به گزارش صلح خبر، حمزه عبدکوند روز سه شنبه ۱۴ تیرماه در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان ملایر اظهار کرد: شهرستان ملایر در حوزه مقابله و مبارزه با مواد مخدر یکی از شهرستانهای پیشرو و پیشگام در برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر و خرده فروشان و توزیع کنندگان بوده است.
عبدکوند ادامه داد: این شهرستان علاوه بر کشفیات بسیار خوب، در برخورد و جمعآوری معتادان متجاهر نیز بسیار موفق عمل کرده است.
وی به شکل گیری تسهیلات قانونمند و ساختارمندی در کشور در حوزه اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر اشاره و مطرح کرد: با این وجود این حوزه بسیار مهم همچنان در بین مردم و مسئولان مغفول مانده است.
عبدکوند با اشاره به فرموده امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «نجات یک فرد معتاد، نجات یک جامعه است»، تصریح کرد: به گفته مقام معظم رهبری اعتیاد و مواد مخدر اولویت آسیب اجتماعی کشور است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان اضافه کرد: سیاستهای کلی مقام معظم رهبری نیز در حوزه اعتیاد و مواد مخدر در سند چشم انداز ۲۰ ساله و در برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در ماده ۸۰ به صراحت بیان شده است.
وی با بیان اینکه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری شکل گرفت، خاطرنشان کرد: ریاست این شورا در کشور به عهده رئیس جمهور، در استان به عهده استاندار و در شهرستان به عهده فرماندار است.
عبدکوند افزود: کمیته های حقوقی و قضایی ،کمیته مشارکتهای مردمی، کمیته درمان و حمایتهای اجتماعی ،کمیته فرهنگی و پیشگیری، کمیته مبارزه با بنیان های مالی اقتصادی، پولشویی و کمیته عرضه از کمیته های زیر مجموعه این شوراست.
وی با اشاره به اینکه ساختار بیماری اعتیاد به بیماری کرونا شباهت دارد، اضافه کرد: در دوران شیوع بیماری کرونا، مردم به کمک دولت آمدند و با آگاهی از مسئولیت فردی و اجتماعی خود و رعایت دستورالعمل های بهداشتی سبب مهار این ویروس شدند.
عبدکوند با بیان اینکه در حوزه اعتیاد نیز باید مردم به کمک دولت بیایند، خطاب به مسئولان دستگاههای اجرایی گفت: باید یک احساس مسئولیت درونی در حوزه اعتیاد در ما شکل بگیرد و به این اعتماد و باور برسیم که اعتیاد بسترساز آسیب های اجتماعی است تا بتوانیم در مقابله با این بیماری گام برداریم.
وی با اشاره به اینکه ۵۷ درصد از زندانیان استان و کشور به نوعی با جرائم مواد مخدر در ارتباط هستند، تصریح کرد: ناهنجاریهای اجتماعی، نزاع دسته جمعی، قتل و خودکشی به نوعی با اعتیاد در ارتباط هستند و بخش عمدهای از آن نیز مربوط به اعتیاد است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با تاکید بر اینکه طبق پژوهش های انجام شده اعتیاد ناشی از بیکاری نیست بلکه بیکاری می تواند یکی از علل آن باشد، خاطرنشان کرد: ۸۴ درصد از معتادان به واسطه اعتیاد شغل خود را از دست داده اند.
عبدکوند بیان کرد: ۷۰ درصد از معتادان رفیق ناباب را عامل اعتیاد خود میدانند و ۳۰ درصد هم گمان نمی کردند که با اولین استفاده گرفتار شوند.
وی با بیان اینکه طرح یاریگران زندگی در سال گذشته با محوریت آموزش و پرورش در ۷۰۰ مدرسه و آموزشگاه استان اجرا شد، بیان کرد: در سال جاری تعداد این مدارس به ۱۷۰۰ مدرسه افزایش پیدا کرده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خاطرنشان کرد: در سال گذشته شش هزار کیلوگرم مواد مخدر در استان همدان کشف شد و در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کشفیات در ملایر ۱۵۰ درصد افزایش داشته است.
وی با تاکید بر اینکه در سال جاری اولویت و راهبرد اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور پیشگیری است، اظهار کرد: هر چه بتوانیم در بحث آموزش موفق تر عمل کنیم نه تنها هزینه نکردهایم بلکه در این حوزه سرمایهگذاری کردیم.
عبدکوند خطاب به مسئولان دستگاههای اجرایی مطرح کرد: در گام اول شما مسئولیت صیانت و مراقبت از کارمندان و خانوادههای آنها را برعهده دارید و در مرحله دوم جمعیت هدف که تحت پوشش ارگان شما قرار دارد و در آخر هم عموم جامعه باید برای شما در حفاظت و صیانت از اعتیاد در اولویت قرار گیرند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در همسایگی دو کشور افغانستان و پاکستان بعنوان تولید کنندگان اصلی مواد مخدر در جهان، قرار دارد، گفت:۹۰ درصد مواد مخدر دنیا در افغانستان کشت میشود و منبع درآمد مردم این کشور از فروش مواد مخدر بدست می آید.
عبدکوند بیان کرد: در حضور ۲۰ ساله آمریکا در این کشور کشت مواد مخدر به ۵۰ برابر رسید چرا که تجارت مواد مخدر جزء سه تجارت پر سود در دنیا است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان به حضور مقتدرانه سپاه در نوار مرزی و مسدود سازی بخشی از مرز ها اشاره کرد و افزود: باید در کنار اقدامات مقابله و مبارزه به سمت اقدامات پیشگیرانه حرکت کنیم.
عبدکوند اولویت و راهبرد اصلی را پیشگیری دانست و تصریح کرد: طرح شناسایی، جمع آوری، ساماندهی، توانمندسازی و اشتغال معتادان متجاهر و مقابله با کشت مواد مخدر نیز باید در اولویت باشد.
وی یادآور شد: ستاد مبارزه با مواد مخدر استان آمادگی دارد مبلغی را در اختیار هنرمندانی که طرحهای نابی در حوزه پیشگیری از مواد مخدر دارند، در اختیار آنان قرار دهد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ابراز امیدواری کرد: با مسئولیت اجتماعی هر شخص حقیقی و حقوقی در جامعه باید تلاش کند تا به یک سفیر پیشگیری از اعتیاد تبدیل شود.
عبدکوند با بیان اینکه باید در قالب یک گفتمان مسلط پیشگیری از مواد مخدر را نهادینه کنیم تا یک نفرت عمومی از اعتیاد در جامعه شکل بگیرد، گفت: باید چهره های شناخته شده در عرصه های مختلف علمی، ورزشی و هنری را به عنوان الگو به جوانان معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه طبق فرموده مقام معظم رهبری کسانی که در عرصه مبارزه با مواد مخدر تلاش می کنند، کاری بزرگ در راه پیشرفت مردم است، مطرح کرد: تنها کشوری که در مقابل خواسته های استکبار ایستادگی کرده، جمهوری اسلامی ایران است و از این رو دشمنان سلامت جوانان ما را نشانه گرفته اند.
فرمانده انتظامی ملایر نیز مواد مخدر را تهدیدی اساسی و جدی برای جامعه دانست و اظهار کرد: یکی از راهکارهای مبارزه با مواد مخدر، راهکار فرهنگی از جمله تشکیل این قبیل جلسات است.
سرهنگ احمد ساکی از حضور کارشناسان مبارزه با مواد مخدر در مدارس، مساجد و محافل مردمی و اطلاع رسانی به مردم در این خصوص خبر داد و گفت: در حوزه مقابله با توزیع مواد مخدر نیز کشفیات نیروی انتظامی شهرستان در سه ماهه گذشته با کشفیات یک سال قبل برابری می کند.
ساکی با بیان اینکه طی سه ماه گذشته یک تن انواع مواد مخدر در سطح شهرستان کشف شده است، مطرح کرد: ضروری است که نظام جمهوری اسلامی و دولت در مورد مبارزه با مواد مخدر بعنوان یک تهدید اساسی، سرمایه گذاری کند.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت بیشتر سازمان های مربوطه در این خصوص، افزود: ریشه نزاع، درگیری و بسیاری از مشکلات دیگر اعتیاد است.
فرمانده انتظامی ملایر خواستار افزایش سهمیه مراکز ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر نسبت به جمعیت شهرستان و نیز تامین خودرو مناسب برای جمع آوری و انتقال معتادان شد.
انتهای پیام