به گزارش خبرگزاری صلح خبر، تصاویر ماهوارهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی چینی حکایت از آن دارد که چین به مراحل پایانی توسعه هواپیمای هشدار زودهنگام و کنترل ناو نشینش به نام Xi’an KJ-۶۰۰ نزدیک شده است. این هواپیمای دوموتوره توربوپراپ که از لحاظ طراحی و مأموریت شباهت زیادی به هواپیمای آمریکایی E-۲D Advanced Hawkeye دارد، در […]
به گزارش خبرگزاری صلح خبر، تصاویر ماهوارهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی چینی حکایت از آن دارد که چین به مراحل پایانی توسعه هواپیمای هشدار زودهنگام و کنترل ناو نشینش به نام Xi’an KJ-۶۰۰ نزدیک شده است.
این هواپیمای دوموتوره توربوپراپ که از لحاظ طراحی و مأموریت شباهت زیادی به هواپیمای آمریکایی E-۲D Advanced Hawkeye دارد، در حال انجام پروازهای آزمایشی بهصورت ترکیبی با جنگندههای ناو نشین J-۱۵ مشاهدهشده است که این نشانه مهمی از آمادگی نزدیک به استقرار عملیاتی این هواپیما در نیروی دریایی ارتش چین است.
قابلیتهای هواپیمای KJ-۶۰۰
KJ-۶۰۰ برای فعالیت از روی ناو هواپیمابر نسل جدید Type ۰۰۳ فوجیان طراحی شده که این ناو به دلیل برخورداری از سامانه پرتاب الکترومغناطیسی (EMALS) امکان برخاست هواپیماهای سنگینی مثل KJ-۶۰۰ را فراهم میسازد.
این هواپیما دارای پیکربندی بال بالا و یک گنبد راداری چرخان بزرگ در بالای بدنه است که رادار آرایه اسکن الکترونیکی فعال (AESA) را در خود جای داده و امکان پوشش ۳۶۰ درجهای را برای ردیابی و مدیریت تهدیدهای هوایی و دریایی فراهم میکند که مأموریت اصلی آن افزایش آگاهی موقعیتی دریایی، پشتیبانی هدفگیری و هماهنگی ناوگان، چه در گشت زنیهای زمان صلح و چه در عملیاتهای جنگی است.
فرآیند توسعه KJ-۶۰۰ شامل آزمایشهای گسترده در تأسیسات زمینی شبیهساز شرایط عرشه ناو است. این اقدامات این امکان را برای چین فراهم کرده که ضمن بهینهسازی عملیاتهای عرشهای، پرسنل ناو نشینش را برای بهکارگیری این هواپیما آموزش دهد. KJ-۶۰۰ با بهرهگیری از سامانههای پیشرفته راداری و فرماندهی، افزایش چشمگیری در توان پاسخگویی و ظرفیت نظارت نیروی دریایی چین ایجاد خواهد کرد.
استقرار قریبالوقوع KJ-۶۰۰ گام مهمی در تلاش چین برای رقابت با توانمندیهای هوایی ناوهای هواپیمابر آمریکا بهویژه در مناطق پر مناقشهای مثل دریای جنوبی چین و غرب اقیانوس آرام به شمار میرود. چرا که بهرهگیری از این هواپیما به چین این امکان را میدهد تا شکاف حیاتی موجود در حوزه هشدار زودهنگام هوابرد ناو نشین را برطرف کرده و توانمندی عملیاتی گروههای رزمی ناوهای خود را افزایش دهد.
تا قبل از این، چین پلتفرم بال ثابت AEW&C ناو نشین نداشت و از همین رو مجبور بود تا از سامانههای زمینی یا بالگردهایی مثل Z-۱۸J با برد محدود استفاده کند. این محدودیتها، توان عملیات دوربرد و پاسخ سریع گروههای ناو نشین چین را تضعیف میکردند؛ اما حالا KJ-۶۰۰ قادر است تا با شناسایی تهدیدات خارج از برد دید مستقیم ناوگان سطحی، هشدار زودهنگامی در برابر هواپیماها و موشکهای دشمن ارائه کرده و عملیات چندبخشی هماهنگ را پشتیبانی کند.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
۲۲۷۲۲۷