صلح خبر/کرمانشاه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه از پیگیری برای تبدیل جشنواره ملی تئاتر مرصاد به جشنواره ملی فرهنگی هنری مرصاد خبر داد. بهرام فاضلی در نشست خبری امروز (اول دی) با اشاره به اهمیت بالای جشنواره ملی تئاتر مرصاد گفت: این جشنواره نه صرفا یک جشنواره هنری است، بلکه از جنبه های […]
صلح خبر/کرمانشاه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه از پیگیری برای تبدیل جشنواره ملی تئاتر مرصاد به جشنواره ملی فرهنگی هنری مرصاد خبر داد.
بهرام فاضلی در نشست خبری امروز (اول دی) با اشاره به اهمیت بالای جشنواره ملی تئاتر مرصاد گفت: این جشنواره نه صرفا یک جشنواره هنری است، بلکه از جنبه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری حائز اهمیت است.
وی افزود: از جنبه سیاسی اگر به این جشنواره نگاه کنیم، جشنواره مرصاد یادآور رذالت عده ای است که در عملیات مرصاد تلاش داشتند با اقدامی ناجوانمردانه قرارداد صلح را زیرپا گذاشته و ایران را به خیال خام خود شکست دهند.
وی افزود: منافقین در این سال طی عملیات مرصاد به ایران حمله کرده و تلاش کردند ظرف چندروز به تهران رسیده و ایران را تصرف کنند، خیال خامی که با مجاهدت دلاورمردان کشورمان در عملیات مرصاد هیچگاه به حقیقت نپیوست.
فاضلی به وارونه جلوه دادن حقایق جنگ تحمیلی توسط رسانه های معاند اشاره کرد و افزود: رسانه های معاند در تلاش هستند تا حقیقت جنگ را وارونه نشان دهند، از جمله اینکه به دنبال تطهیر گروهک منافقین هستند، گروهکی که از هیچ جنایتی علیه مردم کشور خود کوتاهی نکردند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: برای اینکه حقایق جنگ تحمیلی را به نسل آینده منتقل کنیم برگزاری چنین جشنواره های هنری با مضمون جنگ تحمیلی و عملیات مرصاد و … ضروری است.
وی افزود: هیچ کس نباید بگوید که بیش از 30 سال از جنگ تحمیلی گذشته و این موضوعات تکراری شده، چرا که هشت سال دفاع مقدس گنجینه عظیمی است که تا دهها سال می توان از رشادت ها و حماسه های آن اثر هنری تولید کرد.
فاضلی خاطرنشان کرد: آمریکا در جنگ با ویتنام شکست خورد اما نیم قرن است که از این جنگ فیلم ساخته و خود را پیروز میدان نشان میدهد، حال ما که در هشت سال دفاع مقدس با دست خالی مقابل بیش از 30 کشور جهان ایستادگی کرده و حتی یک وجب از خاک خود را به دشمن ندادیم نباید از این حماسه فیلم بسازیم و آثار هنری تولید کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه به عملکرد رسانه های معاند اشاره کرد و افزود: در کشورهای اروپایی و آمریکا رسانه ها از نجات جان یک حیوان کلی خبر و مستند تهیه می کنند و این درحالی است که همین کشورها تولید کننده انواع سلاح های شیمیایی و کشتارجمعی هستند که در هشت سال دفاع مقدس هم علیه مردم بی دفاع ایران استفاده شد و این حقایق باید با زبان هنر به نسل آینده منتقل شود تا ماهیت استعمار جهانی بر همگان به خوبی آشکار شود.
فاضلی در ادامه برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره ملی تئاتر مرصاد را موجب رونق گردشگری دانست و افزود: وقتی هنرمندان از شهرهای مختلف در اسلام آبادغرب حضور پیدا می کنند قطعا این حضور هم موجب انتقال فرهنگ و تعاملات فرهنگی شده و هم رونق گردشگری شهرستان و استان را رقم می زند.
پیگیر تبدیل جشنواره ملی “تئاتر” مرصاد به جشنواره “فرهنگی هنری” مرصاد هستیم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در ادامه از پیگیری برای تبدیل شده جشنواره ملی تئاتر مرصاد به یک جشنواره ملی فرهنگی و هنری خبر داد و افزود: در تلاشیم تا بتوانیم سایر گروه های هنری را هم در این جشنواره مشارکت دهیم.
وی افزود: پیگیری ها در این زمینه ادامه دارد و برنامه داریم گروه های هنری مانند موسیقی، شعر، داستان، هنرهای تجسمی، خوشنویسی، گرافیک و … را هم وارد این جشنواره کنیم.
فاضلی گفت: اگر موافقت ها در این زمینه اخذ شود سال آینده شاهد برگزاری جشنواره ملی فرهنگی و هنری مرصاد خواهیم بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه اگر بتوانیم این جشنواره را به یکی از برنامه های روز ملی کرمانشاه تبدیل کنیم حرکت بزرگی صورت گرفته و همه باید در این زمینه مطالبه گر باشند.
وی افزود: در حال حاضر روز ملی کرمانشاه در شورای فرهنگی عمومی کشور به تصویب رسیده و تنها این مصوبه کافی نیست و باید برای گرامیداشت این روز برنامه های مختلفی در نظر گرفته شود و مردم باید در این زمینه مطالبه گر باشند.
فاضلی تاکید کرد: در زمینه فرهنگ و هنر کرمانشاه جزو سه تا پنج استان اول کشور است و ظرفیت برگزاری این جشنواره در استان فراهم است.
وی افزود: در حوزه موسیقی اگر پنج تا هفت هنرمند برجسته را در کشور نام ببریم سه تا چهار نفر آنها کرمانشاهی هستند، از جمله شهرام ناظری، کیهان کلهر، علی اکبر مرادی، جلال محمدیان، میرزاده، طاهر زاده و ….
فاضلی تصریح کرد: در زمینه خوشنویسی هم همینطور که سرآمد آنها میرزا رضا کلهر، آیت الله نجومی، استاد جواری و … است که آیت الله نجومی نه تنها در کشور بلکه یک هنرمند بین المللی در عرصه هنر خوشنویسی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: در زمینه شعر هم با وجود شاعرانی مانند ابوالقاسم لاهوتی، پرتو کرمانشاهی، احمد عزیزی و … کرمانشاه حرف بسیاری در این زمینه در سطح کشور دارد و در اصل بر اساس اسناد و مدارک شعر نو قبل از نیما در اشعار لاهوتی آمده و احمد عزیزی عملا دارای یک سبک برای خود است.
فاضلی تصریح کرد: در زمینه ادبیات هم اگر چند رمان برجسته داشته باشیم یکی “کلیدر” نوشته محمود دولت آبادی است و دیگری “شوهر آهوخانم” که نوشته علی محمد افغانی است و اینها مفاخری هستند برای کرمانشاه.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه گفت: در مجموع کرمانشاه به تعبیر مقام معظم رهبری “سینه ستبر و چهره زیبای ایران اسلامی است” که باید ظرفیت های آن معرفی شود و زبان هنر بهترین راه برای معرفی این ظرفیت هاست.
جشنواره تئاتر مرصاد در حال تبدیل شدن به یک “برند ملی” است
خسرو تمری رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اسلام آبادغرب هم در این نشست با قدردانی از تمام دست اندرکاران برگزاری جشنواره ملی تئاتر مرصاد، گفت: این جشنواره از 20 آذر آغاز به کار کرده و اختتامیه بخش اول آن هفتم دیماه برگزار خواهد شد.
وی افزود: مرحله اول این جشنواره در یازده شهر از هفت استان کشور در حالی برگزاری است و رقابت اصلی این بخش از چهارم دی آغاز شده و تا هفتم دی ادامه خواهد داشت.
تمری گفت: مرحله دوم این جشنواره هم که مربوط به تئاتر خیابانی است از 22 تا 25 اسفندماه برگزار خواهد شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اسلام آبادغرب با اشاره به استقبال خوب از این دوره جشنواره گفت: مرصاد در حال تبدیل شدن به یک برند ملی است.
ارسال 205 اثر از 27 استان کرمانشاه/ جشنواره ملی “تئاتر مرصاد” 7 دی به کار خود پایان می دهد
سعید نوروزی دبیر دوازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد هم در این جلسه با اشاره به اعلام فراخوان این دوره جشنواره در تیرماه امسال گفت: از چهارم شهریور تقریبا دبیرخانه دائمی جشنواره ملی تئاتر مرصاد آغاز به کار کرد.
وی افزود: در این دوره جشنواره تاکید بر ارسال آثار دست اول و با موضوعات تاکید شده در فراخوان جشنواره است.
نوروزی با اشاره به اضافه شدن دو بخش به دوازدهمین دوره این جشنواره گفت: در دوره های گذشته دو بخش تئاتر صحنه ای و تئاتر خیابانی را داشتیم که در این دوره دو بخش نمایشنامه خوانی و نمایشنامه نویسی هم به آن اضافه شده است.
وی افزود: در این دوره جشنواره در بخش نمایشنامه نویسی 65 اثر از 16 استان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که با داوری های صورت گرفته پنج اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شده است.
نوروزی گفت: این پنج اثر عبارتند از “آزر بازر” نوشته رحمت غلامی از استان کرمانشاه، “بچه بمب” نوشته مریم گودرزی از استان گیلان، “خون انار” نوشته زهرا حاجی احمدی از استان تهران، “دبلنای ساحلی” نوشته نسیم نامدار از استان کرمانشاه و “ریل” نوشته لیلا روغنگیر قزوینی از استان قزوین است.
دبیردوازدهمین دوره جشنواره ملی تئاتر مرصاد همچنین از ارسال 63 اثر از 19 استان کشور در بخش تئاتر خیابانی خبر داد و افزود: رقابت این بخش از جشنواره اسفندماه خواهد بود.
نوروزی تعداد آثار ارسالی در بخش تئاتر صحنه ای را هم 72 اثر اعلام و تصریح کرد: این تعداد اثر از 19 استان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
این مسئول افزود: در بخش نمایشنامه خوانی هم پنج گروه در شهرستان های روانسر، کنگاور، کرمانشاه، اسلام آبادغرب و گیلانغرب در این دوره جشنواره حضور دارند.
وی افزود: در مجموع در این دوره جشنواره 205 اثر از 27 استان کرمانشاه و در چهار بخش نمایشنامه نویسی، تئاتر صحنه ای، تئاتر خیابانی و نمایشنامه خوانی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
نوروزی گفت: این اولین جشنواره تئاتر بعد از جشنواره بین المللی تئاتر فجر است که گستردگی بسیاری در زمان اجرا دارد، چرا که عملا جشنواره از 20 آذر آغاز شده و تا هفتم دی ادامه دارد و اجراهای بخش خیابانی آن هم از 22 تا 25 اسفند خواهد بود و عملا 21 روز زمان برپایی جشنواره به طول می انجامد.
وی افزود: با آغاز به کار جشنواره در 20 آذر، گروه های نمایشنامه خوانی اجراهای خود را آغاز کرده که تا 24 آذر ادامه داشت.
دبیر دوازدهمین دوره جشنواره ملی تئاتر مرصاد افزود: در تئائر صحنه ای نیز گروه ها در شهرهای خود نمایش ها را از 24 آذر تا دوم دی اجرا کرده و ضبط می کنند و بازبینی این فیلم ها از روز چهارم دی تا پنجم دی انجام شده و برگزیدگان روز هفتم دی در آیین اختتامیه معرفی می شوند.
نوروزی گفت: روز ششم دی نیز گروه های نمایشنامه خوانی در اسلام آبادغرب مجددا اجرا داشته و داوران نفرات برگزیده را انتخاب می کنند.
انتهای پیام