امروز: سه شنبه, ۴ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 23 جماد ثاني 1446 | 2024-12-24
کد خبر: 469984 |
تاریخ انتشار : 03 خرداد 1401 - 0:34 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

سجاد آیدنلو که معتقد است زبان فارسی و ادبیات آن هرگز از بین نخواهد رفت، درباره نگرانی برای زبان فارسی و همچنین زبان‌های قومی می‌گوید: اگر نگاه ما نگاهی تعادلی و علمی باشد، جای هیچ نگرانی نیست. این پژوهشگر و مدرس زبان و ادبیات فارسی در گفت‌وگو با صلح خبر، درخصوص این‌که چه میزان از حساسیت‌ها […]

سجاد آیدنلو که معتقد است زبان فارسی و ادبیات آن هرگز از بین نخواهد رفت، درباره نگرانی برای زبان فارسی و همچنین زبان‌های قومی می‌گوید: اگر نگاه ما نگاهی تعادلی و علمی باشد، جای هیچ نگرانی نیست.

این پژوهشگر و مدرس زبان و ادبیات فارسی در گفت‌وگو با صلح خبر، درخصوص این‌که چه میزان از حساسیت‌ها در بزنگاه‌های مختلف راجع‌به زبان فارسی و همچنین زبان‌های قومی و محلی جایز است، اظهار کرد: اگر نگاه ما، نگاهی تعادلی و علمی باشد، جای هیچ نگرانی نیست. یعنی زبان فارسی را هم به‌عنوان زبان ملی و هم رسمی می‌پذیریم.
او در ادامه گفت: کمااین‌که نیاکان ما هم در طول هزارسال گذشته زبان فارسی را پذیرفته‌ و به کار برده‌اند و زبان‌های مادری و محلی هم هر یک جایگاه خود را دارند و محترم هستند؛ یعنی ضرورت حفظ زبان فارسی و ملی و رسمی دانستن آن به معنای انکار یا خدای‌ناکرده مخالفت با زبان‌های مادری نیست و برعکس. 
آیدنلو همچنین با اشاره به ضرورت توجه به زبان‌های قومی بیان کرد: لزوم توجه به زبان‌های مادری و قومی و گویش‌ها و لهجه‌های محلی هم تناقضی با حفظ زبان فارسی ندارد؛ اتفاقا من معتقدم، چندین جا گفتم و نوشتم که ما می‌توانیم از قابلیت‌های زبان‌های مادری و محلی هم در حل بعضی دشواری‌های متون فارسی – حتی فارسی میانه و فارسی باستان – استفاده کنیم؛ و برعکس از پشتوانه و پیشینه فرهنگی و لغوی زبان فارسی برای تحلیل ریشه‌شناختی، زبانی و ادبی بعضی مسائل در زبان‌های مادری و محلی استفاده کنیم. 
این شاهنامه‌پژوه سپس درباره نگرانی برای فارسی و زبان‌های محلی، شرط لازم را چنین مطرح کرد: جای نگرانی نیست؛ اگر اعتدال و نگرش علمی حاکم باشد. 
سجاد آیدنلو همچنین درباره تاثیر رخدادهای سیاسی در دهه‌های اخیر(همانند دوره استعمارگری انگلیس در ایران) بر زبان فارسی بیان کرد: به هیچ وجه تاثیری نمی‌گذارد. به‌خاطر این‌که در طول تاریخ هم این را داشتیم، حملات مختلف، بزرگ‌تر و خطرآفرین‌تر حتی از جریان‌های سیاسی معاصر رخ داده‌اند. ممکن است تب و تاب‌ها و افت و خیزهایی اتفاق بیفتد ولی هرگز زبان فارسی و ادبیات آن از بین نخواهد رفت. همچنان که در طول این هزار سال از بین نرفته است.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید