اسدالله اشراق جهرمی، مدیرکل صلح و امنیت بینالمللی در پاسخ به اتهامات مطرحشده علیه جمهوری اسلامی ایران در خصوص برجام و فعالیتهای هستهای صلحآمیز، در جریان دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهای، ضمن رد این اتهامات بیاساس، مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران و موارد عدم پایبندی کشورهای غربی به تعهداتشان را توضیح داد. […]
اسدالله اشراق جهرمی، مدیرکل صلح و امنیت بینالمللی در پاسخ به اتهامات مطرحشده علیه جمهوری اسلامی ایران در خصوص برجام و فعالیتهای هستهای صلحآمیز، در جریان دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهای، ضمن رد این اتهامات بیاساس، مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران و موارد عدم پایبندی کشورهای غربی به تعهداتشان را توضیح داد.
به گزارش صلح خبر، این دیپلمات ارشد کشورمان اظهار کرد: استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای حق بیچون و چرای کشورهای عضو معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهای است و ایران نیز به عنوان کشور عضو این معاهده از این حق برخوردار است.
وی تاکید کرد: در حالی که آمریکا، انگلیس و فرانسه فعالانه در حال تقویت و نوسازی زرادخانههای هستهای خود هستند و آلمان به عنوان یک کشور غیرهستهای برخلاف تعهدات خود میزبان تعداد زیادی از تسلیحات هستهای در خاک خود است و همزمان همه این کشورها چشم خود را نسبت به تهدیدات ناشی از برنامه و زرادخانه هستهای مخفی رژیم صهیونیستی میبندند و از آن حمایت میکنند، آنها هیچ جایگاه اخلاقی برای بیان این اظهارات ریاکارانه در مورد برنامه صلحآمیز هستهای ایران ندارند. در واقع، علاوه بر سیاستهای دوگانه و تظاهر به داشتن یک موضع سازنده، آنچه باعث نگرانی شدید جامعه بینالمللی است، عدم پایبندی دولتهای مزبور به تعهدات الزامآور حقوقی خود طبق معاهده انپیتی است.
اشراق جهرمی با اشاره به برجام به عنوان راه حلی برای حل و فصل بحرانی غیرضروری و تصنعی در مورد برنامه صلحآمیز هستهای ایران بر اساس عمل متقابل تصریح کرد: واقعیت غیرقابل انکار در این زمینه پایبندی ایران به برجام در عین خروج آمریکا و اعمال مجدد تحریمها و نیز بیعملی شرکای اروپایی برجام بوده و در پاسخ به این وضعیت، ایران ناگزیر از توسل به اقدامات جبرانی خاصی مطابق با مفاد برجام، از جمله بندهای ۲۶ و ۳۶ بود. با وجود این، در صورت پایبندی سایر اعضا، ایران آمادگی دارد تعهدات برجامی خود را به طور کامل اجرا خواهد کرد.
مدیرکل صلح و امنیت بینالمللی افزود: مایه تاسف است که دولت کنونی آمریکا ضمن انتقاد از سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران، در عمل به اجرای تحریمها ادامه داده و حتی تحریم های بیشتری وضع کرده است. مایه تاسف بیشتر آن است که اعضای اروپایی برجام نهتنها به تعهدات خود عمل نکردهاند، بلکه از ایالات متحده که تعهدات برجامی خود را نقض کرده، طرفداری میکنند. نمایندگان این کشورها باید بدانند که استفاده از اهرم تحریمها یا اتخاذ رویکرد طلبکارانه علیه ایران هیچ تاثیری نخواهد داشت و مسئولیت آمریکا و سایر شرکتکنندگان برجام است که انتفاع ایران از مزایای اجرای برجام را تضمین کنند. در این شرایط، مذاکرات جاری در وین فرصتی مناسب در اختیار آمریکا برای اثبات جدیت آن کشور برای بازگشت به تعهدات خود ذیل برجام فراهم میسازد.
عضو هیات جمهوری اسلامی ایرن در کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهای، در پایان تاکید کرد: با وجود تمام لفاظیها و اتهامات علیه ایران، ما به توافقنامه پادمانی خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان تنها سند الزامآور در این زمینه پایبند هستیم.
انتهای پیام