امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 451423 |
تاریخ انتشار : 29 آذر 1400 - 13:32 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

وزیر خارجه اسبق انگلیس از دولت این کشور خواست از طرح پیشنهادی فرانسه در مورد اصلاح اختیارات شورای امنیت سازمان ملل حمایت کند. به گزارش صلح خبر، به نوشته روزنامه گاردین، دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه اسبق انگلیس اظهار کرد که لندن باید از اصلاحات درخواستی مبنی بر اینکه کشورهای دارای حق وتو در شورای […]

وزیر خارجه اسبق انگلیس از دولت این کشور خواست از طرح پیشنهادی فرانسه در مورد اصلاح اختیارات شورای امنیت سازمان ملل حمایت کند.

به گزارش صلح خبر، به نوشته روزنامه گاردین، دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه اسبق انگلیس اظهار کرد که لندن باید از اصلاحات درخواستی مبنی بر اینکه کشورهای دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل از حق وتوی خود در قبال پرونده های مربوط به ارتکاب جنایات گروهی، نسل کشی و جنایات جنگی دست بکشند، حمایت کند.
میلیبند که اکنون رئیس یک سازمان غیردولتی مستقر در نیویورک موسوم به کمیته نجات بین المللی است، گفت که از طرح پیشنهادی فرانسه مبنی بر اینکه قدرت وتوی اعضای دارای این اختیار در شورای امنیت شامل آمریکا، چین، انگلیس، فرانسه و روسیه (پنج عضو دائم) برای جلوگیری از اقدام آنها در خصوص چنین پرونده هایی معلق شود، حمایت می کند. او از لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس خواست تا از این اقدام حمایت کند.
او بیان کرد هم اکنون یک “کوتاهی سیستمی” در نظام انسانی بین المللی وجود دارد که در ترکیب با همه‌گیری کووید و تغییرات آب و هوایی، باعث افزایش بی‌سابقه گرسنگی، فقر و تعداد پناهجویان در جهان شده است.
میلیبند به آبزرور گفت: من از این طرح پیشنهادی فرانسه حمایت می کنم. حق وتو در شورای امنیت ابزار بسیار قدرتمندی هم برای انگلیس و هم سایر اعضای دائم شورای امنیت است. اما در بحث بر سر پرونده های مربوط به جنایات دسته جمعی، وتو و تهدید به اعمالش جلوی دیپلماسی را میگیرد و به درگیری های خطرناک دامن می زند.
وی افزود: فکر می‌کنم انگلیس باید از طرح پیشنهادی فرانسه برای کنار گذاشتن حق وتو در شورای امنیت در قبال پرونده های جنایات دسته جمعی که اکنون توسط ۱۰۰ کشور دیگر نیز حمایت می‌شود حمایت کند. در این موارد، وتو و تهدید به وتو ضررش بسیار بیشتر از فایده اش است.
این تدبیر از تکرار یک سری وضعیت هایی که در گذشته در شورای امنیت به وجود آمده، جلوگیری می کند. طرح پیشنهادی فرانسه در این زمینه مشترکا توسط مکزیک هم امضا شده است.
چند روز پیش روسیه از حق وتویش برای وتو کردن یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل با موضوع مطرح ساختن بحران آب و هوایی به عنوان تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی استفاده کرد. این وتو باعث شد تلاشهایی با هدف محوریت بخشیدن بیشتر به مساله گرمایش جهانی در روند تصمیم گیری در قدرتمند ترین نهاد سازمان ملل شکست بخورد.
میلیبند تاکید کرد که استفاده از حق وتو باید در قبال جدی ترین پرونده ها محدود شود.
او ادامه داد: استفاده از وتو در خصوص پرونده های مربوط به ارتکاب جنایات دسته جمعی غیرقابل توجیه است و تهدید به وتو، دیپلماسی مؤثر را در این پرونده ها خفه می کند.
این وزیر خارجه اسبق انگلیس بیان داشت: به حاشیه رانده شدن سازمان ملل تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی بوده و باعث تشویق به مصونیت از مجازات می شود. اگر قرار باشد امروز شورای امنیت سازمان ملل دوباره ایجاد شود، دیگر نباید حق وتو به پنج عضو دائمی آن اعطا شود.
وی تاکید کرد: اما ما نمی توانیم گذشته را بازنویسی کنیم. ما امروز به یک شورای امنیت مؤثرتر در سازمان ملل نیاز داریم، نه تجربه تکراری دیروز.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید