به گزارش صلح خبر، «سند تحول دولت مردمی» از سوی حجتالاسلام و المسلمین ابراهیم رئیسی رییس جمهوری ایران در ۸ اسفندماه سال گذشته به اعضای هیات دولت ابلاغ شد. در این سند آمده است: “در اجرای وعده داده شده در ابتدای تشکیل دولت سیزدهم و در راستای تحقق اهداف مندرج در قانون اساسی، سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴، سیاست های کلی نظام و با اتکا و بهره مندی از بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، رفع نیازهای مردم، حل مسائل اساسی کشور و در اجرای اصل ۱۳۴ قانون اساسی «سند تحول دولت مردمی» به عنوان برنامه و خط مشی دولت و مبنای عمل قوه مجریه، وزرا و دستگاه های اجرایی ابلاغ می شود».
بر اساس این سند چالش اول ورزش ایران، ضعف نظام ورزشی حرفهای و ملی است که دارای عوامل چهارگانه تصدیگری دولت در ورزش، چرخه ناقص نظام مدیریت به ویژه در ورزش قهرمانی، ضعف نظارتی در ورزش و ضعف دیپلماسی ورزشی است. همچنین سه چالش دیگر ورزش ایران بر اساس «سند تحول دولت مردمی» شامل ضعف نظام ورزش زنان، سهم پایین ورزش همگانی در سبک زندگی مردم و ضعف رویکردهای فرهنگی و تمدنی در ورزش است.
۱۰ نشانگر وضعیت مطلوب
در این سند اما نشانگرهای وضعیت مطلوب نیز مشخص شده است که شامل ۱۰ مورد میشود. افزایش دسترسی و بهرهمندی مردم به ورزش، افزایش بهرهوری فضاهای ورزشی مراکز آموزشی، فرهنگی، ورزشی، اداری و مانند اینها، افزایش مشارکت مردم در ورزش همگانی و افزایش سهم ورزش در سبک زندگی، افزایش جمعیت سازمان یافته ورزش قهرمانی، ارتقای جایگاه ورزش قهرمانی و حرفهای در رویدادهای بینالمللی و افزایش کیفیت حضور در رویدادهای بینالمللی و نیز افزایش سهم ورزش کشور از کرسیهای موثر بینالمللی و منطقهای شش مورد از نشانگرهای وضعیت مطلوب در ورزش ایران است.
ارتقای جایگاه ورزش عمومی و سلامتمحور، تقویت ورزشهای ملی، آیینی، سنتی و بازیهای بومی، محلی و تحکیم هنجارهای فرهنگی، ارزشی، اخلاقی و مسئولیت اجتماعی در ورزش، افزایش سهم اقتصاد ورزش از تولید ناخالص داخلی، افزایش درصد مشارکت زنان در ورزش و نیز افزایش سهم ورزش از سلامت و بهبود کیفیت زندگی ۴ مورد دیگر از نشانگرهای وضعیت مطلوب ورزش است.
چرخشهای تحول آفرین
در «سند تحول دولت مردمی» چرخشهای تحول آفرین نیز مشخص شده است که ورزش ایران باید در مسیر این چرخشهای تحول آفرین گام بردارد تا شاهد بهبود وضعیت موجود و حرکت در مسیر مطلوب باشد. چرخش از توجه صرف به کارکردهای حرفهای و تفریحی ورزش به بسط کارکردهای تربیتی، سلامتافزا، اقتصادی و دیپلماتیک، چرخش از تمرکز صرف بر رشتههای ورزشی پرطرفدار به سرمایهگذاری در رشتههای ورزشی مدالآور، پایه، پرمدال و ملی و واجد ارزش و نیز چرخش از اولویتدهی به ورزش آقایان به توجه متوازن و متعادل به ورزش آقایان و بانوان براساس مزیتها و ویژگیهای فرهنگی و جنسیتی سه مورد تحولآفرینی است که در این سند به آن اشاره شده و ورزش ایران باید در راستای آن حرکت کند.
انتهای پیام