دانش > نجوم – نزدیکترین کهکشان فعال به زمین کجاست؟ پاسخ به این پرسش میتواند قنطورس ای یا NGC 5128 باشد که عکس روز ناسا به تصویری خارقالعاده از آن اختصاص پیدا کرده است. قنطورس ای با قطری حدود ۶۰ هزار سال نوری تنها فاصلهای نزدیک به ۱۱ میلیون سال نوری با زمین دارد. این عکس خارقالعاده از […]

دانش > نجوم – نزدیکترین کهکشان فعال به زمین کجاست؟ پاسخ به این پرسش میتواند قنطورس ای یا NGC 5128 باشد که عکس روز ناسا به تصویری خارقالعاده از آن اختصاص پیدا کرده است.
قنطورس ای با قطری حدود ۶۰ هزار سال نوری تنها فاصلهای نزدیک به ۱۱ میلیون سال نوری با زمین دارد. این عکس خارقالعاده از این کهکشاان از دادههای تلسکوپهای هابل و رصدخانهی جنوبی اروپا به دست آمده است.
کهکشان فعال به کهکشانهایی پر انرژی گفته میشود که انرژی برونداد آنها نه از اجزای عادی تشکیل دهنده کهکشان مانند ستارگان، غبار یا گازهای بین ستاره ای باشد بلکه بصورت طیفی الکترومغناطیسی از قبیل مادون قرمز، امواج رادیویی، ماوراء بنفش اشعه ایکس یا گاما است. از آنجائیکه منبع انرژی این کهکشانها هسته آنها می باشد معمولا آنها را AGN( مخفف Active Galactic Nuclei ) می نامند.
قنطورس ای ی از نزدیکترین منابع امواج رادیویی به زمین است و به همین دلیل هسته کهکشانی فعال آن به گستردگی مورد بررسی قرار گرفتهاست. این کهکشات همچنین پنجمین کهکشان درخشان در آسمان است که آن را یک هدف ایدهآل برای اخترشناسان آماتور ساخته است.
برای دیدن عکس با ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید.
5454
This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
RSS