حمید چیتچیان، وزیر نیرو در نشست علنی روز (سهشنبه، 18 خرداد) مجلس شورای اسلامی در تشریح عملکرد گزارش این وزارتخانه گفت: ابتدا حلول ماه مبارک رمضان و آغاز به کار مجلس شورای اسلامی را تبریک می گویم و از خداوند مسئلت می کنم که زمینه توسعه کشور فراهم شود. وزیر نیرو ادامه داد: در میان […]
حمید چیتچیان، وزیر نیرو در نشست علنی روز (سهشنبه، 18 خرداد) مجلس شورای اسلامی در تشریح عملکرد گزارش این وزارتخانه گفت: ابتدا حلول ماه مبارک رمضان و آغاز به کار مجلس شورای اسلامی را تبریک می گویم و از خداوند مسئلت می کنم که زمینه توسعه کشور فراهم شود.
وزیر نیرو ادامه داد: در میان بخش های زیرساختی کشور، بخش آب و برق، زیرساخت زیرساخت ها است و در دنیا این موضوع ثابت شده که تمامی فعالیت های اقتصادی در حوزه هایی مانند صنعت، کشاورزی، خدمات، حمل و نقل، بانک و … به این زیرساخت ارتباط دارد.
وی افزود: انشاءالله مجلس دهم به مسائل پراهمیت در حوزه صنعت آب و برق توجه کند، وزارت نیرو خود را ملزم می داند که در این رابطه بدون وقفه و با استمرار به مردم خدمت کند.
چیتچیان در توضیح نمایش اسلایدهایی در خصوص برنامه های وزارت نیرو گفت: درحال حاضر 74 هزار مگاوات برق تولید می شود که به این لحاظ در منطقه دارای رتبه اول و در جهان حائز رتبه 14 است و بیش از 99 درصد از جمعیت شهری کشور از نعمت برق برخوردار است و با 7 کشور دیگر تبادل برق انجام می شود.
وی گفت: 14 سال است شبکه برق کشور بدون خاموشی سراسری به کار خود ادامه داده و در این رابطه از تمام نیروهای متخصص استفاده شده و بیش از 90 درصد از مایحتاج لازم صنعت برق تماماً در داخل کشور به دست تولیدکنندگان داخلی تأمین شده است که در راستای نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی بوده است.
چیتچیان افزود: ایران از لحاظ تولید توربین های گازی نیروگاهی جزء 6 کشور اول دنیا است همچنین در خصوص صنعت آب در سال های گذشته 167 سد بزرگ ملی در کشور ساخته شده و وجود این سدها به مدیریت آب کشور کمک کرده است.
وی با اشاره به صادرات تجهیزات برق به 30 کشور گفت: بیش از 99 درصد از کل جمعیت به آب شرب دسترسی دارند و بسیاری از تجهیزات در صنعت آب و برق در داخل تولید می شود و نکته دیگر اینکه 42 درصد از جمعیت شهری کشور تحت خدمات شبکه فاضلاب می باشد.
چیت چیان در تشریح چالش های صنعت آب و برق گفت: موضوع مهم مسئله اقتصاد برق است در سال 94 هزینه هر کیلووات برق تولید شده بدون احتساب هزینه ها 85 تومان بود که تنها 60 تومان آن از محل فروش تأمین شد و 10 درصد نیز بابت پرداخت یارانه اختصاص یافت و مابه التفاوت آن از محل هدفمندی به این صنعت پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 24هزار میلیارد تومان وزارت نیرو از دولت مطالبه دارد که نتیجه آن بدهی این وزارتخانه به نیروگاه های خصوصی، پیمانکاران و همچنین عدم توانایی در تسویه وام های دریافت شده در حوزه صنعت آب و برق است.
چیتچیان با اشاره به کاهش سرمایه گذاری ها در صنعت برق گفت: در سال 94، 9 هزار مگاوات برق وارد مدار شد که باید به این موضوعات رسیدگی شود.