به گزارش خبرنگار صلح خبر، امیر حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما درباره ارتباط نیروی دریایی ارتش و سپاه گفت: دو نیروی دریایی ارتش و سپاه روابط بسیار خوبی دارند و در تعامل کامل هستند و باید به استکبار جهانی و دشمنان انقلاب اسلامی ایران بگوئیم نیروی دریای ایران اعم از ارتش و سپاه در اوج اقتدار قرار دارند.
وی در باره تفاوت نیروی دریایی قبل و بعد از انقلاب اسلامی گفت: نیروی دریایی ارتش با توسل به توان داخلی توانسته به تجهیزات و توانمندی های مورد نیاز خود دست یابد و برخلاف پیش از انقلاب بدون نیاز به بیگانگان همه تجهیزات و تسلیحات را با وجود تحریم ها در داخل تولید و بکار می گیرد؛ در صورتی که نه تنها از کشور های دیگر عقب نیست بلکه آنها به دنبال آن هستند تا بدانند که ما این توانمندی ها را چگونه بدست آورده ایم.
امیر خانزادی درباره اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای اقیانوس هند که در تهران برگزار می شود، گفت: ششمین اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز IONS) شامل ۲۳ عضو دائم و ۹ عضو ناظر است و نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز جزو اعضای دائم این اجلاس است.
وی ادامه داد: این اجلاس که تاکنون پنج دوره آن در کشورهای مختلف برگزار شده، بزرگترین اجلاس نظامی تاریخ ایران است که میزبانی آن از ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ به مدت ۲ سال برعهده نداجا بوده و قرار است که حدود ۳۵ هیات عالی رتبه نظامی از کشورهای مختلف جهان برای شرکت در این اجلاس ۲ روزه، هفته آینده به تهران سفر کنند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران توضیح داد: از سال ۲۰۱۶ با تصویب فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند، ایران عهدهدار میزبانی این اجلاس شد و به مدت ۲ سال ریاست دورهای آن را بر عهده خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه منطقه اقیانوس هند به جهت تجارت جهانی دارای اهمیت ویژهای است، اظهار کرد: یک سوم تجارت جهانی در شمال اقیانوس هند انجام میشود، از این رو اقیانوس هند به جهت اینکه سهم بزرگی از تجارت جهانی دارد و در اقیانوسهای دیگر این سطح از سهم تجارت وجود ندارد، دارای اهمیت بسیار زیادی است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: این منطقه با توجه به تمرکز انرژی و اهمیت استراتژیک، توانایی تولید قدرت و ظرفیت خلق ثروت فزاینده را در خود دارد؛ از این رو این منطقه همواره مورد توجه قدرتها بوده و آمریکا ناوگان پنجم خود را که یکی از بزرگترین ناوگانهایش است در این منطقه مستقر کرده است.
امیر خانزادی گفت: کشورهای مختلفی از جمله انگلیس و فرانسه به دلیل اینکه جزایری در اقیانوس هند دارند از ۳۶ کشوری هستند که امکان حضور در این اجلاس را دارند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای دنیا علاقهمند بودند تا به عنوان ناظر در این اجلاس و سمپوزیم بزرگ نظامی حضور داشته باشند، گفت: کشور آمریکا هم در سال ۲۰۱۴ و هم در سال ۲۰۱۸ درخواست کرد تا ابتدا در اجلاس بنگلادش و اکنون در اجلاس ایران، به عنوان ناظر حضور داشته باشد که در هر دو با رای منفی ایران حضور آمریکا منتفی شده و آنها چهار سال است که نمیتوانند از ظرفیت حضور در این اجلاس بهرهمند شوند.
فرمانده نیروی دریایی با بیان اینکه از ۶۵ کشور دنیا برای شرکت در اجلاس دعوت شده است، گفت: این همایش در دو روز و در چندین پنل برگزار می شود.
وی همچنین با بیان اینکه کار خوبی که کشور بنگلادش در پنجمین اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیونز IONS)انجام داد این امر بود که یک رزمایش مشترک امداد و نجات برگزار کرد، گفت: این رزمایش بسیار مفید بود که دو ناوگروه هم از ایران شرکت داشتند و به دلیل اینکه نیرو های دریایی کشورهای مختلف با زبان های متفاوت در یک رزمایش شرکت کنند.
امیر خانزادی گفت: به برکت انقلاب اسلامی کتاب استراتژیک که توسط آمریکایی ها تدوین شده بود را کنار گذاشته و استراتژی خود را آموخته و تدریس کرده ایم و ترس امریکا از شکل گرفتن یک اتحاد منطقه و بدون نیاز آنهاست که حضور آنها در منطقه را نفی می کند؛ به همین دلیل آنها پیش دستی کرده و یک کتاب استراتژیک جدید ارائه داده اند.
وی ادامه داد: یکی از نکات مهمی که امیدواریم در این اجلاس به آن دست یابیم این است که بتوانیم کشورهای منطقه را متقاعد کنیم که یک نیروی دریایی کارآمد برای تامین امنیت دریا ها راه بیندازند.
وی با اشاره به حضور نیروی دریایی ارتش در آب های آزاد گفت: وقتی شما به آب های آزاد نگاه می کنید می بینید نیروهای که در این منطقه حضور دارند برای کشورهای آن منطقه نیستند پس ما در این اجلاس به دنبال متقاعد کردن کشور ها برای اهمیت به نیروی دریایی برای مقابله با دزدان دریایی و درک وزن استراتژیک خودشان هستیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه دو سوم کره زمین را اب تشکیل داده است گفت: اگر داخل مرزهای کشور های ساحلی محصور و محدود بمانیم مرز امکان تولید ملی محدود و کمتر می شود و این یعنی عرضه کالا افزایش و سطح تولید با توجه به افزایش جمعیت و کاهش منابع کاهش پیدا می کند. اما اینجاست که ارزش دریا مشخص می شود و در قرآن هم هست که از ماهی ها و ثروت آن بهره مند شوید که بخشی از این منافع بحث تجارت دریایی است.
وی ادامه داد: امروزه بیش از این ۹۰ درصد تجارت جهان از طریق دریا انجام می شود و بیشترین کارخانه های بزرگ جهان و شهرهای بزگ در سواحل دریا شکل گرفته اند و این به دلیل فهم آنها برای بهره مندی از دریا هاست.
دریادار خانزاده گفت: بیشترین سطح تجارت جهان در شمال اقیانوس هند و در نزدیکی سواحل ایران انجام می شود و این اجلاس می تواند بستر خوبی را برای مذاکرات شرکت ها و سازمانهای که در حوزه دریا فعالیت دارند را فراهم می کند.
وی ادامه داد: ما معتقدیم هیچ کشوری به تنهای نمی تواند امنیت دریایی خود را تامین کند و نیروی های دریایی بیگانه نمی توانند امنیت و منافع کشورهای منطقه را تامین کنند زیرا آنها تا کنون هرجا پا گذاشته اند ویرانی و نا امنی به وجود اورده اند.
امیر خانزاده در باره سهم ایران در تامین امنیت دریای جهان گفت: ما یک ساحل بسیار گسترده دارین که باید امنیت آن را تامین کنیم و ایران توانسته امنیت آب های خود و اطراف آن را تامین کرده است.
وی افزود: تا کنون ۵۲ ناوگروه برای تامین آب های آزاد اعزام کرده و هم اکنون ناو جماران در آبهای آزاد است و ناو بوشهر به آن اضافه می شود دیگران باید این نقش و تلاش را مشاهده و قدر دان آن باشند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره استفاده ایران از همه دستاوردهای دریا گفت: کشور هایی که می خواهند از دریا بهره ببرند بر شهرهای ساحلی متمرکز شده اند زیرا در دریا منافع بسیار بزرگی وجود دارد و چرخه های سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی را با تعامل با دریا شکل می دهند. مردم و دولت ها باید نگاه توسعه ای با محوریت دریا داشته باشد جمهوری اسلامی ایران بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری به دنبال بهره مندی از منافع دریا است ، ایشان می فرماید که ما در طول تاریخ از ظرفیت های بالقوه سواحل مکران قافل بوده ایم اما با تدبیر رهبری حرکت های بسیار خوبی انجام شده است.
وی تاکید کرد : در آینده شاهد توسعه پایدار اقتصادی در حوزه دریا خواهیم بود.
امیر خانزاده درباره معیشت کارکنان نیروی دریایی ارتش نیز گفت: وضعیت معیشت در نیروی دریایی بسیار خوب است البته در کنار آن عقل معیشت هم بسیار مهم است و ما معتقدیم که شرایط روز به روز بهتر هم می شود.