امروز: دوشنبه, ۱ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 21 رجب 1446 | 2025-01-20
کد خبر: 509598 |
تاریخ انتشار : 05 تیر 1402 - 17:09 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

نخست‌وزیر انگلیس با اشاره به تاثیرات مخرب بالقوه تنش‌ها میان واگنر و کرملین، گفت که انگلیس برای سناریوهای مختلف روسیه آمادگی دارد. به گزارش صلح خبر، به نقل از وبسایت روزنامه گاردین، ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس با بیان اینکه لندن شرایط را بادقت تحت‌نظر دارد، گفت: هنوز برای تعیین قاطعانه اینکه تبعات این تحولات چه […]

نخست‌وزیر انگلیس با اشاره به تاثیرات مخرب بالقوه تنش‌ها میان واگنر و کرملین، گفت که انگلیس برای سناریوهای مختلف روسیه آمادگی دارد.

به گزارش صلح خبر، به نقل از وبسایت روزنامه گاردین، ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس با بیان اینکه لندن شرایط را بادقت تحت‌نظر دارد، گفت: هنوز برای تعیین قاطعانه اینکه تبعات این تحولات چه می‌تواند باشد، خیلی زود است؛ اما ما مثل همیشه برای چندین سناریوی مختلف آماده هستیم.

او در ادامه با «غیرقانونی» خواندن حمله روسیه به اوکراین، گفت: این وضعیتی است که ما آن را تحلیل کرده و تحت نظر داشته‌ایم؛ زیرا از تبعات جنگ غیرقانونی روسیه در اوکراین و تنش‌هایی که میان گروه واگنر و دولت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه درگرفته آگاه هستیم.

پوتین در روزهای اخیر با چالشی بی‌سابقه مواجه شده و شاهد شورش یک گروه پیمانکار نظامی به نام واگنر بود.

در ماه‌های گذشته خبرهایی به گوش می‌رسید از اختلاف میان یوگنی پریگوژین، بنیان‌گذار گروه پیمانکار نظامی واگنر و نیروهایش از یک سو و ارتش روسیه و شخص وزیر دفاع، سرگئی شویگو از سوی دیگر. واگنری‌ها ارتش روسیه را به بی‌کفایتی در جنگ اوکراین و عدم پشتیبانی از این گروه در جنگ متهم می‌کردند و پریگوژین نیز هرازگاهی تهدید می‌کرد که نیروهای خود را از خطوط مقدم جنگ خارج می‌کند.

این تنش‌ها در جمعه‌شب هفته گذشته با پیامی که پریگوژین در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، به اوج رسید. او در این رشته‌ پیام‌های صوتی و تصویری، به سیم آخر زد و مدعی شد که نیروهایش با موشک هدف حمله قرار گرفته‌اند. رئیس واگنر تهدید کرد که انتقام خواهد گرفت.

رئیس گروه نظامی خصوصی واگنر در کانال تلگرامی خود گفته‌بود: وزارت دفاع روسیه در تلاش است افکار عمومی و رئیس‌جمهوری را فریب دهد و این داستان را به تصویر بکشد که گویی سطوح جنون‌آمیزی از تهاجم از طرف اوکراینی وجود داشت و آنها می‌خواستند به همراه تمامی بلوک ناتو به ما (روسیه) حمله کنند.

مدت کوتاهی پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه مدعی شد که حمله مسکو طرح‌های اوکراین را برای «حمله‌ای گسترده به دونباس و سپس به کریمه» خنثی کرده است.

پریگوژین همچنین گفت که رهبری روسیه می‌توانست با مذاکره با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین از جنگ جلوگیری کند.

او با نیروهایش به سمت مسکو حرکت کردند تا رهبران نظامی روسیه را که او «فاسد» قلمداد کرد، به سزای اعمالشان برسانند؛ اما در نهایت با میانجی‌گری الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس، آتش این درگیری فرو نشست.

ولادیمیر پوتین این شورش را «خنجری از پشت» دانست و هشدار داد که با عوامل آن برخورد خواهد کرد؛ اما دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شنبه‌شب به وقت مسکو اعلام کرد که برای اجتناب از رویارویی و خونریزی، توافقی با پریگوژین حاصل شده و او با ضمانت شخص پوتین به بلاروس می‌رود.

این وقایع کشورهای دوست و دشمن روسیه را با پرسش‌های فراوانی درباره آینده این کشور مواجه کرد؛ کشوری که دارای بزرگترین زرادخانه هسته‌ای جهان است.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید