یکی از این تفاوتها این بود که بوشهر در فاصله ۱۴۰ کیلومتری قطر، میزبان جام حهانی قرار داشت، از این رو قرار بود به عنوان همسایه میزبان و البته با داشتن شرایط مشابه آب و هوایی و اقلیمی، ارتباطات فرهنگی، اجتماعی و سابقه دیرینه مبادلات تجاری و بازرگانی با این کشور از فرصتهای بسیاری استفاده کند اما این تورنمنت در حالی آغاز شده که علی رغم وعدهها بوشهر تقریبا هیچ بهرهای از آن نبرده است!
به گزارش صلح خبر، جام جهانی قطر یک فرصت بسیار مهم برای توسعه مناسبات بین دو کشور بهویژه استان بوشهر فراهم میکرد از این رو مسئولان از ماهها پیش درصدد بودند تا بتواند از فرصت همسایگی با میزبان جام جهانی استفاده کنند؛ در این مسیر وعدههای مختلفی داده شدو البته اجرایی نشد. برخی از این وعدهها به تفصیل بازگو میشود.
راه اندازی ترمینال مسافری دریایی بوشهر
۱۲/۰۷/۱۴۰۰ : علی اکبر صفایی، معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در حاشیه بازدید از بنادر استان بوشهر آخرین اقدامات صورت گرفته در بندر بوشهر به منظور پشتیبانی هرچه بهتر از جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال در قطر را تشریح کرد و از راه اندازی ترمینال مسافری در سریعترین زمان ممکن خبر داد.
او گفته بود که برنامه های مختلفی از سوی سازمان بنادر طراحی شده است، این برنامه ها در حال پیشبرد است و به زودی بهره برداری خواهد شد تا هر چه سریع تر از ظرفیت های همکاری ایران و قطر به بهترین شکل، استفاده کنیم.
جابهجایی بار با شناورهای سنتی
۱۴۰۱/۰۲/۱۳: محمد شکیبینسب، سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی بوشهر درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در بندر بوشهر به منظور پشتیبانی هرچه بهتر از جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال در قطر و همکاری های دریایی و بندری با کشور میزبان، عنوان کرده بود که با برنامه ریزی صورت گرفته در بخش صادرات کالا، جابهجایی مسافر، جستجو و نجات دریایی، بارگیری ایمن موتور لنجها و غیره فعالیت های مرتبط در حال انجام است تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن مهیای همکاری در راستای برگزاری جام جهانی قطر باشیم.
وی گفته بود: بر اساس مذاکرات صورت گرفته از سوی مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی، قطر پذیرفته است تا جابهجایی بار از سوی برخی شناورهای سنتی نیز انجام شود و برنامه ریزی ها در این راستا از طریق کارگروهی دنبال می شود تا تبادل کالا بدون هیچ مشکلی مدنظر قرار گیرد.
سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی بوشهر با بیان اینکه طی هفته آینده ۲ شناور چوبی در حوزه باری به صورت پایلوت از بندر دیر عازم بندر الرویس قطر می شود، عنوان کرده بود: چارچوب ها از طریق این اعزام تعیین خواهد شد و حداکثر زمان توقف به منظور تخلیه و بارگیری ۷۲ ساعت است؛ علاوه بر این در بخش شناورهای فلزی نیز هماهنگی های لازم در حال انجام است و برنامه ریزی مناسبی مدنظر قرار خواهد گرفت.
خواهرخواندگی دیر و بندر الرویس
وی همچنین از امضای تفاهم نامه خواهرخواندگی بین بندر دیر و بندر الرویس قطر در آینده نزدیک خبر داد و اظهار داشت: این تفاهم نامه به منظور انجام هرچه بهتر مراودات تجاری بین دو کشور است تا از ظرفیت های دریایی و بندری به بهترین شکل استفاده شود.
فعالیت کشتی مسافری-باری از بوشهر به قطر
۱۴۰۱/۰۱/۲۱ : خورشید گزداری، نایب رئیس اتاق مشترک ایران و قطر با تاکید بر اینکه حمل و نقل دریایی در بحث برگزاری جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفته بودبا توجه به گران بودن هزینه حمل و نقل هوایی، بوشهر آمادگی دارد با استفاده از کشتی مسافری دریایی مقوله جابجایی مسافران به قطر را در دستور کار قرار دهد.
وی عنوان کرده بود که باید بتوانیم تا قبل از شروع جام جهانی در حوزه حمل کالا، حمل مسافر، خدمات هتلینگ و …فعالیت کنیم و شروع فعالیت کشتی دریایی مسافری از بوشهر به قطر می تواند زمینه حضور سایر کشتی ها را نیز در بوشهر هموار کند، بنابراین باید بتوانیم به بهترین شکل از ظرفیت استان بوشهر و استان های همجوار در این راستا بهره مند شویم.
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و قطر بیان کرده بود که ایران آمادگی کامل خود را برای حمل هرچه بهتر کالا و مسافر به قطر اعلام کرده و از ظرفیت های بسیار خوبی در بنادر بوشهر و کیش برخوردار است.
۱۴۰۱/۰۲/۱۸: اولین کشتی کروز مسافری ۱۷۰۰ نفره جام جهانی قطر وارد بندر بوشهر شد. مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از اعلام آمادگی شرکتهای مسافری و کشتیرانی داخلی و خارجی برای فعالیت در مسیر دریایی بوشهر – قطر خبر داد و بیان کرد که کشتیهای خط مسافری بوشهر به قطر در اسکله بندر بوشهر پهلو گرفته است.
شکیبینسب، بوشهر در جام جهانی فوتبال قطر را یکی از کانونهای اصلی در حمل مسافر دانست و خاطر نشان کرد: در این راستا از ماهها پیش در نشستهای تخصصی با نگاه ویژه به این رویداد راهکارهای تقویت صادرات کالا و انتقال مسافران به قطر اتخاذ شده است..
۱۴۰۱/۰۳/۱۶: علی باستین، معاون امور اقتصادی استاندار بوشهر از راهاندازی خط کشتیرانی مسافری بنادر استان بوشهر به دوحه قطر خبر داد و گفته بود که در تحقق این مهم راهاندازی خط کشتیرانی مسافری از طریق پایانه بندر بوشهر و دیر برنامهریزی شده است.
به گفته وی، با توجه به اینکه در آستانه مسابقات جام جهانی فوتبال قطر قرار داریم و بنادر استان بوشهر با بنادر قطر کوتاهترین فاصله دریایی دارند توسعه روابط تجاری، اقتصادی، سرمایهگذاری، مسافری و گردشگری در دستور کار قرار گرفته است.
خدمات هوایی بوشهر به قطر در جامجهانی
۱۴۰۱/۰۵/۱۰: احمد محمدیزاده، استاندار بوشهر گفته بود که با دو شرکت هواپیمایی مذاکراتی انجام شده که از مبدا بوشهر به کشور قطر و برعکس کار جابهجایی مسافر انجام شود و این خط هوایی نیز تا قبل از آغاز مسابقات جامجهانی فعال خواهد شد. افزون بر این با توجه به فاصله بسیار نزدیک هوایی فرودگاههای قطر به استان بوشهر، به مسئولان برگزاری جامجهانی قطر پیشنهاد دادهایم هواپیماهای کشورهای مختلف در استان بوشهر پارک شوند که مورد استقبال قرار گرفت.
چشمانداز صادرات ۲۰۰میلیون دلاری تا ۳ سال آینده
۱۴۰۱/۰۵/۱۰: مهدی صفوی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر نیز دربا اشاره به این که میزان صادرات فعلی این استان به قطر حدود ۹۰میلیون دلار است گفته بود: تلاش میشود این میزان صادرات تا سه سال آینده به ۲۰۰میلیون دلار افزایش یابد. یکی از ظرفیتهای خوب این استان تولید مواد معدنی مثل سیمان، گچ و آهک است که با توجه به ظرفیت چهار میلیونی تولیدات کارخانههای سیمان مستقر در استان بوشهر و همچنین توجه به توسعه زیرساخت بندری امکان صادرات این محصول به قطر وجود دارد. افزون بر این در موضوع صادرات گچ و آهک نیز استان بوشهر آمادگی پذیرش و حمایت همهجانبه از سرمایهگذاران در زمینه صنایع وابسته به آنها وجود دارد.
وی اعلام کرده بود که امسال سه رخداد تجاری در خرما، میگو و گوجهفرنگی در استان بوشهر رقم خواهد خورد که توقع ما این است سرمایهگذاران قطری در این رخدادها حضور داشته باشند.
راهاندازی خانه تجار ایران در کشور قطر
۱۴۰۱/۰۵/۱۰: خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بازرگانی استان بوشهر نیز با اشاره به سفر اخیر امیر قطر به ایران اعلام کرده بود که ثبت شرکت بازرگانان ایرانی در این کشور، مهمترین مطالبه و خواسته بازرگانان ایرانی است که اگر این شرایط در قطر فراهم شود ما میتوانیم از طریق ارتباطات و صادراتی که به این کشور صورت میگیرد ثبت شرکت در کشور قطر داشته باشیم. همچنین ضرورت دارد خانه تجار ایران با محوریت استان بوشهر در راستای حمایت مادی و معنوی از تجار و بازرگانان ایرانی در قطر راهاندازی شود.
تماشاگران جام جهانی از بوشهر به دوحه خواهند رفت
۱۴۰۱/۰۷/۳۰: صالح احمدی، سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان بوشهر صبح امروز در نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه در آستانه جام جهانی فوتبال قطر قرار داریم بیان کرده بود: اسکله مسافری بندر بوشهر با یک کشتی مسافری پیشرفته با ظرفیت یکهزار و ۷۰۰ نفر برای انتقال و جابهجایی تماشاگران از بوشهر در نظر گرفته شده است.
حضور صنعتگران بوشهری در قطر
به گزارش صلح خبر، تنها وعده محقق شده تاکنون صادرات صنایع دستی به کشور قطر بوده است که گفته میشود همزمان با برگزاری جامجهانی قطر ۲۰۲۲، صنعتگران هم استانی برای عرضه تولیدات خود در رشتههای حصیربافی، عبابافی، صنایعدستی دریایی، گلیم و دیگر محصولات رشتههای بومی در دهکده فرهنگی کتارای قطر، حضور یافتهاند و تولیدات خود را در معرض بازدید علاقهمندان قرار دادهاند. البته در این خصوص اطلاعات بیشتری در دسترس نیست.
انتهای پیام