امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 478015 |
تاریخ انتشار : 15 مرداد 1401 - 13:36 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

رئیس جمهور پاکستان جامعه جهانی را به کمک برای حل مسالمت‌آمیز مسئله جامو-کشمیر فراخواند. به گزارش صلح خبر به نقل از آناتولی،  عارف علوی، رئیس جمهور پاکستان با انتشار پیامی در سومین سال لغو وضعیت ویژه جامو – کشمیر در هند، از جامعه جهانی برای حل مسالمت‌آمیز این مسئله درخواست کمک کرد. علوی در این […]

رئیس جمهور پاکستان جامعه جهانی را به کمک برای حل مسالمت‌آمیز مسئله جامو-کشمیر فراخواند.

به گزارش صلح خبر به نقل از آناتولی،  عارف علوی، رئیس جمهور پاکستان با انتشار پیامی در سومین سال لغو وضعیت ویژه جامو – کشمیر در هند، از جامعه جهانی برای حل مسالمت‌آمیز این مسئله درخواست کمک کرد.
علوی در این پیام تاکید کرد: حل مسئله کشمیر در راستای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و اراده مردم کشمیر تنها راه صلح و ثبات پایدار در منطقه است.
وی با بیان اینکه هند با اقدام یکجانبه ۵ اوت ۲۰۱۹، بسیاری از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را که برگزاری همه‌پرسی تحت نظر این سازمان را پیش‌بینی کرده بود، نقض کرده، گفت: پاکستان همچنان در کنار مردم کشمیر خواهد ایستاد.
علوی از جامعه جهانی خواست از حل مسالمت‌آمیز مناقشه بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد حمایت و اقدامات لازم در خصوص پاسخگویی هند در برابر نقض حقوق بشر در جامو – کشمیر را انجام دهند.
– مسئله جامو و کشمیر
پس از استقلال هند و پاکستان از استعمار بریتانیا تاکنون ۳ جنگ در سال‌های (۱۹۴۷، ۱۹۶۵ و ۱۹۷۱) میان دو کشور بر سر مسئله کشمیر رخ داده و بیش از ۷۰ هزار نفر در این درگیری‌ها کشته شده‌اند.
گروه‌های آزادی‌خواه کشمیر در سال ۱۹۸۹ مبارزه برای استقلال از هند و پیوستن به پاکستان را آغاز کردند. از سال ۱۹۸۹ تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار کشمیری توسط نیروهای امنیتی هند کشته و بیش از ۱۰ هزار زن در این منطقه مورد تجاوز قرار گرفته‌اند.
هر از گاهی در خط کنترل منطقه آزاد کشمیر که در کنترل پاکستان قرار دارد و همچنین منطقه جامو و کشمیر که تحت حاکمیت هند است، درگیری‌ میان نظامیان دو کشور روی می‌دهد. از سال ۲۰۰۳ تاکنون دو طرف یکدیگر را به نقض آتش‌بس در این منطقه متهم می‌کنند.
مقامات دهلی نو روز ۵ اوت ۲۰۱۹ ماده ۳۷۰ قانون اساسی این کشور که به منطقه جامو و کشمیر وضعیتی ویژه ارائه می‌کرد را لغو کردند. طبق قانون جدید جامو و کشمیر به جای ایالت بودن به یک سرزمین اتحادیه تبدیل شد. بخش شرقی جامو و کشمیر نیز به یک سرزمین اتحادیه مجزا ذیل عنوان «لداخ» درآمد.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید