امروز: چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 17 ذو القعدة 1446 | 2025-05-14
کد خبر: 573199 |
تاریخ انتشار : 21 اردیبهشت 1404 - 16:13 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

امیر دژاکام با ابراز تاسف فراوان از مطرح شدن بعضی از ادعاها درباره جعل نام خلیج فارس در چند روز اخیر تاکید کرد: بسیار برآشفته و غمگینم. این مساله روح و جان همه ایرانیان را آزرده و خشمگین کرده است. اگر این نام را از ما بدزدند، تاریخ تا ابد و کسانی را زیر سئوال […]

امیر دژاکام با ابراز تاسف فراوان از مطرح شدن بعضی از ادعاها درباره جعل نام خلیج فارس در چند روز اخیر تاکید کرد: بسیار برآشفته و غمگینم. این مساله روح و جان همه ایرانیان را آزرده و خشمگین کرده است. اگر این نام را از ما بدزدند، تاریخ تا ابد و کسانی را زیر سئوال می برد که وظیفه داشتند این نام را زنده نگه دارند و چنین نکردند.
او که سال‌ها پیش نمایش «رویاهای خلیج فارس» را روی صحنه برده، در گفتگو با صلح خبر به نقل از ایسنا با تاکید بر ضرورت توجه به هویت ملی و تمامیت ارضی کشورمان در آثار هنری افزود: آنقدر باید نام «خلیج فارس» را تکرار کنیم که دیگر جای هیچ ادعایی نماند.
دژاکام تاکید کرد: خلیج فارس بخشی از مام میهن است؛ مگر وطن، مادر نیست، چگونه می‌توانیم فکر کنیم که کسی نامی جعلی بر مادرمان بگذارد؟!
این کارگردان با تاکید بر ضرروت ساخت آثار هنری درباره هویت و داشته‌های ملی و فرهنگی‌مان افزود: ما به یک انفجار فعالیت فرهنگی در این زمینه نیاز داریم. باید بودجه خوبی اختصاص داده شود تا آثار هنری متنوعی اعم از فیلم، سریال، تئاتر و موسیقی درباره خلیج فارس و دیگر داشته‌های کشورمان ساخته شود.
دژاکام ادامه داد: نیروی انسانی توانمندی داریم که به خوبی می‌توانند درباره هویت و فرهنگ کشور خود آثار هنری بسازند. همین الان کارگردانانی داریم که می‌توانند سریالی ۱۰۰ قسمتی درباره خلیج فارس و تاریخ و قصه‌های آن بسازند. به اندازه کافی بودجه هم داریم؛ این همه بودجه‌ در پلتفرم‌ها در گردش است و تجربه نشان داده که همین بودجه هم برمی‌گردد. بنابراین مساله مالی هم نداریم.

نمایش «رویاهای خلیج فارس»

او با انتقاد از بی‌توجهی مدیران فرهنگی در توجه و حمایت از آثاری که مرتبط با هویت و مفاخر کشورمان است، افزود:مدیران و سیاستمداران ما باید آگاه باشند که کلمه حرمت دارد و تکثیر می‌شود و باید به کلماتی که وجود دارد، ارزش بدهند. کلمه خلیج فارس، بخشی از هویت ماست که باید به آن ارزش بدهیم.
این کارگردان و مدرس تئاتر خاطرنشان کرد: مدیران فرهنگی ما باید جنگجو باشند. وقتی هر از چندی همسایگان‌مان می‌کوشند تا مولوی و نظامی و رودکی را از آن خود بسازند، مدیران ما باید برای حفظ این شخصیت‌ها که بخشی از هویت ملی ما هستند، بجنگند. در سالن‌های بزرگ تئاتر ما نمایشنامه‌های خارجی روی صحنه می‌رود اما چرا نمایشی درباره سهروردی و نظامی و فردوسی یا خلیج فارس کار نمی‌شود.
دژاکام با اشاره به استقبال تماشاگران از نمایش «رویاهای خلیج فارس» که سال ۸۸ روی صحنه رفته است، افزود: تماشاگران برای اجرای این نمایش سر و دست می‌شکستند. حتی بخشی از نمایش را در تنگه هرمز فیلمبرداری کردیم چون می‌خواستیم چیزی کم نگذاریم. سیروس کهوری‌نژاد، بازیگر نمایش در عرض هرمز شنا کرد. تکرار نام خیلج فارس مانند این است که این بذر کاشته شود و حیات آن همه جا متکثر شود.

او ادامه داد: خلیج فارس، جزایر هرمز، هنگام، قشم و … هر یک تاریخ و داستان‌هایی شگفت‌انگیز و جهان بی‌پایانی دارند، اگر از نزدیک خلیج فارس را دیده باشید، می‌دانید که طوفانش، آرامشش، آفتابش، طلوعش، غروبش، شبش و … هر یک ویژگی‌های منحصر به فردی دارد و گویی خود به تنهایی یک کشور است، یعنی حتی از نظر دراماتیک هم این خطه می‌تواند دستمایه خلق آثار هنری متعددی بشود. ما باید کنش‌گرا باشیم و پیش از اینکه چنین ادعاهایی مطرح شود، باید درباره هویت کشور خود کار کنیم تا این تکرارها اجازه طرح چنین ادعاهایی ندهد.  
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید