فرزاد کوهیان در گفتوگو با صلح خبر، درباره وضعیت لیگ برتر بسکتبال ایران و دلایل عدم وجود برنامه مدون برای این رقابتها، توضیح داد: در حقیقت اینکه برنامهای مدون نداریم و موضوعاتی مثل جدول مسابقات یا زمان شروع و پایان رقابتها تغییر میکند، چندین دلیل مختلف دارد که باید همه آنها را بررسی کرد. در وهله اول باید گروه منسجمی جدا از لیگ به شکل کارشناسی و تخصصی به مسائل مختلف لیگ رسیدگی کنند که انشاءالله سازمان لیگ هم میتواند این کار را انجام دهد.
او افزود: استفاده از برنامههای موفق کشورهایی دیگر که شرایطشان نزدیک به ما است هم میتواند مفید باشد و اگر برنامه آنها نیاز به تغییرات جزئی داشت، میشود آنها را اعمال کرد و بهره برد. البته این مهم با مطالعه و بررسی لیگهای مختلف قابل انجام است.
کارشناس بسکتبال ایران تصریح کرد: نکته دیگر این است که همه پرسی در برنامههای لیگ شاید به اندازه تصمیمهایی که کارشناسی شدهاند مفید نباشد، چون تیمها بر اساس شرایطشان در هر سال رای میدهند. باید گروه و کارشناسانی مجزا از لیگ، منافع کلی بسکتبال ایران را در نظر بگیرند. از طرفی تغییرات زیاد در برنامههای آسیایی و غرب آسیا هم باعث به هم ریختگی لیگ میشود.
کوهیان در پاسخ به این سوال که با وجود چنین مسائلی، نظر کلی او برای برطرف شدن مشکل برنامه لیگ چیست؟ تاکید کرد: هیچ چیز به اندازه اینکه افرادی متخصص با در نظر گرفتن منافع ملی بسکتبال در این زمینه تصمیم گیری کنند تاثیرگذار نخواهد بود.
اتفاقات عجیب زیادی در بسکتبال دیده بودیم اما ناداوری به این شکل، هیچ گاه ندیده بودیم.برخی کارشناسان و مربیان بسکتبال معتقدند که تصمیم گیرنده اصلی برای لیگ باید باشگاهها باشند. کوهیان در واکنش به این موضوع توضیح داد: باشگاهها صد درصد باید در این زمینهها تصمیم بگیرند، اما تصمیم گیری باشگاهها باید بیشتر در رابطه با بحث مارکتینگ و درآمدزایی صورت گیرد. در اکثر کشورها باشگاهها اصولا خصوصی بوده و درآمدها قائم به خود است. در واقع کمتر وابسته به دولت هستند. در آنجا باشگاهها درباره مسائلی مثل پخش زنده، درآمد تبلیغات تلویزیونی و … تصمیم گیری میکنند.
او افزود: باشگاههای دنیا درباره استفاده از رسانهها همفکری میکنند و نظرات خوبی هم دارند چون به هر حال همه آنها اقتصاد دانهای قوی هستند که یک باشگاه را اداره میکنند. اینکه باشگاهها درباره جدول و برگزاری مسابقات تصمیم بگیرند شاید خیلی مواقع در تخصصشان نباشد.
او درباره بسته شدن نامتعارف تیمها در لیگ بسکتبال ایران، به گونهای که گاها اکثر ملی پوشان در یک تیم تجمع دارند، توضیح داد: در حقیقت برای برطرف کردن این موضوع جوانب مختلفی وجود دارد و بحث مدیریت کلان ورزش مطرح است. اگر بخواهیم به چند مورد از این موارد اشاره کنیم میتوان به نحوه مدیریت کلی ورزش کشور اشاره کنیم. به عنوان مثال تفاوت نگاه بین رشتههای ورزشی عامل مهمی است، به گونهای که بازیکنان ملی در یک رشته دریافتی بسیار کمی دارند و بازیکن دسته چندم باشگاهی یک رشته دیگر چندین برابر آن دریافت میکنند. یا اینکه یک رشته ورزشی برای پخش شدن بازیهایش پول میدهد در حالی که رشتهای دیگر از صدا و سیما حق پخش هم میگیرد.
سرمربی تیم بسکتبال ذوبآهن اصفهان، درباره عملکرد شاگردان خود در سه هفته نخست فصل جدید، توضیح داد: ما امسال کلا 10 روز توانستیم تمرین کنیم و با تیم ناآماده وارد لیگ شدیم. نسبت به سال گذشته این مشکل کاملا مشخص است. توقع ما هم کادرفنی هم بازیکنان از خودمان بیشتر است، باید تلاش کنیم که به اوج آمادگی برسیم.
او درباره بازی با مهرام که به باخت ذوبآهن انجامید، توضیح داد: اتفاقات عجیب زیادی در بسکتبال دیده بودیم اما ناداوری به این شکل، هیچ گاه ندیده بودیم. در یک دقیقه و خوردهای مانده به پایان بازی، بر اساس قانون بعد از گل هر تیم میتواند تعویض و تایم اوت داشته باشد، آن هم تعویضی که بازیکن از قبل در مکان مقرر شده برای تعویض نشسته باشد. در اقدامی عجیب داور اجازه تعویض و تایم اوت را به ما نداد و بازی ادامه پیدا کرد، در نتیجه باعث باخت تیم ما شد که نادر و غیر قابل باور است.
کوهیان افزود: حال اینکه چه کسی پاسخگو است و این حق کشی که در حق تیم بسکتبال ذوب آهن شده است چطور قابل جبران خواهد بود خودش جای بحث دارد. درباره بازی با مهرام صحبت دیگری ندارم اما برای بازی آینده تمرین میکنیم تا آماده وارد زمین شویم.
انتهای پیام