امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 493811 |
تاریخ انتشار : 18 بهمن 1401 - 12:14 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

نخست وزیر ژاپن امروز (سه‌شنبه) گفت، دولت توکیو عدم امضای توافق صلح با روسیه را درباره جزایر مورد مناقشه، تاسف برانگیز می‌داند. به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن همچنین گفت، دولت توکیو به مفاد قطعنامه سرزمینی متعهد است و می‌خواهد با روسیه پیمان صلح داشته باشد. ژاپن […]

نخست وزیر ژاپن امروز (سه‌شنبه) گفت، دولت توکیو عدم امضای توافق صلح با روسیه را درباره جزایر مورد مناقشه، تاسف برانگیز می‌داند.

به گزارش صلح خبر، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن همچنین گفت، دولت توکیو به مفاد قطعنامه سرزمینی متعهد است و می‌خواهد با روسیه پیمان صلح داشته باشد.
ژاپن امروز را به عنوان روز “سرزمین‌های شمالی” که شامل جزایر جنوبی زنجیره جزایری است که در روسیه “کوریل” خوانده می‌شود و اکنون روسیه صاحبش است، جشن می‌گیرد.
دولت توکیو همچنین سالگرد هفتم فوریه را به عنوان سالگرد امضای پیمان “شیمودا” در ۱۸۵۵ با روسیه گرامی می‌دارد که بر اساس آن جزایر “اینتروپ”، “کناشیر”، “شیکوتان” و “هابومای” به ژاپن واگذار شد.
نخست وزیر ژاپن در ادامه گفت: حقیقت این است که ۷۷ سال پس از پایان جنگ دوم جهانی، مساله “سرزمین‌های شمالی” هنوز لاینحل مانده و هیچ توافق صلحی بین مسکو و توکیو امضا نشده و این واقعا تاسف برانگیز است. دولت ژاپن به حل مساله مذکور پایبند است که شامل یک پیمان صلح می‌شود.
در این میان یوشیماسا هایاشی، وزیر خارجه ژاپن نیز به شدت اقدامات روسیه در اوکراین را مورد انتقاد قرار داده و تاکید کرد که توکیو به تحریم‌های شدید علیه فدراسیون روسیه ادامه می‌دهد.
وی همچنین ادامه داد، ژاپن در مورد مسائل مربوط به فعالیت‌های اقتصادی با روسیه، مانند ماهیگیری یا کشتیرانی، پیروی منافع ملی خود خواهد بود.
در سال ۱۹۵۶، شوروی سابق و ژاپن بیانیه‌ای مشترک را امضا کردند که بر اساس آن،‌ مسکو موافقت کرد تا احتمال انتقال جزایر هابومای و شیکوتان به توکیو را پس از نتیجه بخش بودن یک پیمان صلح مدنظر قرار دهد.
شوروی امید داشت که این بیانیه مشترک به مناقشه مذکور پایان دهد و ژاپن نیز آن را تنها راه برای این مشکل می‌دانست.
در ۲۰۱۸، ژاپن و روسیه با تسریع مذاکرات درباره پیمان صلح بر اساس بیانیه مشترک ۱۹۵۶ موافقت کردند. اگرچه در مارس ۲۰۲۲ مسکو از مذاکرات بیرون آمد و سفر بدون ویزا و فعالیت‌های اقتصادی مشترک را برای شهروندان ژاپنی به جزایر مورد مناقشه متوقف کرد. این اقدام در پی اقدامات “غیردوستانه” توکیو علیه مسکو به دلیل جنگ اوکراین انجام شد.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید