امروز: جمعه, ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 13 شوال 1446 | 2025-04-11
کد خبر: 42673 |
تاریخ انتشار : 03 دی 1394 - 17:25 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

دانش > نجوم – ایرنا نوشت: کاوشگر چین در ماه نوع جدیدی سنگ اتشفشانی کشف کرده است که نشان می دهد مواد مذاب قدیمی در داخل ماه همگن و یکدست شده نیستند. دانشمندان چینی می گویند کاوشگر کوچک یوتو این سنگ را در بخشی از ماموریت بدون سرنشین چانگ 3 در ماه کشف کرده است.یوتو که سال […]

دانش > نجوم – ایرنا نوشت: کاوشگر چین در ماه نوع جدیدی سنگ اتشفشانی کشف کرده است که نشان می دهد مواد مذاب قدیمی در داخل ماه همگن و یکدست شده نیستند.

دانشمندان چینی می گویند کاوشگر کوچک یوتو این سنگ را در بخشی از ماموریت بدون سرنشین چانگ 3 در ماه کشف کرده است.
یوتو که سال 2013 در ماه مستقر شد، این ترکیب مواد معدنی را که پیش از این هرگز مشاهده نشده بود در یک جریان قدیمی از مواد مذاب در ساختار موسوم به «حوضه ایمبریوم» ( Mare Imbrium) کشف کرده است.
حوضه ایمبریوم زمانی ایجاد می شود که مواد مذاب یک گودال قدیمی را در ماه پر می کنند.
یک تاثیر اخیرا کشف شده در وسط حوضه ایمبریوم که به دهانه Zi Wei معروف است، این بازالت قدیمی را در زیر سطح حوضه نمایان کرد.
تشکیل سنگ یاد شده که شباهتی با هیچ یک از انواع سنگ های مشاهده شده در ماه ندارد، به زمانی برمی گردد که لایه های گدازه حوضه ایمبریوم سرد شدند.
محققان معتقدند که این جریان گدازه که اخیرا توسط کاوشگر یوتو نمونه برداری و انالیز شد، حدود سه میلیارد سال سن دارد که در مقایسه با سنگ های پیشتر مورد مطالعه در ماه، نسبتا جوان است.
ترکیب این جریان گدازه به واسطه جوان بودن نسبی ان، توسط زباله های فضایی سرگردان به خطر نیفتاده است.
ترکیب مواد معدنی سنگ یاد شده احتمالا شبیه بازالتی است که در عمق بیشتر حوضه نمایان شده است. اطلاعات ناشی از مدارگردهای ماه نشان می دهند که این نوع بازالت ممکن است در مناطق دیگر ماه نیز وجود داشته باشد.
این کشف اخیر سرنخ هایی در مورد این مرکز مذاب ماه در میلیاردها سال پیش ارائه می دهد.
مشروح اطلاعات درباره ترکیب این سنگ در یک مقاله علمی در مجله Nature منتشر شده است.

۵۴۵۴

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!