تلاش داریم با ابزار گفتوگو در مورد پرونده های اختلافی نیز دیدگاه هایمان را به یکدیگر نزدیک کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد پانزدهمین نشست سران اکو و حضور رئیس جمهور در آن و دستاوردهای این نشست گفت: اجلاس اکو یک اجلاس منطقه ای اقتصادی است و روز گذشته پانزدهمین نشست آن در سطح سران برگزار شد. در جریان برگزاری این نشست گفتوگوهای دوجانبه و چند جانبه بین سران شرکت کننده برگزار شد و تصمیمات خوبی برای گسترش روابط و توسعه همکاری های اقتصادی بین کشورهای عضو اتخاذ شد.
خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد بیانیه برخی از کشورها از جمله اوکراین، کانادا در ارتباط با پرونده هواپیمای اوکراینی و نحوه پیگیری این پرونده از سوی ایران افزود: ایران طی ماه هایی که پس از این اتفاق بسیار ناگوار مسئولیت پرونده را به صورت فنی بر عهده نهادهای فنی ذیربط گذاشت تمام تلاش خود را داشت که به صورت مسئولانه و با تمام ابعاد همکاری، این پرونده را پیگیری کند چنان که در همان ماه های اول تلاش کردیم که از بعد فنی و روابط دوجانبه با اوکراین این موضوع را با تشکیل کارگروه هایی مشترک جلو ببریم. نشست هایی در این زمینه برگزار شد.
وی ادامه داد: ضمن عرض تسلیت مجدد به خانواده های داغدار می گویم که برخی از کشورها به دنبال تجارت از غم، اندوه و ناراحتی که برای این خانواده ها وجود دارد، هستند.
خطیب زاده با اشاره به ترکیب کشورهای امضا کننده این بیانیه گفت: برخی از این کشورها پایگاه حقوقی در مورد این اتفاق ندارند. دولت اوکراین نیز از سطح کم و کیف پیگیری های ایران در مورد این پرونده اطلاع دارد. دادگاه تشکیل شده در این زمینه نیز مسیر خود را طی می کند و امیدواریم در بستر فنی و حقوقی که کار پیگیری شده این روند ادامه پیدا کند و بیانیه جمهوری اسلامی ایران در این زمینه از سوی وزارت خارجه به زودی منتشر خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد بن بست هایی که آمریکایی ها در دور قبلی مذاکرات وین برای رسیدن به توافق ایجاد کردند، گفت: مسئول وضعیت فعلی که در آن قرار داریم چه از حیث خروج آمریکا از برجام و چه از حیث بن بستی که در دور قبلی مذاکرات وین رخ داد آمریکاست. آمریکایی ها مذاکرات را تطویل کردند و برخی از بن بست ها را برای حصول توافق ایجاد کردند. اگر آن ها در این دور از مذاکرات برای رفع بن بست ها نیایند و عزم جدی برای رفع تحریم ها نداشته باشند شرایط سختی خواهیم داشت. ما با اراده جدی، عزم واقعی و حسن نیت در مذاکرات حضور پیدا کرده ایم و امیدواریم طرف های مقابل نیز بر همین اساس به وین آمده باشند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه گفت وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با تحولات افغانستان از جمله افزایش فعالیت های داعش در این کشور و همچنین سفر اخیر کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان اظهار کرد: این سفر در راستای گفت وگوهای ما با همه طرف های افغانستانی به شمول هیئت حاکمه سفر به افغانستان بوده است.
خطیب زاده افزود: ما شرایط امروز افغانستان را شرایط خطیری می دانیم از این جهت که زمستان آغاز شده و مردم افغانستان در فشار اقتصادی قرار دارند. ایران به عنوان کشور برادر افغانستان نمی تواند نسبت به وضعیت مردم افغانستان و بی جا شدگان افغانستانی بی تفاوت باشد لذا ما در این روزها و ماه ها به رغم همه سختی ها تلاش کردیم که گذرگاه ها را باز نگه داریم و تا مراودات صورت بگیرد.
وی تأکید کرد: البته همه این ها نیاز به تنظیماتی داشته و سفر آقای قمی به افغانستان نیز برای همین تنظیمات ضروری و ادامه این مراودات در سطوح مختلف مردمی بود هاست.
سخنگوی وزارت خارجه با تأکید مجدد مبنی بر اینکه ما در کنار مردم افغانستان همچنان خواهیم بود، افزود: همان طور که در سفر اخیر کاظمی قمی به افغانستان این موضوع به صراحت گفته شد ما تأکید بر این داریم که هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان مسئولیت مستقیمی نسبت به حفظ امنیت مرزهای جغرافیایی افغانستان دارد. متأسفانه برخی ناامنی ها را شاهد هستیم و برخی از گروه های تروریستی در حال جمع آوری نیرو و سروسامان دادن اقدامات تروریستی در منطقه هستند. داعش تهدید جدی برای آینده افغانستان و منطقه است. ما به همکاری ها و تلاش های خود ادامه می دهیم تا برای آینده افغانستان روزهای بهتری داشته باشیم.
این خبر تکمیل میشود.