دکتر محمدجواد راعی سهشنبه ۲۴ خرداد در یک کنفرانس خبری با اشاره به مبارزه با قاچاق حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و مکملها بیان کرد: یکی از مواردی که در این راستا در چارت جدید ایجاد شده واحد مستقل مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور بوده که زیر نظر معاونت غذا و دارو تشکیل و فعالیتها در حوزه مبارزه با قاچاق کالاهای سلامتمحور منسجمتر شده است.
او با اشاره به برخی از مناطق شهر شیراز که فعالیت شناخته شدهای در حوزه قاچاق دارند، افزود: در خیابان انوری بسیاری از مغازهها مجوز عرضه کالاهای سلامت محور را ندارد و برخی نیز از اساس فاقد پروانه کسب هستند که مهلت یک هفتهای به اتاق اصناف داده شد تا درباره واحدهای صنفی که اصلا مجوز ندارند اقدام به تعطیلی کنند و به آنها که پروانه فعالیت دارند اما اجازه ورود به عرضه کالاهای سلامتمحور ندارند هشدار داده شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با بیان اینکه بسیاری از کشفیات به ویژه مکملها در فضای مجازی زمینه خرید و فروشش ایجاد میشود، گفت: فعالیت خرازیها، سوپرمارکتها و باشگاههای ورزشی به صورت کامل رصد میشود و در فضای مجازی نیز به صورت عملیاتی پلیس فتا ورود میکند.
محل عرضه مکملهای ورزشی تنها داروخانهها است
راعی تاکید کرد: محل عرضه مکملهای ورزشی فقط داروخانهها است که تنوع خوبی هم دارند به دلیل اینکه نظارت بر داروخانهها به شدت زیاد است و موارد محدودی هست که داروخانه اقدام به کالای قاچاق کند بنابراین مردم اگر قرار است خریدی انجام دهند حتما از طریق داروخانه باشد.
او با اشاره به عزم جدی دولت در مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ویژه کالاهای سلامتمحور بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز به جد پیگیر این مسئله بوده و اقداماتی انجام داده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با اشاره به کمبود داروی آهنزدا برای بیماران تالاسمی، بیان کرد: بناست که فرآوردههای خوراکی جایگزین تزریقی برای آهنزدایی بیماران تالاسمی شود و قبول داریم که مشکل دارند چون یکی از برندهای تزریقی موجود است ولی با همه بیماران سازگار نبوده و تعدادش نیز پاسخگو نیست.
راعی با بیان اینکه خط تولید فرآورده خوراکی اگر راهاندازی شود خیلی میتواند کمک کننده باشد، افزود: قول دادند که این خط فرآوردههای خوراکی با نام “جدنیو” تا یکی دوماه آینده راهاندازی شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در فارس ۱۶۷۰ نفر بیمار تالاسمی وجود دارد، گفت: تعداد بیماران در استان نسبت به کشور بالا است که باید نگاه ویژهای در کمبودها به ویژه کمبود دارو به این افراد شود.
او همچنین با بیان اینکه بسیاری از مشکلات کبدی کلیوی و دیگر موارد به دلیل مصرف فرآوردههای غیرمجاز است که مردم باید نسبت به آنها آگاه باشند، عنوان کرد: از دادگستری درخواست یک شعبه ویژه قاچاق کالاهای سلامت محور دادیم که میتواند کمک کند تا آرای صادره و مجازات برای مجرمین بازدارنده باشد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شهرک دارویی را از موارد مهم تحت پیگیری در فارس دانست و گفت: ۲۰۰ هکتار زمین در شهرستان بیضاء به این مهم اختصاص یافته است، اما زیرساختهای لازم باید فراهم شود تا بعد از سالهای طولانی شهرک دارویی در فارس ایجاد شود.
وی با بیان اینکه با توجه به اهتمام استاندار فارس به ایجاد شهرک دارویی روند راهاندازی آن پیشرفت بهتری داشته است، گفت: توسعه و تعمیم دیگر فازهای دارویی این شهرک نیز مدنظر است و در گذشته مسیرهای ارتباطی شهرک مشکل داشت اما با ساخت آزادراه مسیرهای ارتباطی آن درست میشود.
راعی همچنین با اشاره به راهاندازی نخستین نانوایی سنگک مخصوص بیماران سلیاک، بیان کرد: این نانوایی در ورودی صدرا راهاندازی شده است و اگر موفقیت آمیز باشد در مرکز شیراز هم قابل پیگیری است، این بیماران باید از آرد بدون گلوتن استفاده کنند که تهیه نان برای این افراد خیلی سخت بوده است.
انتهای پیام