امروز: دوشنبه, ۳ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 جماد ثاني 1446 | 2024-12-23
کد خبر: 107673 |
تاریخ انتشار : 26 اردیبهشت 1392 - 9:39 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

پارسی وی:دکتر محمد باقر قالیباف با حضور در مسجد جامع ایلام، در جمع پرشور خانواده شهدا، ایثارگران و مردم شهر ایلام سخنرانی کرد. ‏‏عضو ائتلاف پیشرفت در این مراسم از همه مردم شهید پرور، ولایت مدار، مهربان و شجاع که از راه های دور و نزدیک در این مکان مقدس گرد هم جمع شده‌اند تشکر […]

پارسی وی:دکتر محمد باقر قالیباف با حضور در مسجد جامع ایلام، در جمع پرشور خانواده شهدا، ایثارگران و مردم شهر ایلام سخنرانی کرد.

‏‏عضو ائتلاف پیشرفت در این مراسم از همه مردم شهید پرور، ولایت مدار، مهربان و شجاع که از راه های دور و نزدیک در این مکان مقدس گرد هم جمع شده‌اند تشکر کرد و گفت: حضور شما جوانان ، خانواده های شهدا و اقشار مختلف در این زمان و در میان یک روز کاری‏‏، منت ودین بزرگی برای بنده است، ان شاءالله این زحمات شما را با خدمات بیشتر جبران خواهم کرد. به خاطر علاقه ای که به شما مردم ایلام داشتم، سفرهای خود را از استان ایلام به عنوان اولین استان شروع کردم.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای 8 سال دفاع مقدس اظهار کرد: بنده به عنوان فردی که ایلامی نیستم افتخارم این است که یکی از بهترین مقاطع دوران زندگی خودم را در این استان زندگی کرده ام. امروز قضاوت من این است که مسئولان آن طور که باید و شاید این استان و مردم ایلام را نشناخته اند. مردم این استان در مهربانی ، شجاعت و ولایت مداری سرآمد و به تمامی معنا محب اهل بیت هستند و در اوج شجاعت، دلاوری و احسان زندگی می کنند. خدا را گواه می گیرم که این مسائل را برای شعار بیان نمی کنم.

عضو ائتلاف پیشرفت با یادآوری خاطرات خود از 8 سال دفاع مقدس گفت: در روزهای اول زندگی مشترک به ایلام آمدم و مردم در کنار جاده چادر زده بودند و زندگی می کردند. در سال دوم جنگ که با خانواده خود به اینجا آمدم ناگزیر شدم که به منطقه میمک بروم . 8-9 روز بعد برگشتم و با خودم گفتم که برای خانواده من که در اینجا ساکن بودند چه اتفاقی افتاده است؟ این در حالی است که خانواده ما از مشهد به ایلام آمده بودند و هیچ آشنایی با ایلام و منطقه جنگی نداشتند. هنوز که هنوز است همسر من می گوید مهربان تر از مردم ایلام و عشایر این منطقه ندیده ام.آن روز من یک فرد غریب در ایلام بودم اما این مردم ابتدای صبح سراغ من را می گرفتند و به من رسیدگی می کردند. این مهربانی و محبت مردم ایلام را نشان می دهد.

قالیباف افزود: شجاعت مردم ایلام را در نقاط مختلف مرزهای استان شاهد بوده ایم، آن روز که با بچه های این استان در هوای گرم تابستان و در وسط دشت مهران می جنگیدم‏، شجاعت این مردم را مشاهده کردم.

وی یادآور شد: درتپه گچی های دشت مهران، منطقه میمک و … جایی از شیارها و کوه های منطقه نیست که روز و شبی را در آن سپری نکرده باشم و با بچه های این منطقه همرزم نبوده باشم. اوج شجاعت و شهامت این مردم را در عملیات والفجر 3 ، کربلای 1، آزادسازی مهران و قلاویزان دیدیم. با هم تیر زدیم و تیر خوردیم و وجب به وجب اینجا را شناختیم و مهربانی و شجاعت این مردم را دیدیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: به نظرم امروز کمتر دولتمردانی به باوفایی، محبت و گذشت این مردم توجه کرده اند. مردم ایلام در زمان جنگ هم جنگیدند و هم شهید دادند اما خانواده ها در آن شرایط سخت به عنوان یک جنگ‌زده هیچ باری بر دولت تحمیل نکردند. با وجود آنکه مزارع و کشاورزی را رها کرده بودند و زندگی امکان پذیر نبود ولی مردم با یک چادر زندگی می کردند. گاهی ما به عنوان رزمندگان دوست داشتیم که به این مردم چادر بدهیم و با تانکر به آن ها آبرسانی کنیم اما بارها و بارها جلوی ما را گرفتند و گفتند که این امکان برای رزمنده هاست و به ما ندهید.

وی قالیباف ادامه داد : 2 جا در زندگی من و هویت من تا امروز نقش کلیدی و اساسی داشته و تاثیرگذار بوده است، یکی مردم و استان ایلام و دیگری استان خوزستان.ما بهترین دوران عمر خود در دوران دفاع مقدس را در این 2 استان سپری کردیم و بارها گفته ام که هیچ گاه خاطره زندگی خود با مردم ایلام را فراموش نمی کنم.

وی تاکید کرد: یکی از عزیزان عنوان داشتند که باید از توان مدیریتی مردم ایلام استفاده کنیم. در عین اینکه حتما این موضوع را مورد توجه قرار می دهم اما در عین حال می گویم که همین امروز در شهرداری تهران هم مردم ایلام را فراموش نکرده ام. چندی پیش ایلامی های مقیم تهران مسجدی را بنا می کردند، آن ها می گفتند می خواهیم محلی را آماده سازی کنیم تا تیم های ورزشی و افرادی که از ایلام می آیند جایی برای اسکان داشته باشند.

قالیباف گفت:اما به آن ها گفتم من مردم این سرزمین را می شناسم و ما مکلف هستیم که مردمی که از شهرهای دور استان ایلام به تهران می آیند را مورد توجه قرار دهیم .عزیزانی در این استان هستند که برای درمان بستگان خود ناگزیرند به تهران بیایند و وقتی در تهران حاضر می شوند باید چند شب در تهران باقی بمانند. اما از شب دوم جایی برای اسکان ندارند و نمی دانند کجا باید بروند.حتی امکان حضور در هتل و مهمان سراها را هم ندارند و باید آن ها را مورد توجه قرار دهیم.

وی ادامه داد: اگر تقدیر الهی باشد و در این مسئولیت قرار بگیرم حتما همه کشور باید مورد توجه من باشد اما نسبت به مناطق جنگی و آسیب هایی که در دوران دفاع مقدس به این مناطق وارد شده است باید توجه بیشتری داشته باشیم. به ویژه آن که استان ایلام در طول دوران دفاع مقدس هیچ باری را بر دولت تحمیل نکرده و مردمی صبور داشته است. البته این حق آن ها بود که این بار را بر دولت تحمیل کنند اما غیرت شان اجازه نداد.ایلام بیش از 400 کیلومتر مرز دارد و مردم این استان مرزداری می کنند، در مقابل ما نیز وظیفه داریم دین خود را به مردم ایلام به عنوان یک استان انقلابی و محب اهل بیت ادا کنیم.

قالیباف با بیان 2 ویژگی اصلی استان ایلام اظهار کرد: یکی از ویژگی های استان ایلام ظرفیت کشاورزی است که در این استان وجود دارد و دیگری امکانات استان ایلام در حوزه نفت و گاز است. این استان هرگز از نظر منابع انسانی و معادن‏، استان فقیری نیست، به هر حال شرایطی که امروز در این استان از نظر اقتصادی به وجود آمده است شرایط خوبی نیست. یکی از مشکلاتی که در شهرها وجود دارد حاشیه نشینی اطراف شهرها به دلیل مهاجرت از روستاهاست. بنده هم به طور دقیق در جریان هستم و مطالعات دقیقی در این باره انجام داده ام.

وی افزود:من خودم بچه شهرستان هستم و در تهران با حساسیت این موضوعات را دنبال می کنم. وقتی به بیمارستان شریعتی و امام خمینی (ره) سر می زنیم شاهد هستیم اطراف بیمارستان چادرهای کوچکی زده شده است . وقتی به این چادرها سرمی زنم می بینم افراد محرومی هستند که از سراسر کشور آمده اند و بیمار خود را در بیمارستان بستری کرده اند.از دیگر سو وقتی درمان آن ها را دنبال می کنم می بینم امکان بیمه ای که برای شهرنشینان فراهم است برای روستاییان فراهم نشده است،این از مواردی است که مورد توجه است و حتما بیمه در مناطق محروم دراولویت ماست‏،به ویژه در استانی چون ایلام که در حوزه کشاورزی ظرفیت بسیار بالایی دارد.

قالیباف با یادآوری دوران مسئولیت خود در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء گفت: در سال 72-73 بنده فرمانده قرارگاه خاتم بودم و در جریان ساخت سد کرخه قرارداشتم . قرار بود این آب منتقل شود و بخش عظیمی از کشاورزی منطقه را تحت پوشش قرار دهد . همچنین در حوزه پاکسازی مین، پاکسازی مناطق جنگی، زمان زیادی از ما برد و این کار به کندی دنبال شد. من با همه وجودم از این چالش ها آگاه هستم و می دانم که این استان چه چالش ها و ظرفیت هایی دارد . باید تلاش کنیم که مردم در استان های مرزی و شهرها و روستاها احساس تبعیض و وجود شهروند درجه یک و درجه 2 نکنند.

عضو ائتلاف پیشرفت با بیان اینکه جوانان و مردم باید احساس کنند که اگر ظرفیت و قابلیتی دارند بتوانند این ظرفیت را در راه خدمت به استان خود استفاده کنند نه اینکه به دلیل حضور در نقاط دوردست به فراموشی سپرده شوند تصریح کرد:متاسفانه آن قدر وعده داده شده و پشت آن ها اقدام عملی نبوده است‏، باور مردم کاهش پیدا کرده و با نگرانی به موضوعات نگاه می کنند. من در این خانه خدا ایستاده ام و دربرابر شما عرض می کنم که سابقه من روشن و مشخص است. بنده دیروز و امروز به گردونه کار نیامدم. من به عنوان یک روستا زاده با تلاش، فعالیت و کار و به برکت انقلاب و شما مردم عزیز توفیق داشتم تا در مسئولیت قرار بگیرم.

وی اظهار کرد:بنده متعهد هستم تا کاری که نمی توانم انجام دهم وعده آن را نیز هرگز بیان نکنم. اگر به سابقه مدیریتی بنده نگاه کنید شاهد خواهید بود که اگر امروز وعده ای می دهم به ضمانت عملکرد گذشته من بوده است.

شهردار تهران با بیان مسائل جاری پایتخت گفت: تهران شهر بزرگی است و امکانات و مسائل زیادی دارد اما مردم هیچگاه ندیده اند که ما وعده ای به آن ها بدهیم و خلاف آن وعده عمل کنیم.در جنوب تهران در آغاز کار حاشیه نشینی و دو قطبی میان شمال و جنوب وجود داشت، چون شمال شهر برخوردار بود و جنوب شهر برخوردار نبود. اولین وعده ای که در 8 سال قبل به مردم تهران دادم این بود که به فضل الهی روزی که می خواهم از شهرداری خداحافظی کنم روزی است که شما مردم قضاوت کنید که وضع در جنوب شهر بهتر از شمال شهر شده است.

قالیباف افزود:امروز با اطمینان عرض می کنم و مردم تهران نیز گواه بر این حرف هستند که در هیچ دوره ای در قبل و بعد از انقلاب به وضع مردم در جنوب شهر رسیدگی نشده است اما امروز همه اذعان دارند در جنوب شهر و در ابعاد مختلف و در حوزه های مترو، ساخت و ساز، مساجد، مسائل فرهنگی و … رشد و پیشرفت را شاهد بوده ایم.

وی تاکید کرد:امروز را هم در ذهن خود یادداشت کنید و به عنوان یک سند بدانید که اگر توفیق خدمت پیدا کنم هر کار و تلاشی را از مناطق محروم، مرزی و روستاها شروع می کنیم. این معنای عدالت است،عدالت شعار نیست و مردم باید در زندگی خود آن را حس کنند.مردم در جنوب تهران امروز این موضوع را حس کرده اند و عدالت برایشان رخ داده است.

شهردار تهران یادآور شد: روزی که در نیروی انتظامی افتخار خدمت داشتم به همه نقاط نیروی انتظامی در ابعاد مختلف و در سراسر کشور رسیدگی شد اما هیچ گاه پاسگاه مرزی که در دورترین نقطه در سیستان و بلوچستان و یا غرب کشور بود را به فراموشی نسپردیم.اگر یک ماشین برای یک کلانتری در شهر تهران خریداری شد همزمان یک تویوتای جدید برای پاسگاه مرزی در دورترین نقطه کشور فرستاده شد.

عضو ائتلاف پیشرفت تاکید کرد:امروز هم اگر در دولت قرار بگیریم اساس ما این است که تمامی مناطق دوردست و محروم را در اولویت قرار دهیم.

قالیباف با بیان برنامه خود برای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها گفت: یارانه موجود حتما ادامه پیدا می کند و بنده معتقدم برای مناطق روستایی که نقش تولیدی دارند حتما باید یارانه تولیدی برای احیای کشاورزی و دامپروری در محیط روستاها پرداخت شود و این از اولویت های قطعی بنده است تا تنها پولی به او ندهیم که کمکی در اداره زندگی این مردم باشد بلکه باید آن ها را حمایت کنیم تا کمکی به تولید باشد و جوانان ما از روستاها به سمت شهر مهاجرت نکنند.

وی ادامه داد:این وظیفه ماست و حتما این موضوع را با اولویت در دستور کار قرار می دهیم. کشور ما از ظرفیت خوبی برخوردار است اما امروز ضعف مدیریت، بی توجهی و ضعف در حوزه اختلافات و تنش های سیاسی است که ما را رنج می دهد. مسئولان به جای آنکه به مردم خدمت کنند همیشه دعوا و تنش بین آنها وجود دارد و مردم در این دعوا و تنش فراموش می شوند. این یک نقطه ضعف بزرگ است.

قالیباف گفت: اگر اخبار را مرور کنید شاهد هستید که میان شورای شهر و شهرداری تهران همیشه دعوا و تنش بوده است، در این دوره نیز در شورای شهر از 3 گرایش سیاسی کشور حضور داشته اند، هم اصلاح طلبان، هم اصولگرایان طرفدار دولت و هم اصول گرایان منتقد دولت. این در حالی است که همه چهره های ملی این گروه ها در شورای شهر حضور داشتند اما آیا در طول 7-8 سال گذشته هیچ تنشی در حوزه مدیریت سیاسی در شهر تهران رخ داد؟این به دلیل آن است که خودمان را درگیر بحث های سیاسی و بحث های بدون نتیجه نکردیم. بنده اگر توفیق خدمت در دولت پیدا کنم اولین کاری که انجام می دهم این است که دولت را از کشاکش دعواهای سیاسی احزاب، و گروه ها بیرون می آورم.

وی تاکید کرد:دولت موظف است خود را از دعواها بیرون بیاورد و با مدیریت جهادی و انقلابی بر بستر عقلانیت و معنویت و در چارچوب احترام به قانون به مردم خدمت بی منت کند. این موضوع باید اساس کار ما باشد.

قالیباف با یادآوری ویژگی های مردم ایلام تصریح کرد: مردم این استان مردمی هستند که هرگاه انقلاب، دین، نظام و ولایت به آن ها نیاز داشته است تمام قد در صحنه حاضر شده اند و این وظیفه من است که اگر در دولت قرار گرفتم بتوانم این خدمت را به شما مردم عزیز انجام دهم.

وی افزود:امروز مردان مردی که در مقابل دشمنان ایستادند ، جنگیدند و سرخم نیاوردند گه گاه در ابتدایی ترین مسائل زندگی در مقابل خانواده خود شرمنده هستند. این افراد رزمندگان و شهروندانی بودند که دیروز هیچگاه در سختی ها نهراسیدند و شکست نخوردند اما امروزدر مقابل فرزند و همسر خود برای ابتدایی ترین مسائل زندگی می شکنند و وقتی آن ها بشکنند یعنی همه مردم و مسئولان شکسته اند.

عضو ائتلاف پیشرفت ادامه داد: در بحث اشتغال بنده مرتب در معرض مراجعات مردم هستم، برخی خانواده ها به من می گویند که من زن سرپرست خانوار هستم و با 50-60 سال سن در خانه های مردم کار کرده ام تا دخترم در دانشگاه آزاد تحصیل کرده و فوق لیسانس بگیرد اما حالا که دختر من درس خوانده است به بزرگترین معضل خانه تبدیل شده است چرا که بعد از 14-15 سال زحمت شبانه روزی به یک فارغ التحصیل بیکار تبدیل شده است. حتی بعضی از این خانواده ها بیشتر برخوردار هستند و می گویند کاری کن بچه من سرکار برود و من حقوقش را به شما می دهم اما کاری کن که این افسردگی از خانه ما بیرون بیاید. متاسفانه مشکلات مربوط به مواد مخدر و مشکلات خانمان سوز ناشی از آن وجود دارد. در شهرهای بزرگ حاشیه نشینی ها و معضل مواد مخدر ریشه در تنش های اقتصادی دارد.

قالیباف افزود: باورم بر این است که عقبه ، ظرفیت و عمق استراتژیک کشور قلب مردم هستند و در هر جایی که مسئولیت داشته ام این موضوع را به عنوان یک اصل پیاده سازی کرده ام .درست است که ما به دنبال پیشرفت علمی، پیشرفت اقتصادی و … هستیم اما هیچ ظرفیتی همانند دل های مردم برای انقلاب وجود ندارد. اساس انقلاب این بوده است که مردم بتوانند برای خودشان تصمیم بگیرند و در سرنوشت خود تاثیرگذار باشند اما متاسفانه سیستم اداری و ساختار اداری و اجرایی کشور از پیش از انقلاب مشکل داشته و این مسیر غلط بعد از انقلاب نیز تا امروز ادامه پیدا کرده و حتی بدتر هم شده است به آن معنا که هر کاری که در کشور انجام می شود آن را در سیستم اداری مرکز، متمرکز کرده اند. معلوم نیست چرا برای هر موضوع کوچک و بزرگی باید در تهران تصمیم گیری شود، این بزرگترین اشکال ساختاری ماست.

وی با تاکید بر ضرورت واگذاری کارها به خود مردم گفت: متاسفانه دولت کارهایی که بخش خصوصی می تواند انجام دهد را در دست خودش گرفته است اما در مقابل قانون به ما می گوید که بخش های خصوصی و مردم باید بتوانند کار خود را انجام دهند.حضرت امام (ره) نیز بارها این موضوع را به مسئولان متذکر شدند که دولت به سراغ کاری که مردم می توانند انجام دهند نرود اما متاسفانه شاهد هستیم که اکثر کارها دولتی شده و این درد بزرگی است.

شهردار تهران ادامه داد:من به دلیل حوزه تحصیلی و تدریس خود در دانشگاه تهران نسبت به این موضوعات ، مطالعات عمیق و دقیقی داشته ام ، حوزه تخصصی من نیز رسیدگی به مسائل ساختارهای اداری و سیاسی در کشور است. حتی 10 سال قبل به این موضوع پرداختم و کتابی در این زمینه تالیف شده که هم اکنون در دانشگاه ها تدریس می شود . وقتی در نیروی انتظامی بودم این موضوع را در سطح خودش اجرا کردم و در تهران نیز این کار را دنبال می کنم.

قالیباف با تاکید بر ضرورت توجه به دولت های محلی اظهار کرد: هرگز اجازه نخواهم داد کارهایی که باید تصمیم گیری آن ها در استان ها انجام شود در تهران متمرکز شود. باید اجازه دهیم خود نخبگان استان و بزرگان استان تصمیم گیری کنند چرا که آن ها بهتر از هر کسی می توانند درباره مشکلات استان خود تشخیص دهند و هیچ مدیری در تهران نمی تواند موضوعات استان را شناسایی کند.

وی تاکید کرد:همچنین ما حتما در حوزه مسئولیت ها، شایسته سالاری و شایسته گزینی را اساس کار خود قرار خواهیم داد. از مدیران سیاسی در گذشته تا امروز گله مند هستیم که هر کدام از احزاب، چه اصلاح طلب و چه اصولگرا بر سرکار می آیند از بالا تا پایین کشور را عوض می کنند. اما این رفتار زیبنده انقلاب اسلامی و مردم نیست. باید اجازه دهیم از ظرفیت هایی که در خود استان وجود دارد استفاده شود و خود نخبگان بتوانند در هر استانی تصمیم گیری کنند.

قالیباف ادامه داد: در تهران به مردم گفتم اگر بعد از یک سال احساس نکردید در شهرداری اتفاق چشمگیری می افتد که بتوانید آن را در زندگی خود درک کنید بدانید که بنده مدیرخوبی برای شما نیستم، اما از سال دوم به بعد باید هر 6 ماه یکبار احساس کنید که در شهر اتفاقی می افتد و بعد از گذشت 3 تا 4 سال از مدیریت بنده باید فصلی یک بار در محله و شهر خود احساس کنید که اتفاقی رخ می دهد. در نهایت بعد از 6 سال، هر هفته باید احساس کنید که مسیر کار در تهران متفاوت شده است. امروز هم عرض می کنم که به فضل الهی و به کمک یکایک شما عزیزان از همان سال اول مردم بایداحساس کنند که کشور در مدار یک حرکت جهادی قرار گرفته و ظرف 2 سال یک آرامش و ثبات به ویژه در حوزه اقتصادی در کشور حاکم شده است.این در اولویت اول است و سپس عرصه های اجتماعی ، فرهنگی، سیاسی و … دنبال می شود تا کشور را بر مدار پیشرفت و عدالت قرار دهیم. به این ترتیب آرامشی بر مردم عزیز حاکم خواهد شد.

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید