امروز: یکشنبه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 14 ذو القعدة 1446 | 2025-05-11
کد خبر: 39792 |
تاریخ انتشار : 14 آذر 1394 - 18:52 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:دانشمندان و اخلاق‌دانانی گردآمده در یک نشست بین‌المللی در واشنگتن گفتند، استفاده از تکنولوژی ویرایش ژنی در رویان‌های انسانی برای مقاصد درمانی، مانند اصلاح بیماری‌های ژنتیکی تا زمانی که موضوعات مربوط به ایمنی و کارآمدی این شیوه حل شده باشد، «غیرمسئولانه» است. اما سازمان‌دهندگان این نشست گفتند ویرایش ژن در رویان‌های انسانی […]

دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:
دانشمندان و اخلاق‌دانانی گردآمده در یک نشست بین‌المللی در واشنگتن گفتند، استفاده از تکنولوژی ویرایش ژنی در رویان‌های انسانی برای مقاصد درمانی، مانند اصلاح بیماری‌های ژنتیکی تا زمانی که موضوعات مربوط به ایمنی و کارآمدی این شیوه حل شده باشد، «غیرمسئولانه» است.

اما سازمان‌دهندگان این نشست گفتند ویرایش ژن در رویان‌های انسانی برای هدف‌های پژوهشی، مادامی‌که سلول‌های تغییریافته برای ایجاد بارداری کاشته نشوند، مجاز است.

به گزارش خبرگزاري فرانسه این پرسش که چگونه باید این تکنولوژی انقلابی را باید به کار برد، موضوع بحث يك نشست بین‌المللی از یک تا سه دسامبر در واشنگتن بود که آکادمی ملی علوم آمریکا به همراه جامعه سلطنتی بریتانیا و آکادمی علوم چین آن را برگزار کردند.

بیانیه اين نشست روز پنجشنبه 3 دسامبر (12 آذر) در میان بحث‌های فزاینده درباره استفاده از ابزارهای جدید قدرتمند ویرایش ژنی در تخمک‌ها، اسپرم و رویان‌های انسانی که توانایی تغییر دادن DNA کودکان به دنیا نیامده را دارد، منتشر شد.

بيانيه این گروه از فراخوان‌ها برای ممنوعیت‌های گوناگون در استفاده از تکنولوژی CRISPR-Cas پیروی می‌کند.

كارشناسانی در نشست واشنگتن گرد آمده بودند، در بیانیه‌شان گفتند: «استفاده بالینی از ویرایش سلول‌های زایای غیرمسئولانه خواهد بود»، مگر اینکه مسائل مربوط به ایمنی این شیوه شناخته شوند، و «اجماع اجتماعی گسترده درباره مناسب بودن کاربرد پیشنهادشده این شیوه وجود داشته باشد.»

این کارشناسان افزودند: «اگر در فرآیند پژوهش، رویان‌های ابتدایی یا سلول‌های زایای انسانی ویرایش ژنی شوند، سلول‌های تغییریافته نباید برای ایجاد بارداری به کار روند.»

این گروه هشدار دادند، اگر تغییرات ژنتیکی به جمعیت انسانی وارد شوند، «زدودن آنها بسیار مشکل خواهد بود و به یک اجتماع یا کشور محدود نخواهند ماند»

آنان همچنین این امکان را مطرح کردند که «تشدیدهای دائمی ژنتیکی بر روی زیرگروهی از جمعیت می‌تواند نابرابری‌های اجتماعی را بدتر کند یا به‌صورت زورگویانه به کار رود.»

این گروه خواستار تشکیل یک مجمع دائمی بین‌المللی شد تا پژوهش‌ها در این حوزه را در سال‌های آینده هدایت کند.

نگرانی‌های اخلاقی درباره این فرآیند هنگامی بالا گرفت که پژوهشگران چینی در ماه آوریل اعلام کردند که دو ژن ناقص را در دو رویان انسانی که قادر به ادامه حیات نبودند، اصلاح کرده‌اند.

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!