امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 71375 |
تاریخ انتشار : 14 مرداد 1394 - 12:56 | ارسال توسط :
2
2
ارسال به دوستان
پ

4 عامل تضمين کننده يک ازدواج موفق مهم ترين قدم براي خوشبختي در زندگي مشترک، انتخاب صحيح و اصولي همسر است   به باور تمامي کارشناسان، روان شناسان و مشاوران خانواده در انتخاب همسر بايد 4 «ميم» مهم در نظر گرفته شود که در ادامه اين 4 «ميم» را مطرح و درباره هريک از آن […]

4 عامل تضمين کننده يک ازدواج موفق

تضمين کننده يک ازدواج موفق

مهم ترين قدم براي خوشبختي در زندگي مشترک، انتخاب صحيح و اصولي همسر است

 

به باور تمامي کارشناسان، روان شناسان و مشاوران خانواده در انتخاب همسر بايد 4 «ميم» مهم در نظر گرفته شود که در ادامه اين 4 «ميم» را مطرح و درباره هريک از آن ها توضيحاتي ارائه خواهيم کرد.

نعمتي- کارشناس و مشاور خانواده در روزنامه ای نوشت: آقا پسر و دختر خانمي که در فکر ازدواج هستيد و در ذهن تان، بارها و بارها زندگي مشترکي مانند ليلي و مجنون ساخته ايد بايد بدانيد که اولين و مهم ترين قدم براي خوشبختي در زندگي مشترک، انتخاب صحيح و اصولي همسر است. به باور تمامي کارشناسان، روان شناسان و مشاوران خانواده در انتخاب همسر بايد 4 «ميم» مهم در نظر گرفته شود که در ادامه اين 4 «ميم» را مطرح و درباره هريک از آن ها توضيحاتي ارائه خواهيم کرد.

ميم اول: مشاهده
مشاهده يعني اين که براي انتخاب همسر خوب مشاهده کنيد، ظاهر و قيافه طرف مقابل را بررسي کنيد، شکل و حرکات، شيوه گفتار و رفتار ظاهري او را به عنوان شرط اول بپذيريد زيرا بارها ديده ام و شنيده ام که زن و شوهري جوان به مرکز مشاوره اي مراجعه کرده اند و به طور مثال شوهري بعد از چندين ماه زندگي مشترک گفته است: من زن قد بلند مي خواستم و خانمم قدش کوتاه است يا اندازه بيني و فرم دندان هاي او مطابق سليقه من نيست يا خانمي گفته است که شوهرم نمي تواند در جمع صحبت کند، خوب لباس نمي پوشد و از اين قبيل نظرها، بنابراين افراد در جلسات خواستگاري تا حدي که اسلام اجازه داده است بايد مشخصات ظاهري و رفتاري طرف مقابل را ببينند و بپسندند.

ميم دوم: مصاحبه
مصاحبه يعني اين که 2 نفر بايد خوب با هم صحبت کنند و درباره نکات مثبت و منفي يکديگر و مسائل مهمي که در تاريخچه زندگي هر کدام وجود دارد، از يکديگر سوال کنند. بيماري هاي خاص، محل سکونت، آينده و اين که مي خواهند کار کنند يا شغل شان چه باشد، نحوه تربيت فرزندان و درباره مسائل ديگري که ممکن است پيش بيايد صحبت کنند و در چندين جلسه خواستگاري و با اطلاع و نظارت خانواده ها، دختر و پسر با هم ديدار و گفت و گو داشته باشند تا نسبت به هم شناخت بيشتري پيدا کنند.

ميم سوم: مکاشفه
مکاشفه يعني دختر يا پسر به قصد تحقيق و بررسي از زندگي اجتماعي طرف مقابل پرسش کنند از مدرسه، محل کار، محل سکونت، دانشگاه و … تا ببينند وجهه اجتماعي او چگونه است. برخوردش با مردم در اجتماع چطوري است مثلا فردي که با هيچ فردي ارتباط ندارد و دوست صميمي هم ندارد شايد دچار بدبيني باشد يا اختلالات ديگر که بهتر است همان ابتدا با پرسيدن از افراد مختلف چهره اجتماعي او بهتر شناخته شود.

ميم چهارم: مشاوره
بايد پذيرفت که امروزه ديگر اهميت مشورت کردن و مشاوره هاي قبل از ازدواج بر هيچ فردي پنهان نيست. علاوه بر مشورت با بزرگ ترها و استفاده از تجربه آن ها بايد بدانيد که در جلسات مشاوره بر اساس تخصص، تبحر و تجربه مشاور 2 نفر با هم مقايسه مي شوند تا مشخص شود ميان شان تا چه حد و چه ميزان سازگاري وجود دارد و تناسب زندگي اين 2 با هم چقدر است و بر همين اساس هر 2 مورد سنجش مشاور قرار مي گيرند و چون مشاور يک فرد بي طرف است مي توان روي اظهار نظر او حساب کرد و تاييد يا عدم تاييد او را به حساب مخالفت هاي بي جاي بعضي اطرافيان نگذاشت.

ازدواج موفق

امروزه ديگر اهميت مشاوره هاي قبل از ازدواج بر هيچ فردي پنهان نيست

 

مسائلي که بايد در جلسه خواستگاري درباره آن ها صحبت کنيد
به نظر مي رسد که ميم هاي دوم و سوم يعني مصاحبه و مکاشفه، احتياج به توضيح بيشتري دارند تا به شما براي انتخاب بهتر کمک شايان تر و واضح تري داشته باشد. ايسنا درباره صحبت دختر و پسر در جلسه خواستگاري مي نويسد: جلسه اول خواستگاري بايد کوتاه برگزار شود و 3 بحث مهم را بايد دختر و پسر -و در درجه اول پسر- مطرح کنند اما اگر پسر صحبتي در اين 3 زمينه نکرد، دختر بايد پيش دستي کند. 1- معرفي شفاف يکديگر که بايد نکات خاص و اساسي را بيان کنند. 2- نقطه هاي عطف زندگي که از نظر طرف مقابل مهم است، مطرح شود. 3- صداقت و صميميت در زندگي از نظر دو طرف تشريح شود.
شباهت جلسه خواستگاري و نردبان
جلسات خواستگاري به عنوان يک نردبان عمل مي کند يعني هر پله، مقدمه رفتن به پله بالاتر است. پس چه بهتر که با اطمينان و قدم هايي محکم هر پله را طي کنيم تا خطر سقوط به صفر برسد و صعودي موفق داشته باشيم. موضوعات قابل طرح در گفت و گوهاى قبل از مراسم عقد مختلف است؛ زيرا افراد عقيده ها، آرمان ها، هدف ها و خواسته هاى گوناگون دارند. البته بعضى از مسائل و موضوعات عمومى است و ضرورت دارد جوانان قبل از ازدواج، براى آگاهى يافتن از ويژگى هاى جسمانى، روانى و اخلاقى يکديگر درباره آن ها با يکديگر به گفت و گو بنشينند؛ بنابراين در اين جلسات به صورت کلي مى توان درباره مسائلي که در ادامه مطرح مي شود، گفت و گو کرد.

1-خط مشى کلى زندگى آينده: مراد تبيين مبناى زندگى آينده است براى مثال جوان متدين مى خواهد زندگى اش بر اساس قوانين اسلام بنا شود. در اين جا بايد از ميزان پاى بندى طرف مقابل به ارزش هاى دينى و اخلاقى سوال شود.

2-اهداف زندگى: يعنى هدف هايى که هر يک قصد دارند در زندگى آينده شان دنبال کنند، هدف ها و آرمان هاى علمى و تحصيلى، اجتماعى، شغلى و…؛ براى مثال تا چه اندازه به ادامه تحصيل علاقه مند است و مشکلات تحصيل را تحمل مى کند. شغل مناسب و مورد علاقه اش چيست؟ جايگاه اجتماعى را داراى چه اهميتى مى داند؟ از نظر اقتصادى و مالى به چه سطحى مى انديشد و حداقل و حداکثر براي او چقدر است؟

3-چگونگى رابطه با خانواده و بستگان: براى مثال به چه اندازه به رفت و آمد با اقوام و خويشان و نيز دوستان اهميت مى دهيد و بر آن اصرار مى ورزيد؟ به آداب و رسوم فرهنگى و اجتماعى رفتار با بستگان چقدر پايبنديد؟

4-خواست ها و انتظارات 2 طرف از يکديگر

5- شيوه تربيت فرزندان در آينده

6-نقص هاى جسمانى و بيمارى هاى مزمن احتمالى يکديگر
آشنايي با روش هاي تحقيق
همچنين بهتر است در ادامه به مرور نکاتي کوتاه درباره روش هاي تحقيق هم اشاره شود تا به شما براي توجه بيشتر به ميم سوم يعني مکاشفه کمک کند.

1-بررسي خصوصيات خويشاوندان: برخي ويژگي ها و صفات مانند شرافت خانوادگي در يک فاميل و خانواده، گسترده و همگاني است . اين معيار، راهنما و راهگشاي خوبي در امر تحقيق است. مي توان با بررسي ويژگي هاي خويشان به اين نتيجه رسيد که اين صفت در فرد مورد نظر نيز وجود دارد يا نه.

2- تحقيق از آشنايان: بستگان شخص از روحيات، اخلاق و کردار او باخبرند. مي توان درباره فرد مورد نظر از آنان تحقيق کرد. البته بايد متوجه بود که خويشان، مصلح خبرت انديشي نکنند.

3- تحقيق از دوستان: دوستان نزديک فرد ـ که مدتي با او در تماس و معاشرت و دوستي بوده اند ـ موارد خوبي براي تحقيق اند به اين دليل که دوستي محصول همرنگي و تفاهم است. معمولا ًافراد درستکار و صالح با افراد ناشايست و بي بندوبار و ولگرد طرح دوستي نمي ريزند. در واقع دوستان هر فردي تا حدي منعکس کننده روحيات او هستند.

4- تحقيق از محل کار يا تحصيل: اين افراد ممکن است مطالبي درباره شخص مورد نظر بدانند که حتي خويشان و دوستان نزديک او ندانند. اين روش تحقيق از 2 روش پيش بهتر است. از اين طريق ما قادر به شناخت فرد در زمينه هايي هستيم مانند: نحوه برخورد او با ارباب رجوع، نحوه مراوده با همکاران، همکاري و سازش با ديگران و پايبندي به اعتقادات ديني.

5- تحقيق از همسايگان: با تحقيق در محل کار و تحصيل مي توان به شناختي از فرد و روحيات او دست يافت، اما با تحقيق در محل زندگاني او، امکان شناخت خانواده وي نيز ميسر مي شود.
منبع:سلامت نیوز

 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید

    تعداد نظرات منتشر شده: 2
    1. نویسنده :رویا.ط

      خدا یاورتون باشه

    1. نویسنده :رامین

      سپاسگزار