امروز: یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 ذو القعدة 1446 | 2025-05-11
کد خبر: 515327 |
تاریخ انتشار : 23 مرداد 1402 - 13:18 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

صلح خبر/چهارمحال و بختیاری بخش نمایش‌های فردی، نقالی و روایت‌های ملی و کارآواهای بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی، پاییز امسال به میزبانی چهارمحال‌وبختیاری برگزار می‌شود. حسن رونده، مدیر هماهنگی امور استان‌های اداره‌کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه گذشته ۲۲ مردادماه در نشست بررسی مقدمات عقد تفاهم‌نامه همکاری برای میزبانی چهارمحال‌وبختیاری […]

صلح خبر/چهارمحال و بختیاری بخش نمایش‌های فردی، نقالی و روایت‌های ملی و کارآواهای بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی، پاییز امسال به میزبانی چهارمحال‌وبختیاری برگزار می‌شود.

حسن رونده، مدیر هماهنگی امور استان‌های اداره‌کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه گذشته ۲۲ مردادماه در نشست بررسی مقدمات عقد تفاهم‌نامه همکاری برای میزبانی چهارمحال‌وبختیاری از بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی در شهرکرد، گفت: با توجه به سیاست‌های این وزارتخانه برای تمرکززدایی از مرکز و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مناطق مختلف کشور، امسال بخش‌هایی از جشنواره بیست‌ویکم نمایش‌های آیینی و سنتی در چهار استان از جمله چهارمحال‌وبختیاری برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی، گلستان و استان مرکزی هر کدام اجرای بخشی از بیست‌ویکمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی را بر عهده دارند، افزود: واگذاری اجرای بخش نمایش‌های فردی، نقالی و روایت‌های ملی و کارآواهای این جشنواره بین‌المللی به چهارمحال‌وبختیاری براساس شناخت ظرفیت‌های این استان در این حوزه انجام شده است.

مدیر هماهنگی امور استان‌های اداره‌کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تمرکززدایی در برنامه‌های اجرایی حوزه هنرهای نمایشی را در توسعه فعالیت‌های هنری و فرهنگی کشور مؤثر دانست و تصریح کرد: با این روش بنا به بضاعت و توان استان میزبان، امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن در برپایی یک رویداد بزرگ به‌کار گرفته شده و زمینه مشارکت هر چه بهتر هنرمندان آن استان فراهم می‌شود.

رونده تصریح کرد: امید می‌رود با واگذاری برنامه‌های اجرایی به استان‌ها، بحث تجهیز زیرساخت‌های استانی نیز با کمک وزارتخانه انجام شود و این اقدام بهانه‌ای باشد تا با برنامه‌ریزی و مدیریت بهتر روند توزیع امکانات در مناطق مختلف دنبال شود.

ارتقای بهره‌وری فرهنگی از طریق برپایی جشنواره‌ها

احمد جولایی، دبیر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی نیز در ادامه این نشست، گفت: بدون شک این جشنواره از بزرگ‌ترین جشنواره‌های تئاتری کشور است و از نظر گستردگی و تنوع رشته نیز منحصربه‌فرد محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه اصل تمرکززدایی اصلی است که بسیاری از تشکل‌ها و سازمان‌ها آن را پذیرفته‌اند و جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی هم از این قاعده مستثنی نیست، افزود: امسال تلاش آن است که کار را به میان مردم ببریم و با توجه به آنکه جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی با حجم بالایی از اتفاقات در بخش‌های مختلف روبه‌رو است می‌تواند به‌مراتب سوددهی و بهره‌وری فرهنگی را نیز افزایش دهد.

دبیر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی یادآور شد: بر همین اساس بخش صحنه‌ای جشنواره امسال که شامل نمایش‌های ایرانی است در گلستان برگزار می‌شود و خراسان شمالی نیز میزبانی از بخش نمایش‌های عروسکی سنتی و بخش دانشجویی نمایش‌های ایرانی را برعهده گرفته است.

جولایی به انجام مقدمات اولیه برای واگذاری بخش مجالس شبیه‌خوانی جشنواره به استان مرکزی هم اشاره کرد و افزود: در این استان شهری چون تفرش با داشتن تکیه‌های متعدد و سابقه‌ای بیش از ۱۲۰ سال در این حوزه، ظرفیت مناسبی را برای پذیرایی از این بخش از جشنواره داراست و حدود ۲۰۰ شبیه‌خوان در ۱۰ گروه، این بخش از جشنواره بیست و یکم را برگزار خواهند کرد.

دبیر بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی درباره میزبانی چهارمحال‌وبختیاری از بخش نمایش‌های فردی، نقالی و روایت‌های ملی و کارآواهای این جشنواره نیز، گفت: نزدیک به ۱۵۰ نفر از شرکت‌کنندگان این بخش، مهر امسال در این استان به هنرنمایی می‌پردازند.

جولایی با اشاره به اینکه درخواست‌هایی از کشورهای دیگر نیز برای شرکت در این بخش از جشنواره به دبیرخانه ارائه شده است، افزود: این درخواست‌ها در حال بررسی است و در صورت فراهم شدن شرایط امید می‌رود مهمانانی از خارج از کشور نیز در مدت برگزاری جشنواره در چهارمحال‌وبختیاری حضور پیدا کنند.

وی یادآور شد: در جشنواره بیست‌ویکم به غیر از بخش مقالات و نمایشنامه‌نویسی، دیگر بخش‌ها، رقابتی نیست و تمامی متقاضیانی که آثارشان بررسی و تأیید شود در بخش اجرایی شرکت می‌کنند.

رویدادهای بزرگ فرهنگی و هنری؛ هویت منطقه‌ای استان‌ها

پیام احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در بخش پایانی این نشست گفت: مجموعه‌های فرهنگی موجود در استان هم‌افزایی خوبی با یکدیگر دارند و اتفاقات قابل‌قبول و اثرگذاری در حوزه فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری در حال شکل‌گیری است.

احمدی افزود: استان آمادگی میزبانی از رویدادهای بزرگ فرهنگی و هنری را دارد چرا که این رویدادها می‌تواند به هویت منطقه‌ای، استانی و شهری تبدیل شود.

وی برگزاری جشنواره اقوام، جشنواره موسیقی نواحی و جشنواره موسیقی مناطق زاگرس‌نشین را از جمله اتفاقات اثرگذار فرهنگی در سال ۱۴۰۲ چهارمحال‌وبختیاری برشمرد و یادآور شد: هماهنگی‌ها برای میزبانی از رویداد بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی به‌زودی به شکل منسجم‌تری در استان پیش خواهد رفت تا چهارمحال و بختیاری در نیمه نخست مهر امسال پذیرای شرکت‌کنندگان بخش نمایش‌های فردی، نقالی و روایت‌های ملی و کارآواها این جشنواره باشد.

یادآور می‌شود، در نشست بررسی مقدمات عقد تفاهم‌نامه همکاری میان اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال‌وبختیاری و اداره‌کل امور هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌منظور میزبانی این استان از بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی، نمایندگانی از فرمانداری شهرکرد، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد و انجمن تئاتر استان نیز حضور داشتند.

امکان برگزاری آیین تجلیل از پیشکسوتان نمایش‌های فردی چهارمحال و بختیاری، ایجاد فرصت برای ارائه آثار هنرمندان استانی در بخشی از جشنواره و اعلام آمادگی شهرداری شهرکرد برای حضور پررنگ‌تر در جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست به شمار می‌رود.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید