آخرین اخبار زلزله در ایران | آخرین اخبار زلزله ایران | آخرین اخبار زلزله به گزارش مجله حوادث صلح خبر؛ آخرین اخبار زلزله در ایران را می توانید در مقالات مربوطه مطالعه فرمایید. همچنین دلایل زلزله های اخیر در ایران را در این مقاله پیگیری می کنیم. آخرین اخبار زلزله ایران شامل آخرین اخبار زلزله […]
آخرین اخبار زلزله در ایران | آخرین اخبار زلزله ایران | آخرین اخبار زلزله
به گزارش مجله حوادث صلح خبر؛ آخرین اخبار زلزله در ایران را می توانید در مقالات مربوطه مطالعه فرمایید. همچنین دلایل زلزله های اخیر در ایران را در این مقاله پیگیری می کنیم. آخرین اخبار زلزله ایران شامل آخرین اخبار زلزله و تحلیل های کارشناسان می باشد. تحلیل ها، نمودارها، گزارش ها مستند به سایت ژئوفیزیک دانشگاه تهران می باشد. همچنین مرکز لرزه نگاری کشوری نیز مورد استناد ما می باشد.
فلات ایران خفته روی گسل
دکتر ابراهیم مقیمی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین اخبار زلزله در ایران با اشاره به جزئیات زلزله منطقه سرپل ذهاب با تاکید بر اینکه ساختار زمین در این منطقه از یکسری میکرو گسلها درهم ریخته تشکیل شده است. افزود:
از این رو در این منطقه گسلهای سیستماتیک از حوزه بالادست کردستان و یا زاگرس مرتفع عبور میکند. در پیرامون این سیستم گسلی و گسل ممتد یکسری گروههای گسلی وجود دارد. این گروههای گسلی برخی اوقات سازمان یافته هستند. مانند زاگرس جنوب غربی (خوزستان و دزفول) و یا زاگرس جنوبی (شیراز) که تقریبا سازمان یافته هستند. از یک روند طولی و عرضی مشخصی پیروی میکنند.
علل تغییر کنش زاگرس شمال
پیرامون آخرین اخبار زلزله ایران پرسشی مطرح گردید. عضو انجمن مخاطره شناسی در پاسخ این سئوال که علل کنش شمالی ناشی فشارهای پوسته زمین است؟ توضیح داد: “انرژیهای متراکم موجود در پوسته زمین، نیاز به مسیر خروجی دارند. ظرفیت لرزهای زاگرس کم نیست. این مسیر میتواند از طریق حرکت رانشی پوسته ایجاد گردد. وی با بیان اینکه این امر موجب شده که رفتارهای زمین در زاگرس شمال به سمت بزرگ مقیاس حرکت کند. افزود: منشأ این رفتار میتواند ناشی از فشار صفحه عربی به زیر صفحه زاگرس باشد.
کشورهایی که متأثر از تغییر رفتار زاگرس میشوند
مقیمی با تاکید بر اینکه حد و مرزهای کشوری منطبق بر حد و مرزهای پوستهای زمین نیست. در ادامه گفت: از این رو به غیر از ایران کشورهای عراق، ترکیه، افغانستان، پاکستان متاثر خواهند شد. آذربایجان، قزاقستان، ازبکستان، گرجستان و ارمنستان تحت تاثیر تغییرات پهنههای فلات ایران قرار دارند. از سوی دیگر فلات ایران تحت تاثیر فشار روسیه قرار میگیرد. بیشتر زلزلهها در شمال ایران رخ میدهد.
به گفته وی بعضی اوقات فلات ایران تحت تاثیر فشار صفحهای هندوستان قرار گیرد. زلزلهها در پاکستان، افعانستان و شرق ایران و زمانی که تحت تاثیر فشار صفحه عربستان قرار گیرد. زلزلهها در زاگرس متمرکز خواهند شد.
باید رفتار خود را منطبق سازیم
مقیمی اضافه کرد: زمانی که رفتار زلزلهها به دقت شناسایی میشود باید رفتار انسانها را منطبق بر آن سازگار شود. به این معنی که گفته میشود زلزله ذاتی است. باید گفته شود که مقاوم سازی ذاتی باشد. همچنین استاندارهای ساخت و ساز باید بالا باشد. این در حالی است که مقایسه زلزله اخیر کرمانشاه با زلزله بم یک وجه تشابه دارد. آن هم این است که کلیه ساخت و سازهای سست و بی اساس سبب قتل، کشتار و قربانی انسانها شده است.در غیر اینصورت هر روزه به اخبار زلزله در ایران افزوده خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه همین اتفاق در بم رخ داده است، افزود: علت ۳۵ هزار کشته زلزله بم در سال ۱۳۸۲ سست بودن بار خشتی ساختمانها و مصالح و زمان رخداد زلزله بوده است ولی در زلزله کرمانشاه زمانی بوده که مردم بیدار بودند و مردم موفق شدند از ساختمانها خارج شوند.
توصیههایی برای ایمن سازی سازهها
پیرامون آخرین اخبار زلزله در ایران و سوء مدیریت مسئولین سوالاتی مطرح شد.عضو انجمن مخاطره شناسی ایران با ابراز تاسف از اینکه حاکمیت در حوزه ساخت و سازها ورود پیدا نکرده است. گفت: در تهران اگر زلزلهای رخ دهد بیشتر خسارات وارد شده بیشتر به دلیل سوء مدیریت است. زمانی که متراکم سازی میشود و جمعیت زیادی را در یک محدودهای جمع میکنیم. وقتی از زمین سوء استفاده میکنیم. زلزله موجب تخریب سازهها خواهد شد.
مقیمی با تاکید بر اینکه توجه به زلزله علاوه بر منشأ علمی، دارای منشأ دینی نیز دارد. ادامه داد: امروزه مراکز آکادمی و علمی به این موضوع واقف هستند. هیچ منطقهای در ایران نیست که از نظر زلزله مصون باشد. کشور پتانسیل لرزه زایی را دارد. باید رفتاری برای استفاده از زمین در پیش بگیریم. با این ساختار زمینی و با این بنیانهای علمی و دینی منطبق باشد.
زلزلههای زاگرس
رییس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه در لایهها و ساختار زمین در فلات ایران هیچ تغییر صورت نگرفته است. شدت زلزلهها در این منطقه افزایش یافته است. گفت: این امر به دلیل تغییر فشارها در زاگرس است. از این رو باید در انتظار زلزلههای بزرگی باشیم. مقیمی پیرامون آخرین اخبار زلزله ایران با تاکید بر اینکه پیشرفت در “ویرانه سازی” نیست. خاطر نشان کرد: مهم بودن زلزلهها به رفتار آنها بستگی دارد. برخی از زلزلهها قائم هستند.
برخی از آنها جانبی، بعضی از آنها طولی و برخی دیگر از زلزلهها ترکیبی است. از این رو است که گفته میشود بزرگای زلزله با تخریب همراه نیست. بستگی به رفتار گسل دارد. به گونهای که زلزله ۴ ریشتری رفتار ترکیبی دارد. ممکن است خسارت یک زلزله ۷ ریشتری را در پی داشته باشد. عکس آن هم صادق است. زلزله گلشهر گلپایگان با بزرگای ۵ ریشتر و زلزله ۷ ریشتری فراهان خسارتی نداشتند.
مقایسه زلزله بم و سرپل ذهاب
وی عمق زلزله را در اخبار زلزله ایران یکی از تفاوتهای زلزله بم و سرپل ذهاب دانست. همچنین با تاکید بر اینکه عمق زلزله بم کم بوده است. گفت: سازههای ساخته شده بر روی زمین از دیگر تفاوتهای این دو زلزله است. به گونهای که در زاگرس سازهها بیشتر بر سنگهای رسوبی و دگرگونی است. در حالی که در بم سازهها بیشتر بر روی سازههای آبرفتی احداث شده است.
مقیمی زمان رخداد زلزله را از دیگر تفاوتهای این دو زلزله در اخبار زلزله ایران عنوان کرد. وی ادامه داد: تمرکز جمعیت در بم و تمرکز زلزله در نقطه کانونی بم از دیگر تفاوتهای این دو زلزله است.این منجر به کشته شدن تعداد زیادی از هموطنان شد. این در حالیست که در هر دو زلزله حرکت زمین ترکیبی بوده است. مدیرگروه زلزله شناسی مهندسی پژوهشگاه زلزله شناسی ایران فرضیه وقوع زلزله به دلیل خشکسالی را رد کرد.

مهدی زارع گفت: بعد از زمین لرزه ۷.۳ ریشتری که در سرپل ذهاب کرمانشاه رخ داد. شاهد طرح فرضیههای مختلفی در رابطه با این زمین لرزه بوده ایم. وی افزود: بسیاری از این فرضیهها پایه و اساس علمی نداشته اند.این ها تنها حاشیههایی است که از سوی شهروندان مطرح میشود. مدیرگروه زلزله شناسی مهندسی پژوهشگاه زلزله شناسی ایران با تاکید بر اینکه خشکسالیهای اخیر نقشی در زمین لرزه کرمانشاه نداشته است. اظهارکرد:
نظریههایی وجود دارد که خشکسالی بزرگ در جایی که گسل وجود داشته باشد. میتواند سبب زمین لرزه شود. اما این موضوع در رابطه با زلزله سر پل ذهاب صادق نیست. زارع ادامه داد: عمق زمین لرزهای که در محدوده سر پل ذهاب رخ داد. باعث تخریب قابل توجه خانهها شد. نسبتا زیاد بود. به همین خاطر نمیتوان ادعا کرد که زمین لرزه کرمانشاه ارتباطی با خشکسالیهای اخیر داشته باشد.
گزارش مرکز زلزله نگاری
در ادامه گزارش مرکز زلزله نگاری را مطالعه می فرمایید.




