امروز: چهارشنبه, ۵ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 24 جماد ثاني 1446 | 2024-12-25
کد خبر: 456571 |
تاریخ انتشار : 12 بهمن 1400 - 15:05 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

پایگاه جهانی پرسپولیس با انتشار ویدیویی علت نجات این اثر تاریخی از سیل و آبگرفتی‌ها را توضیح داد. به گزارش صلح خبر، پایگاه جهانی پرسپولیس (تخت جمشید) با اشاره به بارندگی‌های اخیر که بسیاری از شهرها از جمله شیراز را دچار آبگرفتگی و سیلاب شدید کرد، توضیح داد: دوراندیشی و مهندسی دفع آب در دوره […]

پایگاه جهانی پرسپولیس با انتشار ویدیویی علت نجات این اثر تاریخی از سیل و آبگرفتی‌ها را توضیح داد.

به گزارش صلح خبر، پایگاه جهانی پرسپولیس (تخت جمشید) با اشاره به بارندگی‌های اخیر که بسیاری از شهرها از جمله شیراز را دچار آبگرفتگی و سیلاب شدید کرد، توضیح داد: دوراندیشی و مهندسی دفع آب در دوره هخامنشی در تختگاه تخت‌جمشید، این شاهکار معماری ایران‌زمین را از خطر سیلاب مصون داشته است.
این پایگاه همچنین ویددویی را که ۲۵ دی‌ماه ۱۴۰۰ در روزهایی که استان‌های جنوبی ایران با بارندگی پی‌در پی دچار سیلاب و آبگرفتگی‌های شدید شده بود، از تخت‌جمشید (پرسپولیس) گرفته شده است، منتشر کرد و در توضیح آن نوشت: «در این فیلم خروجی آبراهه‌های تخت جمشید نشان داده می‌شود که در گوشه جنوب شرقی تختگاه، قرار گرفته است و آبِ تمامی شبکه کانال‌های زیرزمینی به آن منتهی شده است و از آن‌جا به سمت برزن جنوبی جاری می‌شود.
این خروجی بین سال‌های ۹۰ تا ۹۳ توسط تیمی از باستان‌شناسان و مرمتگران به سرپرستی دکتر علی اسدی شناسایی و کاوش شد و در نهایت، مشکل آبگرفتگی بناهای تختگاه، به طور اساسی برای همیشه رفع شد.
خوشبختانه با درایت و تدبیر مهندسان نابغه هخامنشی و لایروبی کانال‌های دفع آب و کاوش‌های صورت‌گرفته در چند سال اخیر به همت مدیران تخت‌جمشید و کاوشگران سختکوش این کانال‌ها، مجموعه میراث جهانی تخت‌جمشید بدون مشکل سیلاب روزهای بارانی را سپری می‌کند.»
این ویدئو را  محسن سعیدی و فضل‌اله محمدزاده از اعضای کاوش فصل اخیر آبراهه‌های تخت جمشید تهیه کرده‌اند.

تخت جمشید تا سال ۱۳۹۱ با مشکل آبگرفتگی و تجمع آب مواجه بود. علی اسدی، باستان‌شناسی که آبراهه‌های تخت‌جمشید را کاوش کرده است، قبلا در این‌باره توضیح داده بود که تا سال ۹۱ به دلیل مسدود بودن مسیر خروجی آبراهه‌های تخت جمشید، این مجموعه همواره در فصل‌های پرآب با مشکل دفع آب و فاضلاب مواجه بود که موجب بروز مشکلات شده بود، به‌ گونه‌ای که همواره شاهد انباشت حجم زیادی آب در این مجموعه جهانی و آسیب به آثار آن بودیم. روشی که برای تخلیه این آب‌ها در نظر گرفته می‌شد گذاشتن پمپ در بخش‌هایی از کانال‌های زیرزمینی تخت‌جمشید بود و از این طریق، آب جمع‌شده در آبراهه‌ها از مسیری به بیرون از تخت‌گاه هدایت می‌شد.
سال ۹۱ علی اسدی و تیم باستان‌شناسی‌اش عملیات کاوش سیستم دفع آب ۲۵۰۰ ساله در پرسپولیس را آغاز کردند که ۱۱۰ روز طول کشید. اسدی این کاوش را “پرخطر” توصیف کرده و گفته بود: با وجود ریزش دیواره‌ها و عمق زیاد کارگاه، این کاوش یکی از کاوش‌های پرخطر باستان‌شناسی به حساب می‌آمد که بدون مشکل به نتیجه رسید.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید