سید علی احمد زاده، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص برداشت آب برای کشاورزی در روستا گفت: مدیرعامل کنونی شرکت آب منطقهای استان خودش جانب کشاورزان را می گیرد و از این بابت هیچگونه دغدغهای نداشته باشید.
در ادامه استاندار از رئیس سازمان جهاد کشاورزی خواست تکلیف این مردم را در خصوص بلاتکلیفی زمینهای کشاورزی و تداخلات با منابع طبیعی مشخص کند که معتمدی رییس سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: کسانی که از سال ۳۷ به بعد در این زمینها کار و کشت می کنند تا پایان سال ۱۴۰۲ سندها به نام خودشان زده می شود.
استاندار سپس طی تماس تلفنی با معتمدی زاده، مدیرعامل شرکت برق استان از او خواست در کمترین زمان ممکن مشکل روشنایی معابر روستا و برق مردم روستا را حل کند چراکه دهیاری پولی برای این کار ندارد.
یکی از مشکلاتی که در سفر همچنان باقی ماند مشکل نداشتن سالن ورزشی بود که دهقان، مدیرکل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: اعتبارات ورزش استان در سال گذشته ۲۰میلیارد تومان بوده و ناچیز است و نمیتوان قولی برای ساخت سالن ورزشی به مردم روستا داد.
استاندار نیز در ادامه صحبت های آقای مدیرکل به مردم گفت: به شما قول سالن ورزشی را نمیدهم چون بودجه برای این کار نداریم.
احمدزاده در ادامه از مدیرکل بنیاد مسکن خواست تا طرح هادی روستا را تکمیل کند و بقیه معابر روستا را در زمینه طرح هادی تکمیل کرده و آسفالت معابر انجام شود.
احمد زاده همچنین در خصوص ریزش کوه و خطرات آن در جاده به مردم قول داد که به زودی کارشناسانی از این جاده بازدید خواهند کرد و بعد از بررسی و کار کارشناسی معلوم میشود که باید جاده جایگزینی را در دستور کار قرار داد یا اینکه اصلاح و نقاط حادثه خیز و خطرناک اصلاح شوند.
ویسی پور، یکی از اهالی روستای سورون نیز گفت: ۹۵ درصد از مردمان روستا در دوران دفاع مقدس به جبهه رفته بودند و ۷۵ نفر از افراد روستا جانباز از ۱۰ تا ۷۰ درصد هستند علاوه بر این تعداد چهار شهید در دفاع مقدس تقدیم کردند.
اسحاق عابدینی، دهیار روستای سورون از توابع شهرستان بویراحمد نیز در این دیدار گفت: بزرگترین روستای بخش کبگیان است و در این روستا حدود ۳۰۰ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۸۷۰ نفر زندگی می کنند که البته حدود ۲۰۰ خانوار به شهر یاسوج مهاجرت کردند البته به خاطر برخی خدمات ارائه شده به روستا مهاجرت معکوس در حال شکل گیری است که در صورت تداوم خدمات خانوارهای بیشتری به روستا مهاجرت خواهند کرد.
وی افزود روستای سورون در خصوص آب شرب با مشکلاتی مواجه است در حالی که این روستا چشمه ای دارد که میتواند ۳۰ هزار خانوار را پوشش دهد اما هم اکنون نیاز به ۱۱ کیلومتر شبکه آب شرب دارد و شبکه فعلی جوابگوی نیاز کردم نیست که از متولیان امر و مسئولان انتظار داریم آب شرب این روستا را ساماندهی کنند و همچنین ساخت یک مخزن بزرگتر می تواند مشکلات آب روستا را رفع کند.
عابدینی تصریح کرد: با وجود پیگیری ها برای رفع این مشکلات هر وقت به آب فاضلاب استان مراجعه کردیم به جایی نرفتیم اول همیشه با این جواب مواجه شدیم که اعتبار نداریم.
دهیار روستای سورون خاطر نشان کرد: جاده دسترسی روستا با مشکلاتی همچون ریزش و حادثه خیز بودن مواجه است و تاکنون چند مورد حادثه در این زمینه رخ داده که انتظار داریم در این زمینه چاره اندیشی شود.
عابدینی تصریح کرد: اقتصاد این روستا بر مبنای کشاورزی و محصول برنج است که در این زمینه دود ۲۰۰ هکتار زمین کشاورزی داریم اما در زمینه کشت و آبیاری با مشکل مواجه هستند و به صورت سنتی می شوند.
وی ادامه داد: هفت هزار متر زیرسازی جاده و معابر روستای سورون بلاتکلیف مانده است نیاز به آسفالت دارد.
دهیار روستای سورون عنوان کرد: بیش از ۶ سال است برای رفع مشکل برق روستا و برخی از اهالی روستا پایه های برق زده شد اما تاکنون اقدامی نشده و رها شده اند و بیشتر مردم روستا به دلیل همین مشکلات از چند کیلومتر برق مورد نیاز خود را بصورت ناایمن و غیراستاندارد تامین می کنند که خطراتی را در پی دارد.
عابدینی تاکید کرد: همچنین وضعیت روشنایی روستا مطلوب نیست و با وجود اینکه پیگیریهایی در این خصوص داشته ایم اداره برق امروز و فردا می کند و آخرین باری که صحبت داد اداره برق داشتیم به ما گفتند که دهیار روستا باید لامپ بخرد تا ما بیاییم لامپ ها را نصب کنیم!
وی عنوان کرد: یکی از مهمترین مشکلات روستای سهرون نداشتن مکان و سالن ورزشی برای جوانان این روستاست، این روستا استعدادهای خوبی در زمینه ورزش دارد اما امکانات لازم وجود ندارد و جوانان زیادی دارد و معتادی در این روستا نداریم البته در این زمینه پیگیریهای داشته ایم که همیشه با جواب اعتبار نداریم مواجه شده ایم.
دهیار روستای سورون گفت: حدود سه هزار هکتار زمین کشاورزی بین مردم این روستا دارند که با توجه به این که در کنار رودخانه بشار قرار دارند می توانند به زمینهای کشاورزی آبی تبدیل شوند اما با موانعی از سوی منابع طبیعی و شرکت آب منطقه ای مواجه هستیم انتظار کمک و همکاری برای رفع این مشکلات داریم. زمین های کشاورزی روستا منابع ملی اعلام شده که با وجود پیگیری های لازم تا کنون در این رابطه نتیجه ای نگرفته ایم.
به گزارش صلح خبر، عابدینی بیان کرد: طرح هادی در این روستا به صورت ناقص اجرا شده که نیاز به تکمیل دارد و همچنین انتظار داریم بخشی از زمینهای روستا نیز در طرح هادی قرار گیرند.
انتهای پیام