امروز: سه شنبه, ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 27 محرم 1447 | 2025-07-22
کد خبر: 43329 |
تاریخ انتشار : 07 دی 1394 - 18:25 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

دانش > دانش‌های بنیادی – ایرنا نوشت: چندین گروه تحقیقاتی از شیمیدانان در سراسر جهان در حال توسعه حسگری هستند که بتواند ماده انفجاری ‘تری استون تری پراکسید’ TATP را قبل از انفجار تشخیص دهند. محققان برای شناسایی و کشف این ماده انفجاری که در حملات تروریستی پاریس مورد استفاده قرار گرفت، راه حلی اندیشیده اند و […]

دانش > دانش‌های بنیادی – ایرنا نوشت: چندین گروه تحقیقاتی از شیمیدانان در سراسر جهان در حال توسعه حسگری هستند که بتواند ماده انفجاری ‘تری استون تری پراکسید’ TATP را قبل از انفجار تشخیص دهند.

محققان برای شناسایی و کشف این ماده انفجاری که در حملات تروریستی پاریس مورد استفاده قرار گرفت، راه حلی اندیشیده اند و به دنبال یک مشخصه فیزیکی در TATP به نام ‘فشار بخار’ هستند. این ویژگی مشخص می کند که ماده تا چه اندازه مستعد تبدیل از حالت جامد به حالت گاز است. به دلیل این که TATP فشار بخار نسبتا بالایی دارد، به راحتی به حالت گاز تبدیل می شود؛ بنابراین زمانی که بمب گذار انتحاری جلیقه حاوی TATP را می پوشد، ذرات گازی زیادی در هوا متصاعد می شوند که به راحتی توسط حسگر قابل شناسایی است.
این حسگر مجهز به یک اسکنر دستی است که TATP و دیگر مواد منفجره را به واسطه واکنش با یک آرایه حساس به رنگ تشخیص می دهد.
زمانی که مولکول های گازی شکل TATP وارد حسگر می شوند، با یک کاتالیزور اسیدی جامد مواجه می شوند که اسید TATP را به مواد اولیه تشکیل دهنده، یعنی استون و پراکسید هیدروژن تبدیل می کند. پراکسید هیدروژن یک ماده قابل اکسیداسیون ناپایدار است که با مولکول های رنگ موجود در حسگر واکنش می دهد و سبب تغییر رنگ آن می شود. با شناسایی این مکانیسم تغییر رنگ، اسکنر قابل حمل به اندازه ای حساس است که می تواند کمتر از دو ذره از TATP را در یک میلیون ذره شناسایی کند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Chemical Science منتشر شده است.

۵۴۵۴ 

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • تعداد نظرات منتشر شده: 3
    1. نویسنده :عباس.ع.

      خیلی عالیه اطلاع رسانی تون

    1. نویسنده :خسته

      خیلی لذت بردم

    1. نویسنده :محسن

      مطلب به جا و خوبی بود

    بدون نظر :