معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در پاسخ به خبرهای متناقض و برخی مطالب منتشره در فضای رسانه ای و به منظور تنویر افکار عمومی توضیحاتی در ارتباط با شرایط نصب دوربین های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی و تبادل نظرهای دو طرف، توضیحاتی را ارائه کرد. […]
معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در پاسخ به خبرهای متناقض و برخی مطالب منتشره در فضای رسانه ای و به منظور تنویر افکار عمومی توضیحاتی در ارتباط با شرایط نصب دوربین های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی و تبادل نظرهای دو طرف، توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش صلح خبر، بهروز کمالوندی در این خصوص اظهار کرد: به دنبال تبادل نظرهای صورت گرفته بین سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، بخصوص بر مبنای آخرین صحبتهای آقای مهندس محمد اسلامی معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران و آقای رافائل گروسی مدیرکل آژانس مقرر شد آژانس همکاری های لازم را به منظور بررسی دقیق فنی، امنیتی و قضایی دوربین های آژانس در مجتمع “تسا” کرج داشته باشد. این امر به منظور رفع نگرانی درباره اطمینان از عدم استفاده خرابکارها از این دوربین ها صورت می گیرد.
وی در توضیح بیشتر تصریح کرد: اگرچه بررسی هایی در این خصوص پیشتر صورت گرفته است و بطور کلی این دوربین ها هنگام نصب نیز مورد بررسی های دقیق حفاظتی و امنیتی قرار می گیرند، اما به دلیل حادثه مزبور مقرر بود بررسی های دقیق تری صورت گیرد؛ البته به خاطر مصونیتی که این دوربین ها دارند، امکان باز کردن آنها بدون موافقت آژانس وجود ندارد. به همین منظور بین دو طرف تفاهم شد که یک دوربین برای بررسی های فنی دقیق در اختیار ایران قرار داده شود همچنین طی آن افراد فنی آژانس به سوالات فنی که متخصصین حفاظتی و امنیتی ما در ارتباط با این دوربین ها دارند، پاسخ می دهند. نهایتا پس از بررسی های دقیق و لازم، دوربین های آژانس مجدداً نصب خواهند شد.
سخنگوی سازمان افزود: نصب دوربین ها به این صورت انجام می شود که دوربین ها عکسبرداری خواهند کرد و عکس ها در حافظه دوربین ها حفظ می شوند. هنگامی که حافظه ها پر شوند، کارت های حافظه استخراج می شوند و در مهر و موم مشترک ایران و آژانس قرار می گیرند. به عبارت دیگر آژانس به هیچ وجه به این اطلاعات دسترسی نخواهد داشت. این امر بر اساس قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران، مصوب مجلس شورای اسلامی صورت می گیرد که بر مبنای آن آژانس نمی تواند نظارت های فراپادمانی داشته باشد. هر چند کلیه نظارت های فراپادمانی مدت ها قبل از اسفند ماه سال گذشته متوقف شده است و عملاً از آن تاریخ دوربین های آژانس اگر در مواردی کار کرده اند، دسترسی آژانس به اطلاعات آنها مقدور نیست.
وی در خصوص زمان تحویل اطلاعات به آژانس، گفت: تنها در صورتی اطلاعات ضبط شده در اختیار آژانس قرار خواهد گرفت که هدف قانون مذکور حاصل شود. به عبارت دیگر هنگامی که تمامی تحریم ها لغو شوند، می توانیم این اطلاعات را در اختیار آژانس بگذاریم تا از آنها در تداوم دانش نظارتی خود موسوم به knowledge of continuity استفاده نماید.
کمالوندی در پایان گفت: مسئله دیگر در ارتباط با موضوعات مورد علاقه طرفین است که بر اساس گفتگوها مقرر شده است بحث ها و تبادل نظرها به منظور رفع و حل و فصل این موضوعات، ادامه پیدا کند.
انتهای پیام