امروز: چهارشنبه, ۱۲ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 2 رجب 1446 | 2025-01-01
کد خبر: 535364 |
تاریخ انتشار : 14 بهمن 1402 - 8:04 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

صلح خبر/فارس مربیان کبدی شیراز اعتقاد دارند این رشته پرافتخارترین رشته ورزشی ایران است، چون هم در قسمت آقایان و هم در قسمت بانوان، قهرمانی جهان را به دست آورده است اما این رشته نیز مانند سایر رشته‌های ورزشی در استان فارس، به شدت مغفول مانده است و از لحاظ امکاناتی و زیرساختی در مضیقه […]

صلح خبر/فارس مربیان کبدی شیراز اعتقاد دارند این رشته پرافتخارترین رشته ورزشی ایران است، چون هم در قسمت آقایان و هم در قسمت بانوان، قهرمانی جهان را به دست آورده است اما این رشته نیز مانند سایر رشته‌های ورزشی در استان فارس، به شدت مغفول مانده است و از لحاظ امکاناتی و زیرساختی در مضیقه قرار دارد.

رئیس هیئت کبدی شهرستان شیراز در این ارتباط به پایگاه صلح خبر به نقل از خبرنگار صلح خبر گفت: کبدی فارس از پیشینه خوبی برخوردار است. با اینکه در ایران رشته جوانی محسوب می شود، اما کبدی استان فارس و شهر شیراز از همان ابتدا ورزشکاران خوبی را به تیم‌های ملی بانوان و آقایان معرفی کرده است.

حمیدرضا پوریافر افزود: سعیده جعفری با موفقیت در مسابقات آسیایی هانگژو، رکورد حضور و مدال گرفتن در بازی‌های آسیایی را شکست. بازیکن‌های خوب دیگری مثل میترا شاه‌پرست هم داشتیم که متاسفانه اتفاق تلخی برایش رخ داد و همچنان در کما به سر می‌برد.

وی درباره وضعیت امکاناتی و زیرساختی هیئت اظهار کرد: رسیدگی و برخورداری هیئت کبدی بسیار کم است. ما فقط یک سالن داریم که هیئت استان و شیراز هر دو باید از همین یک سالن استفاده کنند. سالنی که در یک گوشه غربی شیراز(شهرک والفجر) قرار گرفته و در مرکز شهر نیست که بتوانیم افراد زیادی را جذب این رشته کنیم. با چنین ساز و کاری، حرف زدن درباره گسترش این رشته پرافتخار، فقط در حد همان حرف باقی می‌ماند. با این ابزار و امکانات سخت افزاری ضعیفی که در اختیار ماست و حمایت هایی که نمی‌شویم، بهبود وضعیت رشته جوانی مثل کبدی خیلی سخت است.

پوریافر ادامه داد: ما زیر نظر اداره ورزش شیراز فعالیت داریم. متاسفانه در دوره روسای قبلی، آن قدر که از ما ایراد می‌گرفتند، اصلا حمایت نمی‌کردند. حالا هم که رئیس جدید سر کار آمده است، مدیرکل ورزش استان عوض شده است و معلوم نیست شرایط به چه شکل پیش برود.

وی در خصوص آخرین وضعیت میترا شاه‌پرست که چندماه پیش در سانحه تصادف به کما رفت، گفت: ایشان متاسفانه همچنان در کما به سر می‌برد و روی ضریب هوشی هشت مانده است. ما و هیئت استان تا آنجایی که از دستمان بر می‌آمد برای او انجام دادیم. شخصیت‌های مطرح ورزشی را به خانه ایشان بردیم و کمک هایی کردند. رایزنی انجام شد که آمبولانس مجانی در اختیارشان بگذارند، در زمینه تهیه دارو کمک‌هایی انجام شد و سعی کردیم آنچه وظیفه انسانی‌مان بوده را انجام دهیم. البته یک اشکال کار ما این بود که از این کارها عکسی نگرفتیم و بعضی‌ها فکر کردند کاری انجام نداده‌ایم.

این مربی کبدی در خصوص نحوه تامین هزینه‌های جاری هیئت نیز گفت: هزینه‌ها را خودمان باید تامین کنیم. هیچ درآمدزایی نداریم و حتی شهریه‌ای هم از ورزشکاران دریافت نمی‌کنیم. تمام سانس‌ها رایگان است و عملا این هیئت هیچ‌گونه درآمدی ندارد. بدون پول هم که هیچ پیشرفتی اتفاق نخواهد افتاد.

در ادامه به سراغ مربی دیگری از جامعه کبدی استان رفتیم که به اعتقاد این مربی هم بزرگترین مشکل حال حاضر این رشته در شهر شیراز، محل قرار گرفتن سالن اختصاصی این رشته است.

محمدرضا اسکندری در این ارتباط به پایگاه صلح خبر به نقل از خبرنگار صلح خبر گفت: ما یک سالن اختصاصی داریم که همان، یکی از دلایل رکود کبدی است! خانه کبدی در شهرک والفجر، یعنی آن طرف کمربندی شیراز قرار دارد. هر زمان که بچه ها می خواهند بیایند و برگردند، دلمان هزار راه می‌رود. یعنی بدترین جایی که می‌شد به ما سالن بدهند، آنجا بود.

مکان قرار گرفتن سالن کبدی در فارس مناسب نیست / بدون پول پیشرفتی حاصل نمی‌شود

اسکندری افزود: کبدی حتی برای اهالی رشته های دیگر، رشته جذابی محسوب می‌شود. دیده‌ام که وقتی از کشتی و تکواندو به سالن کبدی می‌آیند، جذب این رشته می‌شوند. هیجان، قدرت بدنی و آمادگی جسمانی که در کبدی لازم است، این جذابیت را ایجاد می‌کند اما چون ساختارمان دچار مشکل شده و همچنین به دلیل وضعیت سالن که به آن اشاره شد، نه تنها پیشرفت نکرده‌ایم بلکه دچار پسرفت شده‌ایم.

وی ادامه داد: زمانی با آموزش و پرورش برای ترویج کبدی صحبت کردیم و استقبال خوبی هم کردند اما خانواده‌ها به همان دلیل بُعد مسافت و مسیر خطرناک، اجازه ندادند فرزندانشان سمت این رشته بیایند.

مربی با تجربه کبدی فارس که حدود ۲۰ سال در این رشته فعالیت دارد، در پایان گفت: در استان فارس پتانسیل‌های بسیار خوبی داریم که نمونه آن،  سعیده جعفری رکورد دار حضور در بازی‌های آسیایی هستند. اما جمع کردن و کار کردن با این پتانسیل‌ها مقداری سخت است و با وضعیت فعلی کبدی، قابل انجام نیست. حتی کلاس مربیگری گذاشتیم و بیش از ۵۰ نفر در آن شرکت کردند، اما نگه داشتن افراد در این رشته سخت است و باید برنامه‌های بهتری برای جذب و حفظ آن‌ها داشته باشیم.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید