دولت روسیه امروز اظهاراتی را درباره موانع باقیمانده در روند احیای توافق هستهای مطرح کرد. به گزارش صلح خبر، خبرگزاری رویترز نوشت، کرملین امروز درباره تحولات اخیر روند احیای توافق هستهای در جریان مذاکرات وین گفت، هنوز برخی مسائل حلنشده برای بازگشت به توافق، در مذاکرات باقی مانده است. آمریکا و ایران در هفتههای اخیر […]
دولت روسیه امروز اظهاراتی را درباره موانع باقیمانده در روند احیای توافق هستهای مطرح کرد.
به گزارش صلح خبر، خبرگزاری رویترز نوشت، کرملین امروز درباره تحولات اخیر روند احیای توافق هستهای در جریان مذاکرات وین گفت، هنوز برخی مسائل حلنشده برای بازگشت به توافق، در مذاکرات باقی مانده است.
آمریکا و ایران در هفتههای اخیر در حال بررسی پاسخهای یکدیگر نسبت به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای توافق هستهای بودهاند که به گفته جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده مذاکرات وین، آخرین متن پیشنویس و آخرین پیشنهاد برای رسیدن به توافقی بر سر احیای توافق هستهای است. ایران پیشنهادات خود درباره متن پیشنویس توافق و درباره پاسخ آمریکا را به اتحادیه اروپا ارائه کرده است.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در یک کنفرانس خبری در این باره گفت: ما در این زمینه برای اینکه کمک کنیم به پایان خوش این ماراتن و به اهداف مد نظر جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مصالح و منافع ملی دست یابیم و در عین حال روند را برای شکلگیری فضای سازنده در حوزه مناسبات بینالمللی مهیا کرده و به تثبیت چارچوبهای چندجانبه بینالمللی و سیاسی به عنوان چارچوب مناسب برای حل و فصل بحرانهای پیچیده کمک کنیم، مسئولانه عمل کردیم. ایران دیدگاههای خود را به طرف اروپایی منتقل کرده و منتظریم دیدگاه و پاسخ طرف مقابل را بشنویم.
او اظهار کرد: پاسخ ایران سازنده، شفاف و قانونی بود و میتواند در صورت وجود اراده سیاسی متقابل زمینهای را فراهم کند در زمان کوتاه جمعبندی مذاکرات انجام و توافق صورت گیرد.
کنعانی تاکید کرد: لغو تحریمها و انتفاع اقتصادی ملت ایران از اهداف اساسی ماست و ایران در این خصوص تلاش میکند و این از اولویتهای اساسی تیم مذاکرهکننده ایران است.
علاوه بر این، سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، اخیرا در گفتوگویی با شبکه الجزیره درباره موانع موجود در روند احیای توافق هستهای گفت: موضوع بحث و انتظار ما از مذاکرات وین رفع تحریمهای ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران است. در این توافق آنکه به تعهد خود عمل کرد، جمهوری اسلامی ایران بود. آژانس بینالمللی انرژی اتمی، قریب به ۱۵ بار اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران به تعهداتش عمل کرده و فعالیتهای هستهای ایران هم صلح آمیز است.رئیسی ادامه داد: این آمریکاییها بودند که از توافق خارج شدند و این کشورهای اروپایی بودند که که به تعهدات خود عمل نکردند. در وین مسئله رفع تحریمها را دنبال کردیم و البته تاکید داشتیم که هر توافقی باید با یک تضمین همراه باشد. دلیل مطالبه تضمین نیز این است که طرفهای ما در توافق، نقض پیمان کردند و حالا به طور طبیعی باید اعتمادی حاصل شود که آنها دوباره نقض پیمان نمیکنند؛ پس تضمین ضرورت دارد.او بیان کرد: همچنین رفع تحریمها باید، با حل و فصل موضوعات پادمانی همراه باشد. اگر قرار باشد موضوعات ادعایی که ما معتقدیم سیاسی و بیاساس هستند، علیه جمهوری اسلامی باقی بمانند، توافق اثر و فایدهای ندارد. چون ممکن است طرفهای توافق همانگونه که حین مذاکرات به شورای حکام آژانس انرژی اتمی قطعنامه پیشنهاد کردند، با سوءاستفاده از نفوذ و ارتباطاتی که وجود دارد، دوباره مشکل ایجاد کنند.رئیس جمهور افزود: پس موضوعات پادمانی باید حل و فصل و تمام شود و در رابطه با رفع پایدار و نه موقتی و مقطعی تحریمها، تضمین اطمینانبخش داده شود. اگر مسئله پادمانی حل و فصل شود، طبیعتا زمینه توافق وجود دارد. الان هم این آمریکاییها هستند که باید تصمیم بگیرند، چون آنها بودند که نقض پیمان کردند. آنها از برجام خارج شدند و الان آنها باید تصمیم بگیرند که به تعهد خودشان پایبند باشند.
رئیسی علاوه بر این،گفت: آنچه مانع میشود، تعهدی است که آمریکاییها باید بدهند؛ ما موضعمان را اعلام کردیم. تیم مذاکره کننده ما همچنان پای میز مذاکره حضور دارد و بارها اعلام کردیم که به یک توافق عادلانه و خوب پایبند خواهیم بود، لکن آمریکاییها باید تصمیم بگیرند. این مشکل در واقع مشکل آمریکاییها است که باید تصمیم بگیرند چه میخواهند بکنند!
انتهای پیام