به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر ؛ نگذاریم اعتراض به کینه و نفرت تبدیل شود به گزارش صلح خبر؛ روزنامه ایران در صفحه اول امروز 16 اسفند ماه خود نوشت: نگذاریم اعتراض به کینه و نفرت تبدیل شود بغض اسحاق جهانگیری ترکید؛ دیروز معاون اول رئیس جمهوری با انتقاد صریح از کسانی که از او خواسته بودند […]
به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر ؛
نگذاریم اعتراض به کینه و نفرت تبدیل شود
به گزارش صلح خبر؛ روزنامه ایران در صفحه اول امروز 16 اسفند ماه خود نوشت: نگذاریم اعتراض به کینه و نفرت تبدیل شود
بغض اسحاق جهانگیری ترکید؛ دیروز معاون اول رئیس جمهوری با انتقاد صریح از کسانی که از او خواسته بودند واقعیتهای دولت گذشته را نگوید، خواستار پاسخگویی این افراد به سخنان و تحرکات اخیر رئیس دولت سابق شد.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در همایش استانداران، مدیران کل سیاسی و فرمانداران کل کشور با مقایسه دستاوردهای دولت با دولت سابق، گفت: از سال 87 تا 92 متوسط ایجاد شغل 70 هزار نفر بود؛ اما پنج سال گذشته به طور متوسط 480 هزار شغل درست شده است که میگویند این خیلی بد است. میگویند دورهای که تورم 35 درصد بود، خیلی خوب بود اما اکنون که تورم زیر 10 درصد است، میگویند خیلی بد است. وقتی رشد اقتصادی منفی هفت درصد بود، میگفتند دوره خوبی بود؛ الان که رشد اقتصادی به 6 درصد رسیده است میگویند رکود است. برادر عزیز میدانید رکود یعنی چه؟ یک بار رکود را برای مردم تعریف کنید.
جهانگیری ادامه داد: اگر گفته شود به اقدامات بیشتری نیاز است، ما این را قبول داریم؛ درست است ما بیش از 800 هزار شغل ایجاد کردهایم، ولی هنوز افراد بیکار زیاد داریم اما کارهای بزرگی انجام شده که نباید آنها را کوچک جلوه داد. اشتباه میکنند که دولت را ناکارآمد جلوه میدهند و با امریکا که میخواهد بگوید نظام ناکارآمد است، همنوا میشوند.
چمعاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه من راجع به دوره بد کشور خیلی صحبت کردهام، بیان کرد: از مقطعی به من توصیه به سکوت کردند و من هم گفتم چشم؛ ولی الان سر تا ذیل حکومت را به بحث گرفته و میگویند انتخابات زودهنگام و «بدون مهندسی» برگزار شود. وقتی نگذاشتید اقدامات او گفته شود، الان باید به این حرفها جواب بدهید؛ البته اگر لازم باشد، من موتور را مجدد روشن میکنم.
باید برای مسائل، راه حل نو داشته باشیم
جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه «یکی از مهمترین تهدیداتی که متوجه مسئولان اجرایی و فرمانداران است، روزمرگی و حبس شدن در مسائل لحظهای است»، تصریح کرد: این روزمرگی باعث میشود فرصت مشورت با نخبگان و تفکر درباره مسائل آینده را نداشته باشیم؛ از مسائل اصلی کشور غافل شویم و یکباره ببینیم که آب یا هوا یک مسأله مهم در کشور شده است. وی با تأکید بر اینکه «اکنون زمان کار است و باید با کار بیشتر امید مردم را بالا ببریم»، تصریح کرد: مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ما تحت تأثیر مسائل پرشتاب و سریع و تحولات جهانی و منطقهای است؛ بنابراین باید برای مسائل راه حل نو داشته باشیم؛ ما یا باید فکر خود را نو کنیم یا افرادی در کنار خود داشته باشیم که به ما فکر و ایده نو بدهند؛ جامعه هم به سمت تنوع میرود و هم تفاوت. این تنوع هم میتواند تهدیدی باشد و هم میتواند فرصتی برای گفتوگو باشد و ما باید از این تنوع برای گفتوگو با مردم استفاده کنیم؛ از نقد و اعتراض مردم هم نباید نگران باشیم.
جهانگیری ادامه داد: اتفاقات دی ماه 96 هم خسارات و هم منافعی داشت. همه شخصیتهای سیاسی حتی از کسانی که انتظار نمیرفت، اظهار کردند که اعتراض حق مردم است، البته در برخی اعتراضات حرفهای بی ربطی زده شد که برای ما قابل قبول نبود، اما همه به این نتیجه رسیدند که باید صحبت مردم را شنید. آنچه ما را نگران میکند نفرت، خشم و کینه مردم نسبت به مسئولان و نظام است؛ بنابراین نباید اجازه دهیم اعتراض مردم به نفرت و خشم تبدیل شود. هنر ما باید این باشد به اعتراض مردم پاسخ دهیم. من به دبیرخانه دولت هم مأموریت دادم که کار قانونمندی برای پاسخگویی دولت به اعتراضات قانونی مردم انجام شود و دولت مکلف باشد پاسخ اعتراضات را بدهد.
وی همچنین گفت: ما باید با جامعه مدنی احزاب و جریانهای سیاسی قانونی و شناخته شده، گفتوگو کنیم. راه حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی ما صرفاً راهکاری تکنیکی و فنی نیست؛ راهکار اصلی ما سیاسی است. اگر میخواهیم همه مسائل کشور را حل کنیم، باید دنبال راهکار سیاسی باشیم؛ یعنی همه با هم باشند و در یک راستا قرار بگیرند. جهانگیری برای نمونه به موضوع افزایش قیمت حاملهای انرژی اشاره کرد و با تأکید بر اینکه این موضوع فقط با تصمیم و جلسه گذاشتن اجرایی نمیشود، تصریح کرد: همه قوا، دستگاهها و در رأس همه، رهبری و مردم باید با گفتوگو به این نتیجه برسند که برای حل مشکل کشور باید مثلاً فلان تصمیم را گرفت. خوشبختانه وزارت کشور وارد بحث و گفتوگو شده و جای گفتوگوهای سیاسی هم در وزارت کشور است؛ استانداران و فرمانداران نیز باید با نخبگان و احزاب وارد گفتوگو شوند.
جهانگیری با بیان اینکه «مردم در انتخابات اخیر به روش خاصی رأی دادهاند» تصریح کرد: نباید عدهای کاری کنند که مردم چنین احساسی به دست آورند که نمیتوانند مطالبات خود را از طریق انتخابات پیگیری کنند؛ این ظلم به نظام است. دولت هم نمیتواند به عهد خود با مردم خیانت کند. دولت، استانداران و فرمانداران باید نمایندگان خواست ملت باشند. دولت باید بداند از رأی مردم برخاسته است و باید آنچه اکثریت میخواهند را اجرا کند. وی با تأکید بر اینکه «اکثریت مردم هم دنبال اصلاح و بهبود اوضاع کشور هستند»، افزود: دولت باید ارتباطش را با مردم قویتر کرده و پاسخگوی جامعه منتقد و مطالبهگر هم باشد. مردم هم باید احساس کنند که دولت مدافع اساسی حقوق آنهاست. ما باید کاری کنیم که مردم به حقوق خود آشنا شوند و حس دولت داری پیدا کنند؛ زیرا این حس پیشنیاز هر اقدام توسعهای است و اگر تضعیف شد، آشفتگی و خودرأیی مخل هر اقدام اجرایی میشود.
فساد در کشور زیاد است معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: فرمانداران باید قانونگرا بوده، از فساد دوری کرده و مردمدار باشند… من این شیوه که عدهای فکر میکنند همه مدیران حقوق نجومیبگیر هستند و آنها را زیر سؤال میبرند، قبول ندارم؛ اینکه بگوییم همه خوب هستند را هم قبول ندارم. فساد در کشور زیاد است و فساد سیستمی وجود دارد. برخی از کسانی هم که آلوده هستند، سعی میکنند با علامتهایی ناصحیح ما را منحرف کنند؛ اما من تاکنون فریب این علامتهای انحرافی را نخوردم. من معتقدم در حوزه پیشگیری از فساد باید خیلی کار انجام دهیم و بازرسیهای بیشتری باید داشته باشیم، حتی از مردم اطلاعات بگیریم که آیا در ادارات از آنها رشوه میخواهند؟
جهانگیری همچنین گفت: استانداران و فرمانداران در هفته، روزی را برای گفتوگو با مردم در نظر بگیرند. من این موضوع را بخشنامه کردم. با برگزاری این جلسات، شما به مردم میگویید که آنها میتوانند به مسئولان دسترسی داشته باشند و اگر کسی به آنها اجحاف کرده است، میتوانند آن مسأله را طرح کنند. وی با اشاره به تعداد کم بانوان حاضر در جلسه، گفت: در چند استان این موضوع را در شورای اداری دیدم و مطرح کردم چرا تعداد خانمها کم است. نیمی از جامعه ما خانمها هستند که تحصیلکرده و توانمند بوده و شاید کارها را از مردها بهتر انجام میدهند. من خواهش میکنم حتماً از ظرفیت و توانایی زنان استفاده بیشتری شود و این موضوع را باید جدی گرفت، البته کشور برخی محدودیتها دارد و آن محدودیتها را نیز باید مد نظر قرار داد.
وی با اشاره به اینکه کشور در سال 96 دستاوردهای مهمی به دست آورد، گفت: ترامپ دنبال از بین بردن برجام بود، اما تاکنون موفق نشده است با این حال آنها ظلم بزرگی در رابطه با برجام انجام میدهند. روح حاکم بر برجام برای ما مهم است اما آنها سعی کردهاند فضای کار با ایران را مسموم کنند، البته ما بیش از 50 میلیارد دلار موافقتنامه با دنیا به دست آوردهایم که بیش از 30 میلیارد دلار آن به مرحله امضای قرارداد رسیده است و برای بیش از 12 میلیارد دلار پروژه و السی تعریف شده است. ما با کشورهای آسیایی و اروپایی از جمله هند، چین و روسیه در همه ابعاد روابط خود را توسعه میدهیم و برخی کشورهای اروپایی مثل ایتالیا هم به ما پیشنهاد ایجاد خط اعتباری کردند، البته مسائل منطقه نگرانکننده است و وضعیت بدی در برخی کشورها حاکم بوده که باید با راهکار سیاسی و گفتوگو بتوانیم این مشکلات را حل کنیم.
وزیر کشور: باید اراده رئیس جمهوری در حوزه اجرایی را در عمل تجلی دهیم
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور گفت: فرمانداران هستههای اصلی و اولیه تجلی اراده دولت در حوزه حاکمیتی در مناطق هستند و موظف هستیم اراده رئیس جمهوری در حوزه اجرایی را در عمل تجلی دهیم. وی دیروز در همایش استانداران مدیران کل سیاسی و فرمانداران سراسر کشور خطاب به استانداران گفت: همه شما باید روحیه، سیاست، تدبیر، دستور و تصمیم رئیس جمهوری و دولت با ویژگیهای منطقهای و تدابیر محلی باشید. وی با بیان اینکه مصداق تجلی کثرت در وحدت در همین حوزه اجرایی است افزود: مردم با رأی بالا و قاطع رئیس جمهوری را انتخاب کردند یعنی به برنامههای او رأی دادند و رئیس جمهوری نیز تجمیع قدرت آرا را در قالب ریاست جمهوری به عنوان فرد اول اجرایی با توجه به تنوعهای منطقهای و محیطی به فرمانداران دادهاند. وزیر کشور تصریح کرد: فرمانداران باید خود را در قامت رئیس جمهوری ببینند؛ یعنی اراده، عزم، خواست و برنامه رئیس جمهوری باید اراده، عزم، خواست و برنامه شما فرمانداران باشد. رحمانی فضلی با بیان اینکه موظف هستیم اراده رئیس جمهوری در حوزه اجرایی را در عمل تجلی دهیم، گفت: در انتخاب فرمانداران خارج از گرایشهای سیاسی چه اصولگرایی و چه اصلاحطلبی، نیت مان این بوده افرادی با مشی اعتدالی و معتقد به برنامههای دولت و شخص رئیس جمهوری انتخاب شوند. سید سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور نیز ابتدای مراسم با بیان اینکه پیش شرط تحقق اصل حاکمیت قانون در جامعه، اشراف مجری به قوانین است، افزود: در نخستین همایش فرمانداران دولت دوازدهم، تمام قوانین و مقررات و اصول و قواعد حقوقی مورد نیاز فرمانداران را در اختیار آنها خواهیم گذاشت و برای اطمینان بیشتر از تسلط این عزیزان به قانون، آزمونی در خرداد ۹۷ برگزار خواهیم کرد.
خبر جهانگیری: دهه شصتیها مظلومترین جوانان کشور هستند
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینکه به میزان رشد جمعیت باید برای آنان امکانات هم فراهم شود، دهه شصتیها را به علت تحمل بیشترین فشارها در هر مقطعی، مظلومترین جوانان کشور برشمرد.
به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری دیروز در همایش دانشجوی نمونه، آیندهنگری نسبت به جمعیت از زمان تولد را ضروری دانست و گفت: از روزی که جمعیت تولد پیدا میکند برای آینده آن فکر کنیم، نه این که به مقطعی برسید ببینید که جمعیت وارد مدرسه شده، اما مدرسه نداریم یا وارد بازار کار شده است، اما اقتصاد جوابگوی آن نیست.
وی تصریح کرد: از نظر من دهه شصتیها جزو مظلومترین و عزیزترین جوانهای این کشور هستند و علت آن این است که در هر مقطعی بیشترین فشار را تحمل کرده اند، به همین دلیل به سرمایههای بزرگی برای کشور تبدیل شده اند.
جهانگیری با بیان اینکه منابع طبیعی در حال تمام شدن است، اما منابع انسانی است که میتوان آن را جایگزین کرد، ادامه داد: متاسفانه در برخی منابع طبیعی امروز به مشکل خوردهایم. در یک مقطعی
بی حساب و کتاب منابع آب را مصرف کردیم. چاههای زیادی حفر کردیم و منابع زیرزمینی را بدون توجه مورد استفاده قرار دادیم.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: آینده نگری و نگاه به آینده به برخی مسائل جزو ذات آنها است. گاهی اوقات وقتی حرفی زده میشود بعضیها میگویند مدیران آن زمان چه کسانی بودهاند. طوری صحبت میکنند که مدیران هرکه بودند حتما هر تصمیمی که گرفتند باید درست باشد، اما اینگونه نیست. ما در هر مقطعی نیاز به آسیبشناسی داریم باید ببینیم تصمیماتی که گرفته شده است کجای آن اشکال داشته است و از این بعد این اشکالات را تکرار نکنیم.
معاون اول رئیس جمهوری با ابراز تأسف نسبت به اینکه دورهای که منابع مالی خوبی در کشور وجود داشت دوره فقر دانشگاهها بود، گفت: مشخص نیست که این پولها کجا و چگونه خرج شد. هیچ کس حساب کشی نکرد و کسانی که به کشور بدهکار هستند هنوز هم ادعای طلبکاری میکنند. باید توضیح دهند که این پولها کجا خرج شد که دانشگاهها آزمایشگاه ندارند و حتی مجلات دانشگاهها حذف شد.
در این مراسم همچنین با حضور معاون اول رئیس جمهوری از دانشجویان نمونه قدردانی شد.
سرويس اخبار روز خبرگزاري صلح خبر