امروز: دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 15 ذو القعدة 1446 | 2025-05-12
کد خبر: 573169 |
تاریخ انتشار : 21 اردیبهشت 1404 - 13:20 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

معاون میراث فرهنگی درباره انتقال موزه قرآن به کاخ سعدآباد، آخرین وضعیت نمایش اشیاء امانتی ایران در چین و کمبود منابع مالی برای استرداد اشیاء تاریخی ایران از کشور توضیحاتی داد. به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، علی دارابی، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آستانه روز جهانی […]

معاون میراث فرهنگی درباره انتقال موزه قرآن به کاخ سعدآباد، آخرین وضعیت نمایش اشیاء امانتی ایران در چین و کمبود منابع مالی برای استرداد اشیاء تاریخی ایران از کشور توضیحاتی داد.
به گزارش صلح خبر به نقل از ایسنا، علی دارابی، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آستانه روز جهانی موزه (۲۸ اردیبهشت) و هفته میراث فرهنگی در ایران، در نشست خبری درباره دلایل انتقال موزه قرآن به کاخ سعدآباد توضیح داد: موزه قرآن محدودیت‌های تردد و ضوابط امنیتی و ساعت بازدید زیادی دارد، به خصوص در روزهای پیک کاری. این موزه در رنج بود.
معاون میراث فرهنگی درباره تعطیلی موزه‌ آب در کاخ سعدآباد و انتقال اشیاء آن در پردیسان، گفت: طبق قراردادی که داشت بنا بود به مدت دو سال در مجموعه سعدآباد فعالیت کند. توافق‌نامه‌ای بین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نیرو انجام شد. مکاتبه‌ای بین دو وزیر صورت گرفت و قرار بود موزه آب در اختیار وزارتخانه قرار گیرد و سعدآباد مدیریت یکپارچه‌ای را انجام دهد.
دارابی در پاسخ به پرسشی درباره دستاورد برپایی نمایشگاه آثار تاریخی ایران در چین، ‌ درحالی‌که بیش از ۱۵۰ شیء تاریخی ایران همچنان برای نمایش در اختیار این کشور است، گفت: دو نمایشگاه در چین داشتیم؛ یکی «شکوه ایران باستان» با نمایش ۲۱۶ اثر از دوره ساسانی تا قاجار در شهرهای پکن، شانگهای و سین‌کیانگ برپا شده بود و اسفند ماه سال گذشته اشیاء آن به ایران برگشت. نمایشگاه بعدی در شهرهای سیچوان و گوانجو است که با تعدادی از آثار موزه‌های استان تهران برپا است و هیأتی از استان تهران به آنجا خواهد رفت و بعد از آن تصمیم می‌گیریم که این نمایشگاه تمدید شود یا خیر.
معاون میراث فرهنگی تاکید کرد: بحث ما با این کشورها برگزاری اقدامات مشترک هست و چینی‌ها هم باید آثارشان را به ایران بیاورند. اکنون ۱۵۱ اثر از موزه‌های تهران و موزه مقدم به شهر گوانجو در چین رفته است.
او ادامه داد: هفت کشور در حوزه نوروز نیز درخواست کرده‌اند که ما برای آنها نمایشگاه موزه‌ای برگزار کنیم. این اقدام خوبی است، چون چنین نمایشگاه‌هایی در راه مبارزه با ایران‌هراسی است. این در حالی است که پس از برپایی نمایشگاه‌ها در چین ما باید پاسخ می‌دادیم که آیا این آثار سالم به ایران برگشت یا خیر.
دارابی در این جلسه درباره استرداد آثار تاریخی گفت: در حال حاضر هفت پرونده مفتوحه برای بازگرداندن این آثار وجود دارد، که سه پرونده فعال‌تر است. ما برای اقامه این شکایت‌ها باید وکیل بگیریم. رقم‌های بسیار هنگفتی را برای وکالت و پیگیری دعاوی حقوقی استرداد این اشیاء مطرح می‌کنند. که این رقم‌ها در حد بودجه اینجا (وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) نیست و ما با دستگاه‌های مختلف مکاتبه کردیم. امروز با معاونت حقوقی ریاست جمهوری هم جلسه‌ای داریم و درخواست تشکیل کمیته‌ای مشترک را مطرح کرده‌ایم، چون این مسئله از توان فقط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خارج است و باید مسئله کشور باشد و بخش‌های دیگر از جمله وزارت امور خارجه و ریاست جمهوری، نقش داشته باشند تا این اشیاء از خارج کشور برگردانیم.
او یادآور شد: با توجه به حساسیت موضوع، فرایند بسته‌بندی و انتقال این اموال به کشور تا لحظه نهایی آمدن به ایران، قابل اطلاع‌رسانی نیست. آنقدر متغیرهای متعدد می‌توانند روند بازگرداندن این آثار را تحت‌تأثیر قرار دهند.
درحال به‌روزرسانی است…

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید