امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 58006 |
تاریخ انتشار : 12 اسفند 1394 - 11:36 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

مشاور سابق وزارت خارجه آمریکا نبود یک سیستم بیطرف برای نظارت بر آتش بس سوریه را از نقاط ضعف آن دانست.  آتش بس سوریه پس از کش و قوس های بسیار از روز شنبه هشتم اسفندماه به اجرا گذاشته شده و به رغم گزارش هایی در مورد نقض آن از سوی گروه های مختلف، توقف […]

مشاور سابق وزارت خارجه آمریکا نبود یک سیستم بیطرف برای نظارت بر آتش بس سوریه را از نقاط ضعف آن دانست.

 آتش بس سوریه پس از کش و قوس های بسیار از روز شنبه هشتم اسفندماه به اجرا گذاشته شده و به رغم گزارش هایی در مورد نقض آن از سوی گروه های مختلف، توقف جنگ در سوریه همچنان پابرجاست.

در این میان برخی همچون «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، اعتقاد دارند که این آتش بس به نفع حکومت سوریه بوده و موجب تقویت مواضع گروه مقاومت در برابر تروریست ها می شود. برای اطلاع بهتر از وضعیت این آتش بس و تاثیر آن در آینده سیاسی سوریه با «دانیل سرور» به گفتگو نشستیم.

سرور از معروف ترین کارشناسان حاضر در مبحث مدیریت جنگ، و از کارشناسان ارشد موسسه روابط دو سوی آتلانتیک و از اساتید دانشگاه جان هاپکینز است که سابقه فعالیت گسترده در مورد جنگ های عراق، افغانستان و بالکان را دارد و از سال ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۶ به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امر میانجیگری میان مسلمانان و کرووات های یوگسلاوی فعالیت کرده است. متن این مصاحبه به شرح زیر است:

*همانطور که مطلع هستید آتش بس سوریه از روز شنبه آغاز شده به نظر شما  شانس موفقیت این آتش بس چقدر است؟

در حالیکه هیچ نظارت بی طرفانه ای بر توافق آتش بس نیست و هر گروهی دیگری را متهم به نقض آتش بس می کند و هیچ سیستمی برای تائید اینکه کدام یک از گروه ها راست می گویند وجود ندارد شانس موفقیت آن اندک است. البته در این مورد روسیه نقشه ای را منتشر کرده که مناطقی را که در آن ها جنگ متوقف شده را نشان می دهد. در این شرایط جنگ با گروه هایی که در آتش بس نیستند همچون داعش و جبهه النصره ادامه دارد. با توجه به آنکه مناطق تحت کنترل داعش مشخص است در جنگ با این گروه اشکالی پیش نمی آید اما با توجه به آنکه مناطق تحت کنترل جبهه النصره چندان مشخص نیست ممکن است در حمله به آن برخی از گروه های شورشی که جزو آتش بس هستند نیز آسیب ببینند.

*به نظر شما آیا توقف درگیری ها و اجرای آتش بس موجب تحکیم موقعیت دولت سوریه و همچنین مواضع روسیه در سوریه می شود؟

اجرای این آتش بس به آنها کمک می کند تا اشتراکات میان خود را افزایش دهند اما تحکیم مواضع امری زمانبر است. حکومت سوریه مناطقی را در دست دارد که میزان خسارت و ویرانی های جنگ در آنها بسیار زیاد است بنابراین باید به فکر بازسازی این مناطق بود اما تا کنون چنین چیزی میسر نیست.

*در ماه های اخیر برخی رسانه ها از برنامه های آمریکا برای تجزیه سوریه سخن گفته اند. آیا چنین امری صحت دارد؟

ممکن است روزی در منطقه ای از سوریه یک منطقه امن و پرواز ممنوع ایجاد شود اما در شرایط فعلی که جنگنده های روسی در آسمان سوریه حضور دارند چنین امری ممکن نیست. تجزیه سوریه واقعا ایده بدی است و تحقق این امر منجر بوجود آمدن نگرانی های زیادی در منطقه و حتی در نزد همپیمانان ما از جمله ترکیه و عراق می شود.

تجزیه سوریه بدون شک تهدیدات زیادی را متوجه  ترکیه می کند. در مورد سوریه آمریکا دلایل زیادی را دارد تا مرزهای این کشور با توجه به تحرکات نظامی که در آن وجود دارد دستخوش تغییر نشوند. البته گفته می شود که در آینده سوریه قدرت مرکزی دیگر آن قدرت گذشته را نخواهد داشت و به نظر من این فرصت خوبی است تا به مناطق مختلف این کشور این فرصت داده شود تا بر اساس سلایق خود و خواست مردم اداره شوند.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید