امروز: یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 14 ذو القعدة 1446 | 2025-05-11
کد خبر: 41074 |
تاریخ انتشار : 22 آذر 1394 - 17:26 | ارسال توسط :
2
2
ارسال به دوستان
پ

دانش > نجوم – بارش‌ شهابی جوزایی یا دوپیکری را اکنون هم اگر در نقطه مناسب باشید می‌توانید رصد کنید اما رییس انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت و گو با ایرنا اعلام کرده که این بارش در ساعت 21:30 فردا شب(دوشنبه؛23 آذر) به اوج خود می‌رسد. پيش از اين درباره يكي از بزرگترين بارش‌هاي شهابي سال […]

دانش > نجوم – بارش‌ شهابی جوزایی یا دوپیکری را اکنون هم اگر در نقطه مناسب باشید می‌توانید رصد کنید اما رییس انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت و گو با ایرنا اعلام کرده که این بارش در ساعت 21:30 فردا شب(دوشنبه؛23 آذر) به اوج خود می‌رسد.

پيش از اين درباره يكي از بزرگترين بارش‌هاي شهابي سال و نحوه رصد آن خوانده بوديد{اينجا}. بارش شهابی دو پیکری و یا همان جوزایی از بارش های مشهور سالیانه است که عامل آن بر عکس سایر بارش ها، دنباله دارها نیستند بلکه بر اساس نتایج مطالعات سازمان فضایی آمریکا (ناسا) در سال 2003 ، عامل این بارش سیارک فیتون 3200 تعیین شده است.
مسعود عتیقی،رئيس انجمن نجوم آماتوری ایران مي گويد: از آنجا که کانون این بارش در صورت فلکی دوپیکر است، این بارش به نام بارش دوپیکری (جوزایی) مشهور شده است .

عتیقی با اشاره به ایجاد ماه نو در روز جمعه 20 آذر گفت: نبود نور ماه در این شب ها، آسمان تاریکی و مناسبی را در محیط های کوهستانی و به دور از شهرها برای رصد شهاب های این بارش فراهم کرده است.
وی خاطرنشان کرد: کانون این بارش نزدیک ستاره کاستور و یا همان ستاره آلفای این صورت فلکی است که در میان ستاره شناسان فارسی زبان به نام «سر پیکیر پیشین» معروف است.
رییس انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: اوج بارش شهابی دوپیکری امسال ساعت 21:30 دقیقه شبانگاه دوشنبه 23 آذر خواهد بود، هر چند امشب نیز رصدگران می توانند تعدادی از شهاب های این بارش را در آسمان مشاهده کنند.
به گفته عتیقی، کانون بارش در ابتدای شب و حدود ساعت 19 از افق شرقی طلوع خواهد کرد و تعداد بارش ساعتی پیش بینی شده برای این بارش 120 شهاب است .
وی به رصدگران توصیه کرد که در محیطی دور از آلودگی های نوری و هوایی در شهرها و در افق های باز به رصد این شهاب ها بپردازند.
به گفته عتیقی، شهاب ها ذرات میلیمتری و میکرومتری هستند که در برخورد با جو زمین درخشش آنها از فاصله 80 تا 150 کیلومتری به چشم انسان می رسد. وی افزود: برای رصد بارش های شهابی نیازی به تلسکوپ یا ابزارهای رصدی خاص نیست و عکسبرداری از این بارش ها به علاقمندان توصیه می شود.

5454

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • تعداد نظرات منتشر شده: 2
    1. نویسنده :تنها

      همیشه امید هم هست

    1. نویسنده :پورجاوید

      نحوه اطلاع رسانی خوب نیس

    بدون نظر :