سیاست > احزاب و شخصیتها – جماران نوشت: دبیرکل حزب اسلامی کار معتقد است: ایران به تعهدات خود در اجرای برجام متعهد است و اگر اشکال یا نقصی در مسیر عملیاتی کردن برجام وجود دارد متوجه طرف های مقابل است نه ایران. حسین کمالی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، با اشاره […]
سیاست > احزاب و شخصیتها – جماران نوشت: دبیرکل حزب اسلامی کار معتقد است: ایران به تعهدات خود در اجرای برجام متعهد است و اگر اشکال یا نقصی در مسیر عملیاتی کردن برجام وجود دارد متوجه طرف های مقابل است نه ایران.
حسین کمالی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، با اشاره به نزدیک شدن به زمان لغو تحریمهای ایران، اظهار کرد: طی سالهای گذشته اختلافاتی در سطح بینالملل بین ایران و برخی قدرتهای جهانی وجود داشت، آنها نسبت به وضعیتی که ایران در آن قرار داشت دل نگرانیهایی داشتند، متعاقبا ایران نیز نسبت به رفتارهای برخی کشورها و قدرتها انتقادات و نگرانیهایی داشت که در نهایت مسئولان سیاسی دو طرف را پای میز مذاکره کشاند و توافقی حاصل شد که دو طرف را متعهد به اجرای برخی اقدامات میکند.
وزیرکار دولت سازندگی تصریح کرد: آنجه در این گفت و گوها باید مورد توجه قرار گیرد این است که ما و طرف مقابل از یک رابطه تقابلی به یک رابطه تعاملی نزدیک شدیم، طرفین تلاش کردند که همکاری بیشتری داشته باشند، به سود متقابل فکر کنند و منافع دوجانبه را مدنظر داشته باشند.
عضو شورای سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان با اشاره به برخی مخالفتها با برجام در داخل و خارج از کشور، گفت: در این مسیر ممکن است افراد و گروههایی در ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 باشند که نسبت به این توافقنامه دیدگاه مناسب و خوبی نداشته باشند، مذاکره و دستاوردهای آن را نپسندند و بخواهند به گونه ای دیگر عمل شود.
وی ادامه داد: شاید در توافق حاصل شده داد و ستد سیاسی و فنی صورت گرفته باشد که در شرایط عادی چندان برای ما مطلوب نباشد، شاید اگر در این موقعیت تحریمی نبودیم میشد به گونهای دیگر کار را سازماندهی کرد، اما از زمانی که در دولت قبل موقعیتی بوجود آمد که از نظر دیپلماتیک و اقتصادی، تعاملات ما در صحنه بین الملل محدود شد ناگزیز به جایی رسیدیم که باید در این مسیر قرار میگرفتیم تا روندی که از قبل بوجود آمده بود را متوقف شود.
کمالی تاکید کرد: دولت فعلی چارهای به جز گزینه فعلی نداشت، اگر رفتار دولت قبلی درست بود و آن شرایط بر کشور تحمیل نمیشد، دولت یازدهم میتوانست روشی دیگر اتحاذ کند، اما در شرایط موجود راهی جز این نبود و باید این راه طی می شد.
دبیرکل حزب اسلامی کار با تاکید براینکه ایران به تعهدات خود در برجام پایبند است، تصریح کرد: در مجموع مهم آن است که طرف ایرانی پایندی بیشتری به توافقاتی که صورت گرفته داشته و اگر اشکال، ایرادی و نقصانی هم وارد شده از طرف مقابل بوده نه ایران. امیدواریم این مسائل کنار گذاشته شود و بتوانیم در یک فضای نو و جدید همکاری های بین المللی را دنبال کنیم. کشورهایی که با ایران روابط خصمانه ای داشتند هم از خصومت دست بردارند و به صلح خبر و همزیستی مسالمت آمیز در منطقه روی آورند.
وزیرکار دولت سازندگی در بخشی دیگر از گفت و گوی خود با جماران درباره آثار اجرای برجام بر اقتصاد کشور نیز گفت: معتقدم که سیستم اقتصادی کشور به طور کلی اشکال دارد. سیستم اقتصادی ایران یک سیستم رقابتی مزیتی و تخصصی نیست، اقتصاد ما براساس حمایتهای نفت شکل گرفته است و آنچه تحت عنوان ناخالص ملی از آن بحث میشود، تحت تاثیر سیاست های نفتی کشور است، هرچند نسبت به گذشته تغییراتی صورت گرفته ولی باز هم بی ارتباط با مساله نفت نیست.
وی اضافه کرد: بنابراین برای رسیدن به یک شرایط اقتصادی بهتر باید اصلاح ساختاری صورت گیرد و به مرحلهای برسیم که صنعت، کشاورزی و خدمات معطوف به سود باشند و قدرت رقابت به لحاظ کیفیت و قیمت را با خدمت و تولیدات دیگر کشورها داشته باشد.
کمالی تاکید کرد: در همین راستا بعد از اجرای برجام و جذب سرمایههای خارجی اگر قرار باشد این جذب سرمایه در چارچوب اقتصادی امروز عمل و حرکت کند موفقیتی حاصل نخواهد شد مگر اینکه اینگونه نباشد و جذب و ساماندهی سرمایههای خارجی در قالب رقابت های منطقی صورت گیرد تا به رشد و توسعه کشور کمک کند.
17219
This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
RSS
روش تماس با شما؟