دانش > دانشهای بنیادی – هرجشنواره جهانی برای برندگانش علاوه بر ارزش و اعتبار، بخش شیرینی دارد که جوایز نقدی آن به حساب می آید. به گزارش مهر،یکی از جوایز علمی ایران هم در میان جوایز گران قیمت قرار دارد. جایزه پیشرفت سریع در بنیاد علوم (Break thrugh prize) این جایزه به دستاوردهای مهم و جدید در […]

دانش > دانشهای بنیادی – هرجشنواره جهانی برای برندگانش علاوه بر ارزش و اعتبار، بخش شیرینی دارد که جوایز نقدی آن به حساب می آید. به گزارش مهر،یکی از جوایز علمی ایران هم در میان جوایز گران قیمت قرار دارد.
جایزه پیشرفت سریع در بنیاد علوم (Break thrugh prize)
این جایزه به دستاوردهای مهم و جدید در زمینه مبانی فیزیک، علوم حیات و ریاضیات تعلق میگیرد. در سال ۲۰۱۲، «یوری میلنر» برای دانشمندانی که سهم بهسزایی در ارتقا علم فیزیک و پاسخگویی به سوالات عمیق را داشتهاند، این جایزه را در مبانی فیزیک پایه گذاری کرد. پس از آن در سال ۲۰۱۳، این جایزه با ورود بخش علوم حیات (در راستای پیشرفتهای مهم در زمینه بهبود روش زندگی و افزایش طول عمر) به آن گسترش یافت و در سال ۲۰۱۴ نیز دستاوردهای مهم در تمامی شاخههای ریاضیات به آن افزوده شد. اين جايزه، گرانترين جايزه علمي بوده و طی یک برنامه تلویزیونی مبلغ ۳ میلیون دلار به برندگان هر یک از زمینههای فوق اهدا میشود تا بدین ترتیب ضمن تقدیر از آنها، نسل بعدی دانشمندان را به فعالیت در این راستا تشویق کنند.
جایزه مصطفی (Mustafa prize)
جایزه مصطفی(ص)، جایزه عالی علم و فناوری است که هر دو سال یکبار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا میشود. این جایزه به احترام نام پیامبر اعظم اسلام(ص) و به دلیل تأکید بسیار آن حضرت به علمآموزی، به نام یکی از القاب ایشان، مصطفی، به معنای برگزیده، نامگذاری شده است. این جایزه در سال جاری برای نخستین بار اهدا خواهد شد. هدف از اعطای جایزه مصطفی ترویج و تشویق علمآموزی و پژوهش در جوامع اسلامی است. این جایزه پیشگام توسعه روابط منطقهای نهادهای علمی و فناوری در کشورهای اسلامی است و با تقویت ارتباط علمی میان دانشمندان و پژوهشگران جهان اسلام به رشد و تعالی علمی در کشورهای اسلامی کمک خواهد کرد. برگزیدگان جایزه مصطفی در چهار رشته مبلغ ۵۰۰ هزار دلار جایزه ویژه دریافت میکنند که مبلغ آن از محل موقوفات جایزه تأمین میشود و ازمبلغ آن از بسیاری از جوایز علمی جهان بیشتر است. این چهار رشته عبارتند از: «علوم و فناوری نانو»، «علوم و فناوری زیستی و پزشکی»، «علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات» و «طرح برتر دانشمند مسلمان». این جایزه به طرحهایی تعلق میگیرد که زمینهساز بهبود زندگی بشر بوده و در آنها محققان دست به نوآوریهای مشهود در مرزهای دانش و فناوری زده یا روشهای علمی جدیدی ارائه کرده باشند.
۵۴۵۴
Let’s block ads! (Why?)
RSS