به گزارش صلح خبر، اخیرا عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک از نابسامانی در بازار نخ و احتمال احتکار و حضور مافیا در این بخش خبر داد و از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواسته بود درباره وضعیت واردات پنبه و ریسندگی که دست افراد محدودی است و کاهش عرضه نخ پاسخ دهد.
به گفته او وزارت صمت واردات نخ پنبه، پلی استر و ویسکوز و مشتقات آنها را ممنوع اعلام کرده، در حالی که در برخی از این اقلام یا تولید داخل نداریم یا تولید به اندازه نیاز کشور نیست. بنابراین وزارت صمت مقرر کرد تولید کننده بتواند ۲۰ درصد از نیاز خود را وارد کند. اما این سوال مطرح میشود که رقم ۲۰ درصد بر چه اساس اعلام شده است. همچنین این وزارتخانه باید بررسی کند ۲۰ درصد اعلام شده را تولید کننده وارد میکند یا تاجر. بررسیها نشان میدهد که این اقلام با قیمت مورد نظر به دست تولید کننده نمیرسد.
بهدنبال انتشار این خبر، افسانه محرابی، مدیرکل صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی، در گفتوگو با صلح خبر، اظهار کرد: با توجه به تولید داخلی مناسب نخهای سیستم پنبهای به میزان حدود ۲۸۰ هزارتن در سال مدیریت واردات آن با رویکرد تنظیمگری در طول زنجیره تولید و در چارچوب قواعد و ضوابط ابلاغی صورت میگیرد. در همین راستا امکان ثبت سفارش توسط واحد تولیدی و نیز بازرگانان طرف قرارداد با واحد تولیدی بر مبنای آمار تولید ارائه شده از سوی واحدهای تولیدی مربوطه درنظر گرفته شده است.
تولیدکننده میتواند مستقیم نیاز خود را وارد کند
همچنین به گفته وی رویکرد این دفتر کوتاه کردن زنجیره توزیع و تحویل مستقیم نخ به مصرفکننده آن است. بنابراین واحدهای تولیدی به طور مستقیم یا با معرفی بازرگان مورد تایید خود میتوانند بخشی از نیاز خود را بر مبنای میزان تولید، وارد کنند.
محرابی نیاز وارداتی به نخهای سیستم پنبه ای را براساس آمار و اطلاعات موجود سالانه ۲۰ تا ۳۰ هزارتن عنوان کرد و گفت: براین اساس ضوابط ابلاغی محدودیتی را برای واردات نخ فراهم نکرده، بهطوریکه میزان واردات نخهای یاد شده در هفت ماهه سال جاری با ۲ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است.
واردات پنبه محدود نیست
مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی با بیان اینکه از نظر این دفتر واردات پنبه با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه هیچ محدودیت خاصی ندارد، تصریح کرد: کما اینکه پیگیریهای لازم برای حذف سابقه واردات توسط تجار و بازرگانان از سوی این دفتر صورت گرفته و ابلاغ شده است. بنابراین درحال حاضر کلیه متقاضیان میتوانند نسبت به ثبت درخواست ثبت سفارش آن اقدام و پس از تایید وزارت جهادکشاورزی نسبت به واردات اقدام کنند.
تسهیل واردات پنبه
وی همچنین از تسهیل و تسریع در تامین این ماده اولیه مهم و اساسی صنعت نساجی و پوشاک خبر داد و گفت: هماهنگیهای لازم با سازمان حفظ نباتات کشور برای تسهیل ضوابط قرنطینهای انجام شده و امیدواریم با همکاری سازمان یاد شده، روند واردات پنبه با سهولت بیشتری صورت گیرد.
رشد شش درصدی واردات پنبه
این مقام مسئول واردات پنبه در هفت ماهه سال جاری را حدود ۴۰ هزار تن عنوان کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل شش درصد رشد داشته و تصریح کرد: ارز تخصیص داده شده به واردات پنبه مشابه سایر کالاها و در چهارچوب ضوابط مربوطه بوده است و وجود رانت در این بخش موضوعیت ندارد.
احتکار نخ را گزارش کنید
وی درباره موضوع احتکار نخ نیز اظهار کرد: مشابه سایر کالاها، مراجع ذیربط از جمله سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و سازمانهای صنعت، معدن و تجارت کلیه استانها آمادگی رسیدگی به گزارشهای رسیده از سوی اتحادیهها و یا هر یک از اشخاص حقیقی یا حقوقی را دارند.
محرابی در پایان با تاکید بر توان تولید مناسب بخش عمده مواداولیه در صنایع نساجی، گفت: هیچ محدودیتی برای تامین مواداولیه از محل واردات وجود ندارد و موضوع افزایش قیمتها، عمدتاً ناشی از افزایش قیمت جهانی مواداولیه ابتدای زنجیره تولید، نرخ ارز و نیز هزینههای سربار تولید بوده است. بهطوریکه طی یک سال گذشته قیمت جهانی پنبه بیش از ۴۰ درصد و قیمت پایه چیپس پلی اتیلن ترفتالات نساجی در بورس کالا حدود ۷۰ درصد رشد داشته است.
انتهای پیام