امروز: شنبه, ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 14 شوال 1446 | 2025-04-12
کد خبر: 569578 |
تاریخ انتشار : 17 فروردین 1404 - 1:20 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

نمایشگاه «پیکاسو در تهران» که با نمایش بیش از ۶۰ اثر از این هنرمند از ۲۱ اسفند در موزه هنرهای معاصر برپا است، تاکنون با بیش از ۵۵ هزار مخاطب همراه بوده که بیشتر آنها از نسل جوان بودند؛ اما چرا حوانان ایرانی تا این حد به نمایشگاه آثار پیکاسو علاقه نشان داده‌اند؟ رضا دبیری‌نژاد […]

نمایشگاه «پیکاسو در تهران» که با نمایش بیش از ۶۰ اثر از این هنرمند از ۲۱ اسفند در موزه هنرهای معاصر برپا است، تاکنون با بیش از ۵۵ هزار مخاطب همراه بوده که بیشتر آنها از نسل جوان بودند؛ اما چرا حوانان ایرانی تا این حد به نمایشگاه آثار پیکاسو علاقه نشان داده‌اند؟
رضا دبیری‌نژاد ـ سرپرست موزه هنرهای معاصر ـ در گفت‌وگویی با صلح خبر به نقل از ایسنا، به بیان توضیحاتی درباره بازدید قابل قبول از این نمایشگاه پرداخت.
او گفت: تقریبا از روز اولی که در ایام نوروز (سوم فروردین‌ماه) درهای موزه هنرهای معاصر را باز کردیم، با آمار بی‌سابقه‌ای نسبت به روزهای معمول روبه‌رو شدیم. درحقیقت موزه هنرهای معاصر در روزهای گذشته، هرروز نزدیک به ۵ هزار نفر بازدیدکننده داشته است؛ یعنی از ۲۱ اسفند تا ۱۵ فروردین بیش از ۵۵ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کرده‌اند. این آمار برای موزه هنرهای معاصر رقم قابل توجی است؛ چراکه کمتر سابقه این حجم بازدید و استقبال را برای نمایشگاه‌های مختلف داشته است.
دبیری‌نژاد ادامه داد: یکی از دلایل این امر، شناس بودن نام پیکاسو در بین هنرمندان و علاقمندان دنیای هنر است؛ در نتیجه مردم دوست دارند آنچه را که در جریان است از نزدیک ببینند. همچنین در ایران کمتر پیش آمده است که آثار هنری معتبر جهانی به نمایش درآیند و کمتر افرادی فرصت این را داشته‌اند که بتوانند در کشورهای دیگر آثار هنری مهم را ببینند.
او تصریح کرد: بخش قابل توجهی از استقبال در روزهای اخیر به‌خاطر مسافران نوروزی بود که به تهران آمده‌ بودند. همچنین عمده این مخاطبان متولدان دهه‌های ۷۰ و ۸۰ بودند که کمتر فرصت داشته‌اند از نمایشگاه‌های قبلی موزه بازدید کنند. این افراد از نسلی هستند که فرصت بیشتری برای آموزش هنری داشته‌اند و حداقل آشنایی را با هنر، نام‌ها و موضوعات هنری دارند و دوست دارند چنین تجربه‌ای را داشته باشند.

سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران بیان کرد: جدا از نقشی که موزه‌ها می‌توانند در آشنایی مردم با تاریخ و هنر داشته باشند، حتی فرصت تجربه کردن رفتار اجتماعی را هم به مردم می‌دهند. درحقیقت موزه هنرهای معاصر دخالتی در تشکیل صف بازدید از نمایشگاه نداشت، ولی مردم به تدریج این تجربه را پیدا کردند که خودشان به یک اقدام خودجوش دست بزنند، صف تشکیل دهند، مسیر بازدید را کنترل کنند و هماهنگ کننده شکل و کیفیت بازدید باشند؛ به صورتی که وقتی تعداد بالایی از مخاطبان در حال بازدید از آثار موزه بودند، این کار را در سکوت و آرامش انجام می‌دادند. توجه مخاطبان به آثار و واسطه‌های بیانی، علاقه آنها به خواندن اطلاعات آثار و تماشای فیلم‌ها بیانگر اشتیاق نسل جوان برای گذراندن چنین تجربه‌ای است.

رضا دبیری‌نژاد ـ سرپرست موزه هنرهای معاصر 

او همچنین درباره علت حجم بالای استقبال از نمایشگاه «پیکاسو در تهران» گفت: این تجربه نمایشگاهی به دلیل نوع روایتگری و واسطه‌های بیانی، کیفیت بازدید در موزه‌ها را تغییر می‌دهد؛ چراکه به علت فرصت‌های پیش آمده برای موزه‌ها مخاطب‌سازی می‌کنیم و از مخاطبان عمومی به مخاطب‌های جدی و علاقمند می‌رسیم. در تجربه‌های قبلی نمایشگاهی موزه‌ هنرهای معاصر حداکثر تعداد بازدیدکننده‌ها بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ نفر بود؛ گویی اکنون موزه هنرهای معاصر درحال تبدیل شدن به سوژه مورد علاقه نسل‌های جدید و جوان است که می‌تواند محلی برای تجربه، آموزش عمومی و آشنایی بیشتر با هنر هم باشد.

بر اساس این گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند تا ۳۱ اردیبهشت همه روزه بجز دوشنبه‌ها از ساعت ۱۰ صبح تا ۷ عصر به موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند.

در این زمینه تماشا کنید:
رویداد شب در موزه – موزه هنرهای معاصر تهران

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید