گروه محیط ریست؛ به گزارش ایسنا، پروین فرشچی در نشست با خبرنگاران در مورد آلودگیهای دریای خزر با اشاره به اینکه آلودگی این دریا تنها ناشی از فاضلابها نیست، اظهار کرد: مواد زائد جامد یکی از مهمترین مشکلات زیست محیطی دریای خزر محسوب میشود. علاوه بر آن آلودگی نفتی ، برداشت شن و ماسه نیز […]
گروه محیط ریست؛
به گزارش ایسنا، پروین فرشچی در نشست با خبرنگاران در مورد آلودگیهای دریای خزر با اشاره به اینکه آلودگی این دریا تنها ناشی از فاضلابها نیست، اظهار کرد: مواد زائد جامد یکی از مهمترین مشکلات زیست محیطی دریای خزر محسوب میشود. علاوه بر آن آلودگی نفتی ، برداشت شن و ماسه نیز مطرح است .
کاهش 24 سانتی سطح آب خلیج گرگان
وی با بیان اینکه نوسانات دریای خزر در سال 18 تا 24 سانت است گفت: سطح آب خلیج گرگان 24 سانت کاهش یافته است. بنابراین پسروی سطح آب خلیج گرگان یکی از عوامل نگران کننده در این منطقه است. بدین منظور کارگروه ملی برای تالاب میانکاله و خلیج گرگان با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شد تا ضمن بررسی علل خشک شدن تدریجی خلیج گرگان راهکارهای برون رفت از این مسئله را نیز کشف کند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تمام ارگانهای دولتی و غیر دولتی ذینفع در کارگروه ملی تالاب میان کاله و خلیج گرگان حضور دارند گفت: هدف اصلی این کارگروه بررسی علل پسروی آب در خلیج گرگان و ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از این اتفاق است. این کارگروه به این نتیجه رسید که بحث لایروبی لزوما منجر به پرآب شدن تالاب میانکاله نمیشود بنابراین تصمیم گرفت با مطالعه بیشتر و بدون عجله، سراغ راهکارهای موثر برای مقابله با خشک شدن تالاب میانکاله برود. تا کنون سه جلسه عمومی این کارگروه تشکیل شده و مسائل مختلف از جمله مباحث زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی مسئله در دست بررسی است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ورود گونههای غیر بومی به عنوان یکی از تهدیدات دریای خزر عنوان کرد: جمعیت گونه مهاجم شانه دار به دریای خزر کم شده ولی هر از گاهی از طریق تردد در ولگا، گونههای بومی وارد خزر میشوند.
عدم توفیق وزارت نیرو در راه اندازی سیستم فاضلاب در شهرها
فرشچی با تاکید بر اینکه مدیریت فاضلابهای انسانی، صنعتی و بیمارستانی بر عهده وزارت نیرو است، اظهار کرد: کار نظارت و کنترل این امر بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است. بارها جلساتی با وزارت نیرو در این مورد برگزار شده است و این وزارتخانه برنامههایی را برای مقابله با فاضلابها ارائه داده ولی هنوز موفق نشده که همه شهرها را مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب کند. در این مورد کمبود بودجه وزارت نیرو نیز مطرح است.
سهم بالای ایران در آلودگی ناشی از پسابهای کشاورزی و فاضلابها در دریای خزر
وی با بیان اینکه نوع آلودگی که از طرف ایران وارد دریای خزر میشود با سایر کشورها متفاوت است گفت: از کشورهای روسیه و آذربایجان بیشتر آلودگیها ناشی از استخراج و اکتشاف و حمل و نقل نفت است اما در جنوب دریای خزر و سمت ایران آلودگی نفتی چشمگیر نیست بلکه آلودگی ایران ناشی از فاضلابها و پسابهای کشاورزی است. بنابراین سهم ایران را در آلودگی خزر نمیتوان به روشنی مشخص کرد چون نوع آلودگی ناشی از ایران متفاوت است.
ادامه دارد
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا