امروز: پنجشنبه, ۶ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 25 جماد ثاني 1446 | 2024-12-26
کد خبر: 552606 |
تاریخ انتشار : 14 مرداد 1403 - 16:40 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش پایگاه صلح خبر، دو اثر علمی و متفاوت در مسیر صلح و همگرایی منطقه­ ای در آسیای جنوب غربی اخیرا به چاپ رسیده است. اولین کتاب مورد نظر کتابی تحت عنوان “نقش عمان در صلح ­سازی منطقه خاورمیانه 2020-2001” هست، که موجب تحسین بسیاری از نخبگان داخلی که در عرصه صلح فعالیت دارند، […]

به گزارش پایگاه صلح خبر، دو اثر علمی و متفاوت در مسیر صلح و همگرایی منطقه­ ای در آسیای جنوب غربی اخیرا به چاپ رسیده است. اولین کتاب مورد نظر کتابی تحت عنوان “نقش عمان در صلح ­سازی منطقه خاورمیانه 2020-2001” هست، که موجب تحسین بسیاری از نخبگان داخلی که در عرصه صلح فعالیت دارند، را برانگیخته است.

در کتاب نام­برده، مولف به مولفه­ های صلح و صلح ­سازی منطقه­ ای توسط سلطان قابوس فقید پرداخته شده است که چگونه ایشان توانسته کشور عمان را از کشوری بسیاری ضعیف به کشور فعال و ثروتمند و صلح ­جو مبدّل نماید. همچنین نویسنده کتاب، درصدد الگوبرداری برای مقامات و نخبگان کشوری و منطقه ­ای بر آمده است که چطور می­شود منطقه به همگرایی و صلحی­ گرم نائل گردد. در کتاب یاد شده، از مولفه ­های دور از ذهن و خارج از توانایی منطقه بحثی به میان نیامده و سعی نویسنده در این بوده است که با توجه به فاکتور و متغیرهای عینی و قابل دسترس برای نخبگان و ملل منطقه نسخه­ ای جامع معرفی گردد.

معرفی دو کتاب جدید؛ در مسیر صلح و همگرایی منطقه ای

همچنین از جمله نقاط قوت دیگر کتاب، می ­توان به الگوبرداری از کشوری مسلمان و همسایه ( نه ازکشورهای بیگانه خارج از منطقه ) نام برد که بدون هیچ­گونه تعصبی، نقاط قوت داخلی و نوع اتخاذ سیاست خارجی عمان را تجزیه و تحلیل نموده و الگویی مناسب برای تمام کشوهای منطقه معرفی         می ­نماید که موجب پذیرش ملل و نخبگان کشورهای منطقه گردد.

همچنین از همین نویسنده، در کتاب دیگری تحت عنوان، “جغرافیای صلح ایران و عربستان“، به چاپ رسیده است که نویسنده مجددا از بُعد دیگری به روند صلح گرم منطقه ­ای با تاکید بر روابط ج.ا.ایران و عربستان سعودی و اثرگذاری جغرافیای صلح، پرداخته است. مولف در کتاب یادشده در ابتدا به علل جدایی و تعارض در منطقه با مولفه ­های عینی و به دور از تعصبات شخصی پرداخته است. اما در ادامه کتاب شاهد نگارش بخشی به عنوان مولفه­ های تاثیرگذار در روند همگرایی و وحدت دو کشور هستیم؛ که نگارنده به ابعاد و شاخص­های قدرتمند در ایجاد روابطی نزدیک و راهبردی میان دو قدرت منطقه­  ای می ­پردازد.

در ادامه و بخش آخر کتاب، مولف به تاثیرات همگرایی و وحدت بر منطقه جنوب غرب آسیا می پردازد که بر مولفه­ ها و شاخص ­های مشترک میان کشورهای منطقه تاکید می­ نماید که راهگشای بسیاری از مشکلات می­ باشد. در مجموع در دو اثر یادشده به این مطلب اشاره دارد که می­توان به آینده منطقه و روابط بسیار امیدوار بود. توصیه می­گردد به علاقمندان صلح منطقه­ ای، دو کتاب نام­برده را مطالعه نمایند.

2323

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید