به گزارش صلح خبر به نقل از راشاتودی، دیمیترو کولبا در گفتگو با آسوشیتدپرس گفت که کییف از نتایج سفر هفته گذشته ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین به واشنگتن «کاملاً راضی» است و فاش کرد که دولت ایالات متحده برنامه ویژهای برای آمادهسازی هرچه سریعتر آتشبار پاتریوت تدارک دیده تا در کمتر از شش ماه به بهرهبرداری برسد. این در حالی است که پیشتر گفته شده بود که آموزش استفاده از پاتریوت آمریکایی به نیروهای اوکراینی یک سال زمان خواهد برد.
کولبا طی مصاحبهای در دفتر وزارت امور خارجه اوکراین گفت که کییف برای پیروزی در جنگ در سال ۲۰۲۳ هر اقدامی که بتواند انجام خواهد داد و افزود که دیپلماسی همیشه نقش مهمی در این قضیه ایفا خواهد کرد.
او گفت: «هر جنگی بالاخره به روش دیپلماتیک به پایان میرسد. کلیه جنگها در نتیجه تحولات میدان جنگ و میز مذاکره به پایان رسیده است.» بر این اساس، کولبا گفت که دولت اوکراین مایل است تا پایان فوریه یک نشست صلح برگزار کند.
کوله با در مورد گوترش گفت: او ثابت کرده است که یک میانجی کارآمد و یک مذاکره کننده کارآمد و مهمتر از همه، به عنوان یک مرد اصولی و درستکار است. بنابراین ما از مشارکت فعال او استقبال می کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا روسیه را به این نشست دعوت خواهند کرد، گفت که ابتدا آن کشور باید به دلیل «جنایات جنگی» در دادگاه بینالمللی محاکمه شود. کولبا گفت: «آنها فقط از این طریق میتوانند به این نشست دعوت شوند.»
وزیر امور خارجه اوکراین بار دیگر اظهارات مقامات روسیه مبنی بر آمادگی آنها برای مذاکره را کم اهمیت جلوه داد. او گفت: «آنها مرتبا میگویند که آماده مذاکره هستند، که البته این درست نیست چراکه هر کاری که در میدان جنگ انجام میدهند خلاف آن را ثابت میکند.»
پیشتر دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در واکنش به سفر اخیر رئیس جمهوری اوکراین به آمریکا ضمن ابراز« تأسف» از متن دیدار ظرفین گفت که نه جو بایدن و نه ولادیمیر زلنسکی درباره تمایل خود برای «گوش دادن به نگرانیهای روسیه» سخنی نگفتهاند.
وزیر امور خارجه اوکراین در مورد نقش گوترش به عنوان ترتیب دهنده این نشست صلح گفت: «او ثابت کرده است که یک میانجی و مذاکرهکننده کارآمد است، و مهمتر از همه اینکه او یک مرد پایبند به اصول و درستکار است. بنابراین ما از مشارکت فعال او استقبال میکنیم.»
او گفت: سازمان ملل میتواند بهترین مکان برای برگزاری این نشست باشد، و چه بهتر که یک کشور خاص میزبان آن نباشد؛ چرا که در این مسئله «همه باید باشند.»
وی همچنین درخواستهای اخیر پوتین برای مذاکره را رد کرد و اظهار داشت که هر کاری روسیه در میدان جنگ انجام میدهد، ثابت میکند که مسکو نمیخواهد گفتگو کند.
روسیه اصرار دارد که کییف باید “واقعیت را در میدان به رسمیت بشناسد” به عنوان پیش نیاز هر گونه مذاکرات صلح، از جمله وضعیت جدید دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا به عنوان بخشی از روسیه.
انتهای پیام