امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04
کد خبر: 447350 |
تاریخ انتشار : 23 آبان 1400 - 10:57 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

عزالدین ابوالعیش، پزشک فلسطینی ساکن غزه پس از دست دادن سه دختر و خواهرزاده خود در جریان حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه در سال ۲۰۰۹ شاهد همدردی‌های گسترده‌ای در سرزمین‌های اشغالی بود. این پزشک فلسطینی اکنون به دنبال اجرای عدالت در عالی‌ترین دادگاه اسرائیل است. به گزارش پایگاه صلح خبر به نقل از ایسنا، […]

عزالدین ابوالعیش، پزشک فلسطینی ساکن غزه پس از دست دادن سه دختر و خواهرزاده خود در جریان حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه در سال ۲۰۰۹ شاهد همدردی‌های گسترده‌ای در سرزمین‌های اشغالی بود. این پزشک فلسطینی اکنون به دنبال اجرای عدالت در عالی‌ترین دادگاه اسرائیل است.

به گزارش پایگاه صلح خبر به نقل از ایسنا، به نقل از یورو نیوز، ابوالعیش قرار است روز دوشنبه ۱۵ نوامبر در دادگاه عالی اسرائیل در بیت المقدس حاضر شود تا از دولت این رژیم بخواهد از او و خانواده‌اش عذرخواهی کند و غرامت از دست دادن سه دخترش را بپردازد.
او که تحصیلات خود را در دانشگاه هاروارد به پایان رسانده و پس از فاجعه از دست دادن دخترانش ساکن کانادا شده می‌گوید که امیدوار است در این دادگاه پیروز شود. اما پس از اینکه دادگاه بدوی پرونده او را در سال ۲۰۱۸ رد کرد، او اکنون می‌داند که این امکان وجود دارد که ۹۰۰۰ کیلومتر را از کانادا تا بیت‌المقدس طی کرده باشد بدون اینکه به نتیجه مورد نظرش برسد.
عزالدین ابوالعیش در مصاحبه‌ای با آسوشیتدپرس گفت که شکست دوباره پرونده‌اش تنها «بی‌عدالتی» را روشن‌تر نشان می‌دهد و و اندوه خانواده‌اش را عمیق‌تر می‌کند. او می‌گوید: «در هر صورت، بازگویی داستان به خودی خود گامی در مسیری به سمت صلح است، مسیر برافراختن زندگی از مرگ و نیستی است.»
ابوالعیش گفت: «اگر دادگاه پاسخ مثبتی به شکایت ما دهد، قطعا این یک موفقیت بزرگ است. اما نتیجه قانونی هر چه باشد، من مصمم هستم که ما دیگر قربانی نباشیم.»
عزالدین ابوالعیش، ۶۶ ساله، متخصص زنان و زایمان و یک فعال صلح است که حتی قبل از کشته شدن اعضای خانواده‌اش هم در اسرائیل چهره‌ای شناخته شده بود. او زمانی که در غزه زندگی می‌کرد در بیمارستانی در اسرائیل هم کار می‌کرد. در طول جنگ با زبان عبری فصیح با رسانه‌های اسرائیلی صحبت می‌کرد و خواستار پایان حملات راکتی به شهرک‌های اسراییلی نزدیک غزه هم می‌شد.
اما کانال ۱۰ اسرائیل در ۱۶ ژانویه ۲۰۰۹ به طور زنده از وقوع فاجعه‌ای در زندگی این پزشک خبر داد. ابوالعیش با گریه در گفتگوی تلفنی گفت: «دخترانم کشته شده‌اند.»
انفجار ناشی از حمله اسرائیل جان دخترانش آیا، ۱۴ ساله، بسان، ۲۱، و مایار، ۱۵ ساله و همچنین خواهرزاده‌اش نور، ۱۷ ساله را گرفت. گزارش‌های تلویزیونی همچنین صحنه‌هایی را نشان دادند که ابوالعیش در حال کمک به دختر دیگری به نام شطا، ۱۷ ساله است که به شدت مجروح شده بود اما زنده ماند.
ابوالعیش ۱۳ سال است که در دادگاه‌های اسرائیل و در عرصه عمومی برای اجرای عدالت تلاش می‌کند.
دولت اسرائیل می‌گوید که قانون، ارتش را در برابر مسئولیت اقدامات در زمان جنگ مصون می‌داند. دادگاه بدوی در سال ۲۰۱۸ از ارتش حمایت کرد. رسیدگی به اعتراض ابوالعیش به این حکم اما به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا تا دوشنبه آینده به تعویق افتاد.
ابوالعیش می‌گوید که جای امیدواری وجود دارد. او دو هفته پیش متوجه شد که یک زن اسرائیلی زمانی که باردار بود داستان زندگی ابوالعیش را خوانده و تصمیم گرفته است تا نام فرزندش را “آیا” بگذارد، به نام دختر ۱۴ ساله از دست داده‌اش.
این پزشک فلسطینی می‌گوید که در آخر هفته با آیا، دختر اسرائیلی که اکنون ۸ ساله است و همچنین خانواده‌اش ملاقات خواهد کرد.
ابوالعیش بنیاد «دختران زندگی» را برای اعطای بورس تحصیلی تأسیس کرده است.
وی همچنین می‌خواهد موسسه‌ای آموزشی برای زنان خاورمیانه، احتمالا در قبرس، تأسیس کند، بنیادی به نام دخترانش. او روز چهارشنبه ۱۰ نوامبر در بیت‌المقدس با اعضای کنست برای حمایت از این پروژه لابی کرد.
ابوالعیش به خبرنگاران در خارج از پارلمان رژیم صهیونیستی گفت: «نام دخترانم اکنون بر روی سنگ قبرهایشان است، من اما می‌خواهم نام آنها را روی مؤسسه‌ای نوشته شود که نور، امید و خرد را به زنان جوان برساند.»
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید