امروز: شنبه, ۱۵ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 5 رجب 1446 | 2025-01-04
کد خبر: 453752 |
تاریخ انتشار : 19 دی 1400 - 8:20 | ارسال توسط :
0
5
ارسال به دوستان
پ

اولین جلسه پارلمان جدید عراق امروز یکشنبه با حضور قانونگذاران عراقی و به منظور تعیین رئیس جدید و معاونان اول و دوم وی برگزار می‌شود. به گزارش صلح خبر، جلسه امروز راس ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی برگزار می‌شود و شاهد ادای سوگند نمایندگان جدید و دریافت درخواست نامزدی برای تصدی مناصب ریاست پارلمان […]

اولین جلسه پارلمان جدید عراق امروز یکشنبه با حضور قانونگذاران عراقی و به منظور تعیین رئیس جدید و معاونان اول و دوم وی برگزار می‌شود.

به گزارش صلح خبر، جلسه امروز راس ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی برگزار می‌شود و شاهد ادای سوگند نمایندگان جدید و دریافت درخواست نامزدی برای تصدی مناصب ریاست پارلمان و دو نایب رئیس آن خواهد بود.

به رغم موافقت گروه‌های اهل سنت عراق با معرفی کاندیدای واحد برای ریاست پارلمان اما بعید به نظر می‌رسد جلسه اول پارلمان جدید به دلیل عدم توافق گروه‌های شیعه و کرد بر سر نامزدهای خود جهت تصدی پست معاونان رئیس پارلمان به نتیجه مشخصی دست یابد.

همچنین مناقشات در مورد سمت ریاست جمهوری و تشکیل فراکسیون اکثریت که حق معرفی نخست وزیر را دارد، ادامه دارند.

طبق عرف سیاسی عراق که از اولین انتخابات در سال ۲۰۰۵ ادامه داشته، سمت ریاست پارلمان به گروه‌های اهل سنت، پست ریاست جمهوری به کردها و سمت نخست وزیری به شیعیان اختصاص دارد.

محمد الحلبوسی، رئیس سابق پارلمان عراق طی روزهای اخیر تحرکاتی را برای بسیج نمایندگان جهت تصدی ریاست پارلمان برای دومین دوره انجام داد. این تلاش‌ها با دیدار اخیر وی با مقتدی صدر آغاز شد و روز شنبه با سفر به اربیل پایان یافت.

دستیابی به منصب ریاست پارلمان مستلزم جمع آوری ۱۶۵ رای از ۳۲۹ نماینده است.

همچنین سران چارچوب هماهنگی شیعیان شنبه شب نشستی مشورتی را در منزل هادی العامری، رهبر ائتلاف الفتح برگزار کردند.

یک منبع آگاه به خبرگزاری شفق نیوز گفت: اظهارات مقتدی صدر، رهبر جریان صدر در مورد ساختار یا عناصر فراکسیون اکثریت، ایجاب می‌کرد که احزاب شیعه جلسه مشورتی برگزار کنند تا در مورد مرحله بعدی بحث و گفت و گو کنند.

این منبع که خواست هویتش فاش نشود، تاکید کرد: سناریوی جلسه یکشنبه به این منوال خواهد بود که جلسه توسط مُسن‌ترین فرد در میان نمایندگان حاضر در پارلمان اداره می‌شود، سپس تمامی نمایندگان جدید به قانون اساسی سوگند یاد می‌کنند. پس از آن طبق قانون جلسه به تاریخ دیگری که به بیش از دو هفته طول نکشد، موکول خواهد شد تا راه برای دیگر رایزنی‌های داخلی میان جریان‌های سیاسی جهت تعیین فراکسیون اکثریت باز باشد. 

وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات موجود به نظر می رسد که صدر تاکنون موفق به جمع آوری بیشترین نمایندگان (۱۸۵ نفر) شده و به این ترتیب بیشترین تعداد نمایندگان پارلمان را به خود اختصاص داده و به راحتی با فراکسیون اکثریت وارد جلسه پارلمان خواهد شد.

از سوی دیگر، یک منبع از چارچوب هماهنگی شیعیان گفت: “یک طرح خارجی به دست عراقی‌ها و با هدف مصادره حقوق شیعیان در دولت اجرا می‌شود که این طرح با تغییر نام برخی از نامزدهای مناصب روسای سه گانه مشهود است. همان طور که شاهد بودیم پس از ادغام دو ائتلاف اهل سنت(تقدم و عزم)، الحلبوسی برای دومین دوره ریاست پارلمان پیشنهاد شد.”

وی خاطرنشان کرد: نامزدی مجدد همین افراد، ویژگی اصلاح طلبی دولت بعدی را زیر سوال می‌برد.

مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق شنبه در توئیتی نوشت: امروز جایی برای فرقه گرایی و طایفه گرایی نیست، بلکه یک حکومت اکثریت ملی خواهد بود که شیعیان در آن از حقوق اقلیت ها، سنی ها و کردها دفاع می‌کنند. کردها از حقوق اقلیت‌ها، سنی‌ها و شیعیان دفاع خواهند کرد و سنی‌ها از حقوق اقلیت‌ها، شیعیان و کردها.

وی با اشاره به اینکه “امروز جایی برای فساد نیست، زیرا همه گروه‌ها از اصلاحات حمایت می‌کنند”، تأکید کرد: “همه از ارتش، پلیس و نیروهای امنیتی حمایت خواهند کرد و قانون در یک قوه قضاییه بی طرف حاکم خواهد بود. “

ائتلاف تقدم و عزم روز شنبه رسما محمد الحلبوسی را به عنوان تنها نامزد ریاست پارلمان برگزید.

این درحالی است که هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح عراق شنبه شب در سخنانی اعلام کرد که تاکنون برای معرفی نامزد ریاست پارلمان این کشور توافقی حاصل نشده است.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید