امروز: سه شنبه, ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 9 ذو القعدة 1446 | 2025-05-06
کد خبر: 480453 |
تاریخ انتشار : 08 شهریور 1401 - 12:48 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

رعایت حقوق همسایگی یکی از مهمترین حقوقی است که علاوه بر قوانین مدون در متون فقهی نیز مورد توجه واقع شده است. به همین علت است که امکان شکایت از ساخت و ساز مجاور در قوانین موضوعه ایران به شرط اثبات مزاحمت و امثال آن‌ها پیش بینی شده است. به گزارش صلح خبر به نقل […]

رعایت حقوق همسایگی یکی از مهمترین حقوقی است که علاوه بر قوانین مدون در متون فقهی نیز مورد توجه واقع شده است. به همین علت است که امکان شکایت از ساخت و ساز مجاور در قوانین موضوعه ایران به شرط اثبات مزاحمت و امثال آن‌ها پیش بینی شده است.

به گزارش صلح خبر به نقل از عدل محور، در این مطلب به بررسی جوانب مختلف پیامدهای قانونی ساخت و ساز مجاور می‌پردازیم که در چه شرایطی امکان شکایت از ساخت‌وساز مجاور وجود دارد. پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه این متن، گروه حقوقی عدل محور را همراهی نمایید.
قوانین مربوط به ساخت و ساز در مجاورت خانه‌های دیگران
ساخت و ساز به خودی خود نمی‌تواند باعث ایجاد حق شکایت شود چرا که افراد می‌توانند و حق دارند برای استفاده از زمین خود، خانه یا ساختمانی را در آنجا بنا کرده و هیچ شخصی حق ندارد این حق را از او بگیرد مگر سازمان‌های ذی‌نفع همانند شهرداری برای اجرای طرح‌های هادی و تفصیلی که قضیه آن با موضوع مطالب ما متفاوت است. در خصوص ساخت و سازها، قوانین مختلفی وجود دارد که به رعایت حقوق همسایگان منجر می‌گردد. این موارد عبارتند از:
ساخت‌وساز نباید آلودگی صوتی خارج از عرف ایجاد کند یا باعث تداخل در حق عبور و مرور سایر همسایگان شود.
ساخت و ساز تحت هر شرایطی که باشد باید ساعت 9 شب به اتمام برسد.
مهندس ناظر برای ایجاد اطمینان از رعایت الزامات ایمنی، بهداشت شغلی و حفاظت از محیط زیست در اطراف محل ساخت و ساز باید به وسلیه پیام‌رسانی موثر و مطلوب و با استفاده از علائم هشدار دهنده بصری، مسائل جدی را به اطلاع دیگران برساند.
با توجه به اینکه بارگیری وسایل و تخلیه مصالح ساختمانی در شب آلودگی صوتی ایجاد می‌کند و باعث سلب آرامش همسایگان می‌شود باید ساعت شش صبح تا 12 صبح انجام گیرد.
برای جابه‌جایی وسایل سنگین و یا تخلیه مصالح ساختمانی از وسایلی مانند جرثقیل و سایر وسیله‌ها استفاده شود.
در حین مراحل ساخت، اگر خطری برای حرکت عابران پیاده یا وسایل نقلیه محتمل است باید یک یا چند محافظ با علائم هشدار دهنده در فاصله مناسب از منطقه خطرناک قرار داده شود، یا اینکه حداقل یک محافظ متحرک در فاصله مناسب از منطقه خطرناک و چراغ چشمک زن یا علائم دیگر نصب گردد به نحوی که قدرت هشداردهندگی مناسب را داشته باشند.
قوانین خاصی نیز در خصوص تعیین حداکثر صدای ایجاد شده و عدم امکان ساخت بنا که منجر به از دست رفتن منبع نور طبیعی در ساختمان‌های دیگر می‌شود نیز وجود دارد که متاسفانه اجرا نمی‌شوند و نمی‌توان علیه آن‌ها شکایت قضایی تنظیم نمود.
نحوه شکایت از ساخت و سازهای مجاور و مزاحمت‌های ایجاد شده
وکیل متخصص امور ملکی: برای اینکه بتوانید حقوق شهروندی و حقوق همسایگی خود را حفظ کنید در صورت مواجهه با هرگونه تخلف، سر و صدای بسیار زیاد، عدم رعایت حقوق افراد و خودروهایی که در آن محل قرار دارند یا در حال عبور هستند و مسائلی از این دست می‌توانید شکایت قضایی مطرح کنید. عنوان این شکایت نیز همان ” شکایت از ساخت و ساز مجاور” است. البته در اغلب موارد بسیاری از این مزاحمت‌ها بعد از پیگیری قضایی و اخذ تعهد مرتفع می‌شوند و به صلح و سازش کشیده می‌شوند اما اگر مزاحمت‌های ایجاد شده ادامه یابند قطعا به توقف عملیات ساخت و ساز منجر می‌گردد.
نحوه پیگیری قضایی ساخت و ساز مجاور
برای ثبت شکایت خود باید به شهرداری محل ساخت و ساز مراجعه کنید. برای اثبات این امر کارشناسانی از طرف شهرداری به محل ساخت و ساز ارجاع داده می‌شوند تا عملیات ساخت و ساز را مشاهده کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف که در قالب مزاحمت و امثال آن‌ها مطرح می‌گردد، شواهد خود را ضمیمه پرونده کرده و منجر به صدور رای گردد. اگر تخلفی که از طرف سازندگان صورت گرفته است غیرمجاز باشد و موجب خسارت شده باشد، خسارت توسط کارشناسان تخمین زده می‌شود و متخلف نیز جریمه می‌شود. جهت دریافت مشاوره حقوقی تخصصی به وب سایت https://adlmehvar.com/ مراجعه نمایید و یا با کارشناسان حقوقی عدل محور تماس بگیرید.
انتهای رپرتاژ آگهی

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید