امروز: یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 ذو القعدة 1446 | 2025-05-11
کد خبر: 518803 |
تاریخ انتشار : 31 شهریور 1402 - 10:21 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

«زکی آق‌ترک» مشاور رسانه‌ای و روابط عمومی وزارت دفاع ترکیه در یک نشست خبری در خصوص عملیات جمهوری آذربایجان در قره‌باغ گفت: ما از اقدامات آذربایجان برای حفاظت از تمامیت ارضی آن حمایت می‌کنیم. آق‌ترک تاکید کرد: ما همچنین از تلاش‌های صادقانه برای برقراری صلح پایدار میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان حمایت می‌کنیم. مشاور رسانه‌ای […]

«زکی آق‌ترک» مشاور رسانه‌ای و روابط عمومی وزارت دفاع ترکیه در یک نشست خبری در خصوص عملیات جمهوری آذربایجان در قره‌باغ گفت: ما از اقدامات آذربایجان برای حفاظت از تمامیت ارضی آن حمایت می‌کنیم.

آق‌ترک تاکید کرد: ما همچنین از تلاش‌های صادقانه برای برقراری صلح پایدار میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان حمایت می‌کنیم.

مشاور رسانه‌ای و روابط عمومی وزارت دفاع ترکیه در این باره ادامه داد: آنکارا از نزدیک عملیات نظامی آغاز شده در قره باغ، تصمیم آتش بس اتخاذ شده پس از آن و آخرین تحولات منطقه را دنبال می‌کند.

وی افزود: ما بار دیگر بر حمایت خود از برادران آذربایجانی که در غم و اندوه در کنار هم ایستاده‌ایم، تاکید می‌کنیم.

دور تازه تنش‌های نظامی در قره‌باغ ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) آغاز شد. باکو اعلام کرد که در این منطقه یک عملیات «ضدتروریستی» را آغاز کرده و خواهان خروج نیروهای نظامی ارمنستان از قره‌باغ است. ارمنستان اعلام کرد که هیچ نیروی در قره‌باغ ندارد و اقدام باکو را «تهاجم گسترده» خواند.

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، ولی درگیرهای معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند، با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز از منازل خود آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه حاضر شده و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بارها نقض شده است.

311311

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید