نشست رونمایی از تازههای نشر خط مقدم با عناوین «خون شریک» و « این پسر من است» در سرای اهل قلم سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد. به گزارش صلح خبر، ابراهیم زاهدی مطلق نویسنده حوزه دفاع مقدس و مقاومت در سخنانی در این مراسم بیان کرد: ما داستان نویس هستیم و […]
نشست رونمایی از تازههای نشر خط مقدم با عناوین «خون شریک» و « این پسر من است» در سرای اهل قلم سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
به گزارش صلح خبر، ابراهیم زاهدی مطلق نویسنده حوزه دفاع مقدس و مقاومت در سخنانی در این مراسم بیان کرد: ما داستان نویس هستیم و مسأله ما لحن،ادبیات، کلمه و واژه و چگونگی چیدمان این کلمات است. خانمها رسولی و علیبخشی محصول مزرعه نویسندگی و یا همان بنیاد ادبیات داستانی هستند که جناب آقای دهقان پرورش دهنده آنها بودهاند.
وی افزود: اساتیدی مانند آقای دهقان برای کشف افرادی که برای نوشتن پرورش داده میشدند بسیار تلاش کردند. محصول مزرعه ما نویسندگانی شدند که به دفاع مقدس و شهادت پرداختند. مسأله دفاع از اعتقاد یک مسأله انسانی است. فلسفه پذیرش شاگردی آقای دهقان این است که نویسنده باید شجاع باشد. از نگاه او نویسنده قرار است خودش یک آرمانی را بگوید و تبلیغ کند بنابراین جامعه باید به شجاعت نویسنده کمک کند.
زاهدیمطلق با اشاره به جذب نویسندگان خاطرنشان کرد: برخیها ذاتا نویسنده هستند و راویان خوبیاند. چیزی که آقای دهقان آموزش دادند مسیر پیمودن راه بود. تفاوتی بین شهدای جنگ تحمیلی و مدافعان حرم وجود دارد. عموما جنگجویان دفاع مقدس جوان بودند و ازدواج نکرده بودند و عمدتا صحبت از مادرانشان میشد. اما بیشتر شهدای مدافع حرم متاهل هستند.
این نویسنده ادامه داد: نویسندگان دفاع مقدس از دل رزمندگان پیدا شدند و بعدها با تجربه خود نوشتند اما نویسندگان آثار مقاومت در آنجا حضور ندارند و مسائل عاطفی شهدای مدافع حرم بیشتر از دفاع مقدس است. ما هیچ وقت کشورمان به معنای کامل در صلح نخواهد بود. اطراف کشورمان افرادی هستند که چاقوی جنگ خود را تیز میکنند. یکی از دلایل به روز بودن نویسندگان ما این است که نسبت به جنگ آگاه هستند. ابزار نویسنده نهادهایی هستند که اخبار و اطلاعات بدهند تا نویسنده مطالب به روز بنویسند.
زاهدیمطلق در پایان سخنانش یادآور شد: وضع نویسندگی، موضوع و محتواهای ما بسیار عالی و شگفتانگیز هستند اما ما فقط به برخی ناشران و نویسندگان بها میدهیم. مسئولان فرهنگی و سیاستگزاران فرهنگی بدانند اگر نویسنده شهامت داشته باشد میتواند موضوعاتی مطرح کنند که در قیاس جهانی بدرخشد به این شرط که فاصله نهادهای اطلاعاتی و نویسندگان کم شود.
در ادامه این نشست، مریم علیبخشی نویسنده کتاب «خون شریک» گفت: این اثر مستند داستانی زندگی درباره میرزا مهدی صابری از شهدای لشکر فاطمیون است. روند رشد کودکی تا حضور در جنگ را در این کتاب بیان کردهایم.
وی افزود: شهید مهدی دو اعزام دارد. یکی حما و حلب و دیگری دمشق و جنوب سوریه بوده است. جزییات جنگی و عملیاتها را به تفصیل آوردهام. در نگارش این کتاب اصلا از تخیل استفاده نکردهام. مواد داستان کاملا برگرفته از مصاحبهها بوده است. افزودن کلمه داستانی به دلیل تلفیق چند روایت از راویان بوده است تا بتوانم به واقعی سیر داستانی بدهم.
این نویسنده درباره انگیزه نگارش کتاب خون شریک بیان کرد: نوشتن این کتاب به من پیشنهاد شد. ماجرای سوریه همواره برایم سوال برانگیز بود.هیچگاه خودم در جنگ حضور نداشتم و همین بر کنجکاوی من اضافه میکرد.
در ادامه این نشست، ندا رسولی درباره کتاب «این پسر من است »، توضیح داد: وقتی نگارش این کتاب به من پیشنهاد شد به این اندیشیدم که نگارش این اثر بسیار مفید است. داستان رسول و مهدی جعفری که پدر و پسری افغانستانی هستند بسیار مهم است. پسر در جنگ سوریه زودتر از پدر به شهادت رسید.
وی ادامه داد: کار مشکل و با اهمیتی که در کار مستند وجود دارد، پژوهش آن است. ما باید به همه وجوه سوژه اشراف پیدا کنیم. در این نگارش جای تخیل کم است و باید واقعیت را درست به نگارش درآوریم.
انتهای پیام