وزیر امور خارجه آمریکا با این توجیه که گروه واگنر آزادی مذهبی در جمهوری آفریقای مرکزی را تهدید می کند، شرکت نظامی خصوصی روسی را در گروه داعش، شاخه های القاعده و طالبان قرار داد. به گزارش صلح خبر به نقل از راشا تودی، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، واگنر را «ماهیتی مورد نگرانی» اعلام […]
وزیر امور خارجه آمریکا با این توجیه که گروه واگنر آزادی مذهبی در جمهوری آفریقای مرکزی را تهدید می کند، شرکت نظامی خصوصی روسی را در گروه داعش، شاخه های القاعده و طالبان قرار داد.
به گزارش صلح خبر به نقل از راشا تودی، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، واگنر را «ماهیتی مورد نگرانی» اعلام کرد و آن را در فهرستی مشابه با گروههای وابسته به داعش در غرب و شمال آفریقا، جنگجویان نصرتالاسلام در مالی، بوکوحرام نیجریه، الشباب سومالی، حوثیهای یمن و همچنین هیئت تحریر الشام – شبه نظامیان ضد دولتی القاعده در سوریه – و طالبان افغانستان قرار داد.
بلینکن گفت: «اعلام این طرحها مطابق با ارزشها و منافع ما برای حفاظت از امنیت ملی و پیشبرد حقوق بشر در سراسر جهان است.» کشورهایی که به طور موثر از این پادمان و سایر حقوقهای انسانی محافظت می کنند، شرکای صلح آمیز، باثبات، موفق تر و قابل اعتمادتر آمریکا نسبت به کشورهایی هستند که این کار را نمی کنند.
این نامگذاری بر اساس قانون بین المللی آزادی مذهبی است، قانونی که در سال ۱۹۹۸ تصویب شد و یک دفتر ویژه برای آن در وزارت امور خارجه آمریکا ایجاد شد. این اقدام به دنبال شایعاتی در رسانه ها مبنی بر اینکه ایالات متحده ممکن است واگنر را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند، انجام شد، اقدامی که به عنوان نوعی “لافر”( Lawfaren ) علیه مسکو در درگیری بر سر اوکراین پیشنهاد می شود.
لافر در واقع استفاده از سیستمها و نهادهای قانونی برای آسیب رساندن یا مشروعیتزدایی از طرف مقابل یا جلوگیری از استفاده یک فرد از حقوق قانونی خود است.
علاوه بر این گروه ها، بلینکن، میانمار، چین، کوبا، اریتره، ایران، نیکاراگوئه، کره شمالی، پاکستان، روسیه، عربستان سعودی، تاجیکستان و ترکمنستان را به عنوان «کشورهای مورد توجه ویژه» برای آزادی مذهبی فهرست کرد، الجزایر، کومور و ویتنام در “لیست نظارت ویژه” قرار گرفتند.
انتهای پیام