حسین رضایی در سخنرانی پیش از خطبههای امروز نماز جمعه رفسنجان به گزارشی از دستاوردهای انقلاب در این شهرستان پرداخت و اظهار کرد: جمعیت شهرستان رفسنجان قبل از انقلاب ۱۲۲ هزار نفر بود که در حال حاضر به ۳۲۷ هزار نفر رسیده و رشد سهبرابری را تجربه کرده است، ۴۰ درصد جمعیت شهرستان روستانشین و ۶۰ درصد شهرنشین هستند.
وی افزود: در حال حاضر نرخ باسوادی در رفسنجان ۹۸ درصد است، در حالی که قبل از انقلاب این رقم ۵۱ درصد بود.
رضایی تعداد دانشجو در رفسنجان را ۱۷ هزار نفر اعلام کرد و گفت: در حوزه آموزش عالی ۱۱ دانشگاه و مرکز آموزش عالی در رفسنجان وجود دارد. دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان حدود ۲۰۰۰ فارغ التحصیل پزشکی داشته، در صورتی که قبل از انقلاب در شهر رفسنجان ۱۱ پزشک داشتیم.
وی به وجود چهار بیمارستان، ۱۷ مرکز بهداشت شهری و ۸۸ خانه بهداشت روستایی در رفسنجان اشاره کرد و افزود: بالای ۷۰ درصد روستاهای رفسنجان از خدمات بهداشتی بهره میبرند. سرانه پزشک عمومی به ازای هر ۱۰۰۰ نفر یک پزشک و به ازای هر ۲۰۰۰ نفر یک پزشک متخصص وجود دارد.
مقام عالی دولت در رفسنجان به وجود ۱۵ کتابخانه و سه مجتمع فرهنگی و هنری در این شهرستان اشاره و بیان کرد: حوزه گردشگری در رفسنجان مورد توجه قرار گرفته چرا که این صنعت بسیار درآمدزاست. ۱۸ مرکز گردشگری داریم، حدود ۷۰ اثر رفسنجان ثبت ملی شده است. حوزه گردشگری چون اتکا به منابع آبی ندارد مورد توجه ما قرار دارد و زیرساخت های خوبی در این حوزه در حال فراهم شدن است.
رضایی افزود: ۱۸۰ مکان ورزشی و ۴۷ سالن ورزشی روستایی در رفسنجان وجود دارد در حالی که قبل از انقلاب فقط استادیوم تختی در شهر رفسنجان وجود داشت. ۱۴ هزار و ۳۰۰ نفر ورزشکار سازمانیافته داریم.
فرماندار رفسنجان به شاخصهای اقتصادی و تولیدی پرداخت و گفت: رفسنجان ۲۵ درصد باغات پسته کشور را دارد و در حال حاضر ۸۰ هزار باغ پسته مثمر در شهرستان وجود دارد در حالی که قبل از انقلاب این آمار ۲۲ هزار هکتار بوده و این آمار بیانگر این است که خرده مالکین افزایش یافته است. ضمن اینکه در ۱۲ سال گذشته رفسنجان حدود ۴.۵ میلیارد دلار ارزآوری پسته داشته است.
رضایی در ادامه بیان کرد: در بحث دام نزدیک ۳۵ درصد گوشت مرغ استان را رفسنجان تولید میکند. سالانه ۷۰۰۰ تن تخممرغ در این شهرستان تولید میشود و یکی از بزرگترین مرغداریهای تخمگذار با ۳۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در روستای عیش آباد رفسنجان قرار دارد.
فرماندار رفسنجان افزود: هفتشهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی در رفسنجان فعال هستند، ۲۵۲ واحد صنعتی در شهر اشتغالزایی بالای ۲۰ هزار نفر را ایجاد کردهاند. در حوزه معدن ۷۰ درصد مس کشور در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تولید میشود و ۸۰ معدن دیگر اشتغالزایی ۶۸۰۰ نفری را ایجاد کردهاند.
وی افزود: میانگین صادرات از شهرستان رفسنجان در ۱۰ سال گذشته، ۴۸۰ میلیون دلار بوده که در حوزه مس، پسته و کالاهای دیگر رقم خورده است.
فرماندار رفسنجان به حوزه مسکن نیز پرداخت و گفت: طبق ثبت نام افراد فاقد مسکن در طرح نهضت ملی تاکنون ۱۲ هزار نفر ثبتنام کردهاند که امیدواریم با الحاق ۳۰۰ هکتار به طرح هادی شهر این عده صاحب مسکن شوند.
وی با بیان اینکه در حوزه آبوفاضلاب ۱۰۰۰ حلقه آب کشاورزی و ۶۵ چاه آب شرب داریم، یادآور شد: با توجه به اینکه کیفیت آب شرب در شهرستان افت داشته است طرح انتقال آب خلیج فارس به شهر رفسنجان با میزان دبی ۱۸۰ لیتر بر ثانیه توسط وزیر نیرو روز گذشته آغاز شد که از این انتقال، شش میلیون مترمکعب آب خلیج فارس به حومه شرقی، غربی و نوق منتقل خواهد شد.
رضایی با بیان اینکه تصفیهخانه رفسنجان نیز با دبی نزدیک ۹۳۰ لیتر در ثانیه با اعتبار ۴۴۰ میلیارد تومان سال آینده به بهره برداری میرسد، ادامه داد: با طرح رفع تنش آبی که با همکاری سپاه در حال اجراست دولت ۶۷۰ میلیارد تومان به این امر اختصاص داده است.
وی به برخورداری ۹۶ درصد روستاهای رفسنجان از گاز طبیعی اشاره و با اشاره به پیگیری برای رساندن گاز به راویز، اضافه کرد: در حوزه برق ۹۷ درصد روستاهای رفسنجان دارای برق هستند، در حالی که قبل از انقلاب ۶۵ روستای برقدار بودند. ضمن اینکه ۸۰۰ کیلومتر شبکه برق تبدیل به شبکه خودنگهدار شده و ۱۰۰۰ کیلومتر دیگر باقی مانده که شبکه از مسی به آلومینیم تعویض شود تا مشکلات سرقت سیمهای برق را نداشته باشیم.
انتهای پیام