امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 91101 |
تاریخ انتشار : 05 تیر 1395 - 13:44 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

دانش > نجوم – تلسکوپ فضایی هابل ۲۶ سال است که خدمات بزرگی و بسیار مهمی به بشر برای شناخت جهان و کهکشان‌ها ارائه کرده است. در حالی که قرار است تا سال ۲۰۱۸ تلسکوپ فضایی جیمز وب جایگزین هابل شود ناسا ماموریت این تلسکوپ را برای ۵ سال دیگر تمدید کرده است. با تمدید ماموریت هابل […]

دانش > نجوم – تلسکوپ فضایی هابل ۲۶ سال است که خدمات بزرگی و بسیار مهمی به بشر برای شناخت جهان و کهکشان‌ها ارائه کرده است. در حالی که قرار است تا سال ۲۰۱۸ تلسکوپ فضایی جیمز وب جایگزین هابل شود ناسا ماموریت این تلسکوپ را برای ۵ سال دیگر تمدید کرده است.

با تمدید ماموریت هابل این تلسکوپ فضایی تا  تا 30 ژوئن سال2021  به کار خود ادامه خواهد داد. افزایش مدت زمان ماموریت هابل به این معنای ان است که کار آن با «جیمز وب»، تلسکوپ بزرگ بعدی ناسا که پس از پرتاب به فضا بزرگترین تلسکوپ فضایی جهان خواهد شد تقارنی سه ساله دارد.  هابل کیهان را در نور فرابنفش رصد می‌کند و  جیمز وب هم با طول موج فروسرخ فعالیت دارد. طول موج‌های مختلف می‌توانند جنبه‌های متفاوتی از ستاره‌ها و کهکشان‌ها را برای ما آشکار کنند. بنابراین، استفاده از این دو تلسکوپ در کنار هم به ستاره‌شناسان کمک می‌کند که جزییات بیشتری را در مطالعات خود به دست آورند. 



تلسکوپ فضایی هابل (Hubble Space Telescope) به اختصار HST تلسکوپی است که در سال ۱۹۹۰ توسط شاتل دیسکاوری در مدار گردش قرار گرفت. نام این تلسکوپ از نام کیهانشناسی به نام ادوین هابل گرفته شد. اگر چه هابل اولین تلسکوپ فضایی نبود ولی یکی از بزرگترین و پرکاربرد ترین ها به شمار می آید. HST یک برنامه مشترک بین ناسا و سازمان فضایی اروپا است. 

تلسکوپ فضایی جیمز وب یک تلسکوپ فضایی بسیار پیشرفته است که پس از ساخته شدن بزرگترین تلسکوپ فضایی جهان محسوب می‌شود. جیمز وب قرار است که وضوح و حساسیت بی‌سابقه‌ای را با استفاده از طول موج بلند (نارنجی-قرمز) نور مرئی، و از طریق مادون قرمز نزدیک به اواسط مادون قرمز (۰٫۶-۲۷ میکرومتر)، را ارائه دهد. این تلسکوپ با همکاری سازمان‌های فضایی ناسا و اسا در حال ساخت است. تلسکوپ جیمز وب که یک ابزار جانشین برای تلسکوپ فضایی هابل و تلسکوپ فضایی اسپیتزر است قرار است تا سال ۲۰۱۸ تکمیل گردد و به وسیلهٔ موشک آریان ۵ به فضا پرتاب شود.

۵۴۵۴

Let’s block ads! (Why?)

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید