دکتر سارا شاه آبادی به مناسبت هفته اطلاع رسانی دیابت در گفت و گو با صلح خبر، با اشاره به شیوع بالای دیابت در جامعه، گفت: بر اساس آخرین پیمایش کشوری صورت گرفته 8.5 درصد جمعیت بالای 30 سال استان به دیابت مبتلا هستند.
شاه آبادی گفت: این آمار بالا در زمینه دیابت درحالیست که این بیماری یکی از ریسک فاکتورهای خطر برای سایر بیماری ها از جمله سکته های قلبی و مغزی است.
وی افزود: این بیماری همچنین عوارض خطرناکی مانند عوارض کلیوی، چشمی و قلبی به دنبال دارد.
این مسئول با بیان اینکه دیابت درمان قطعی ندارد، گفت: داروهایی که برای این بیماری تجویز می شود نگهدارنده هستند و تاکنون درمان قطعی برای این بیماری شناخته نشده است.
وی با بیان اینکه کنترل دیابت در مراحل اولیه بیماری راحت تر است، گفت: متاسفانه این بیماری در مراحل ابتدایی بدون علامت است و درهمین راستا نیاز است که افراد برای شناسایی این بیماری حتما آزمایش خون بدهند.
شاه آبادی گفت: تمام افراد بالای 30 باید هر شش ماه یکبار جهت تشخیص ابتلای خود به دیابت آزمایش بدهند. انجام این آزمایشات برای افرادی که در بستگان نزدیک خود موردی از ابتلا به دیابت دارند در سنین پایین تر هم توصیه می شود.
شاه آبادی با بیان اینکه بهترین راه مقابله با دیابت پیشگیری است، گفت: شایعترین نوع دیابت، دیابت نوع دو است که به راحتی با اصلاح سبک زندگی و تغذیه صحیح و انجام حرکات ورزشی قابل پیشگیری است.
وی افزود: توصیه می شود تمام افراد پنج بار در هفته و هر بار نیم ساعت حتما پیاده روی داشته باشند. همچنین در بحث تغذیه نیز توصیه می شود افراد مصرف خوراکی های شیرین را محدود کرده و به میزان کمتری قند و شکر مصرف کنند.
وی افزود: همچنین در زمینه برخی خوراکی ها مانند میوه هم باید حد تعادل رعایت شود، چرا که برخی میوه ها نیز حاوی قند فروکتوز هستند و نباید در مصرف آنها زیاده روی کرد.
شاه آبادی گفت: مصرف زیاد میوه نه تنها احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد، بلکه در ابتلای افراد به کبد چرب هم نقش موثری دارد، بنابراین توصیه می شود افراد به طور متوسط روزانه دو عدد میوه مصرف کنند.
انتهای پیام